עת"א 25314/02/20 – שירות בתי הסוהר נגד עבד אל גואד נאסר
בית המשפט המחוזי בנצרת |
|
|
|
עת"א 25314-02-20 הסוהר נ' נאסר(אסיר)
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
בפני |
||
העותר |
שירות בתי הסוהר
|
|
נגד
|
||
המשיב |
עבד אל גואד נאסר (אסיר)
|
|
פסק דין |
בפניי בקשה להורות על המשך החזקתו של המשיב בהפרדת יחיד לתקופה נוספת של 6 חודשים החל מיום 8/3/2020.
המשיב עצור עד תום ההליכים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום בת"פ 40043-08-18 של בית המשפט המחוזי בירושלים המייחס לו עבירות של חבלה בכוונה מחמירה והחזקת אגרופן או סכין שלא כדין.
העותר טוען כי המשך החזקתו בהפרדה דרושה לצורך שמירה על בטחונו של האסיר ואסירים אחרים, פגיעה ממשית במשמעת ואורח החיים התקין בבית הסוהר ושמירה על בטחון בית הסוהר.
העותר טוען כי קיים חשש לפגיעה באסירים ובאנשי סגל וקיימת מסוכנות מצידו של האסיר כלפיהם באופן המחייב המשך החזקתו בתנאי הפרדה.
ב"כ המשיב טוענת כי מאחר והמידע המודיעיני איננו נגיש אליה, היא איננה יכולה לטעון האם יש במידע כדי לחייב את המסקנה שרק המשך החזקתו של האסיר בהפרדה תשיג את התכלית המפורטת בסעיף 19 לחוק. עוד טוענת ב"כ המשיב שיש מקום לבחון האם יש טעם וצידוק לחיסיון כל המידע שהונח בפני בית המשפט.
2
בתגובה לטענת ב"כ המשיב ציינה ב"כ העותר כי אין מדובר רק במידע מודיעיני אלא ישנה התייחסות גם לעבירות משמעת שעבר העותר ושעליהן נידון שמקורן במידע מודיעיני שהתקבל כלפיו. כמו כן נפתח נגד המשיב תיק פלילי בחשד לתקיפת סוהר.
במסגרת הדיון הקודם בעניינו של העותר בעת"א 30037-08-19, התייחס בית המשפט לשאלת הצדקת החיסיון שהוטל על המידע המודיעיני וציין כי יש הצדקה מלאה לחסות אותם מפני המשיב ובאת -כוחו.
שבתי ועיינתי במידע המודיעיני ואכן מתוך המידע עולה כי מדובר באסיר אלים מאוד גם כלפי אסירים אחרים וגם כלפי אנשי סגל. המסוכנות הנשקפת ממנו הינה מסוכנות ממשית. מדובר בשורה ארוכה מאוד של ידיעות רצופות שרובן המכריע דחיפת אסירים וניסיון לתקוף אנשי סגל. האסיר משתמש באמצעים שונים לצורך תקיפה ופגיעה באסירים אחרים. בנוסף לאלימות ותקיפות מהמידע עולה כי אנשי סגל מאוימים על ידי העותר.
נבחנה אפשרות לשילובו של המשיב בהפרדה זוגית אך לא נמצא אסיר המעוניין או מתאים להשתלב עימו.
לאור מכלול הנסיבות, מתחייבת המשך החזקתו של המשיב בהפרדה ולפיכך אני מורה על המשך החזקתו של המשיב בהפרדת יחיד למשך 6 חודשים נוספים החל מיום 8/3/2020.
ניתן היום, ז' אדר תש"פ, 03 מרץ 2020, בהעדר הצדדים.
