עת"א 18116/04/21 – י"ש נגד מדינת ישראל,שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,היועץ המשפטי לממשלה
בית משפט המחוזי מרכז-לוד |
|
|
|
עת"א 18116-04-21 שפק(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
|
מספר בקשה:12 |
||
בפני |
כבוד השופטת מרב גרינברג
|
||
מבקשים |
י''ש (אסיר)
|
||
נגד
|
|||
משיבים |
1. מדינת ישראל 2. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 3. היועץ המשפטי לממשלה
|
||
|
|||
|
|||
|
|||
פסק-דין
|
עניינה של העתירה זו בהשגת העותר, באמצעות בא כוחו, כנגד צמצום בלתי מידתי ובלתי סביר של תדירות ביקורי המשפחה בבית החולים בו מאושפז.
2
במסגרת החלטות קודמות, ביקשתי מהמשיב לבחון מתווה הכולל שלושה ביקורים שבועיים. מכתב התשובה המשלים עולה, כי מתווה הביקורים נבחן בשנית ולפנים משורת הדין, הותר למשפחת העותר לבקרו פעמיים בשבוע, ביקורים בני 20 דקות, ע"י שני בגירים ובהתאם להנחיות התו הירוק. עוד מטיל המשיב ספק בתרומת ביקורי המשפחה נוכח מצבו הרפואי הקשה של העותר, שאינו מתקשר כלל עם סביבתו, וכן מביע חשש, כי הגדלת תדירות הביקורים עשויה להקשות על עבודת הסוהרים המאבטחים את העותר.
ב"כ העותר, בתגובתו המשלימה, מבקש לאמץ את המתווה שהוצע על ידי בית המשפט, וסבור שמאזן נכונה בין כלל השיקולים הנדרשים.
אין להמעיט בחשיבותה של מצוות 'ביקור חולים', עדכינאמרבמקורותינותלמודבבלי, מסכתנדרים, דףלט/ב, כימצוותביקורחוליםמקילהעלצערושלהחולה "כלהמבקרחולה - נוטלאחדמשישיםבצערו", מסייעת היא להשבת נפשו של החולה, ניחומו והקלת חוליו מעליו. ועוד נקבע שמצווה זו "אין לה שיעור" מבחינת כמותה, ואין הגבלה על מספר הפעמים שניתן לקיימה.
ברי שבעניינו של אסיר, הדין שונה. ביקור אסיר חולה הוא בגדר טובת הנאה, כל שכן, משהעותר שלפנינו, מרצה מאסר ממושך בגין רצח אשתו ונוכח מגבלות רבות הקשורות לאבטחתו, מטעם זה צודק המשיב בבקשתו להגביל את מספר הביקורים. התרשמתי אף שהמשיב מגלה יחס הגון ומתחשב כלפי העותר ובני משפחתו.
עם זאת, לא שוכנעתי כי יש בהרחבה קלה של מתווה הביקורים כדי להכביד על עבודת המשיב. מצאתי לקבל טענת ב"כ העותר, כי לנוכחות בני משפחה עשויה להיות השפעה מיטיבה על העותר.
אשר על כן, מצאתי לקבל את העתירה בחלקה. אני מורה למשיב לאפשר למשפחת העותר לבקרו בתדירות של שלושה ביקורים שבועיים, בני 30 דקות, בנוכחות שני מבקרים בגירים מחוסנים וללא מגע.. באשר לזמני הביקורים וכדי לא להכביד על המשיב, ייקבעו בין הצדדים שלושה ביקורים שבועיים קבועים בהתאם למתווה הנ"ל, והחל מיום 28.4.21.
יחול שיפור ממשי במצבו של העותר, ניתן יהיה לבחון בשנית את מתווה הביקורים.
פסק הדין יישלח לצדדים.
ניתנה היום, י"ד אייר תשפ"א, 26 אפריל 2021, בהעדר הצדדים.
