עת"א 16263/06/20 – עומר בדראן נגד שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר – זימונים,מדינת ישראל
|
|
עת"א 16263-06-20 בדראן(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
בפני |
||
העותר |
עומר בדראן (אסיר)
|
|
נגד
|
||
המשיבים |
1.שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2.מדינת ישראל
|
|
פסק דין |
בפני עתירת אסיר בעניין תנאי הכליאה.
העתירה הוגשה באמצעות אדם בשם מגאדבה, תושב השטחים שנוהג להגיש עתירות בשמם של אסירים רבים למחוזות השונים. מונה לו עו"ד מטעם הסנגוריה הציבורית מכוח תקנות הקורונה.
בדיון היום מיקד ב"כ העותר את טענותיו כך שהעותר מבקש שיותקן בתאו מזגן.
במהלך הדיון התברר שהעותר הועבר לאגף אחר, בו קיימים תנאי מחייה סבירים ונאותים שיש בהן כדי ליתן מענה.
ב"כ המשיבה ציין כי העותר הועבר מאגף 11 בו שהה בעת הגשת העתירה לאגף 6, באגף זה התאים פונים לכיוון החצר, הותקנו בחצרות טפטפות מים, בכל דלת יש פתח אוורור ובכל תא קיים גם חלון. בנוסף לכך מוקצים מספר רב של מאווררים לכל אחד מהתאים.
ב"כ המשיבה טוען שאין זכות מוקנית שיותקן מזגן בחצרו וכי מדובר בשיקולים שהם נתונים לשיקול דעת של שב"ס המפעיל שיקולים מערכתיים ובהתחשב בתקציב העומד לרשותו.
2
עוד מסר ב"כ המשיבה כי בימים האחרונים התקבלה החלטה מנהלית לפיה יועבר העותר מכלא שאטה, שם הוא מוחזק כיום בתנאי הפרדה לכלא אשל בימים הקרובים כדי לייתר את הצורך בהחזקתו בהפרדה.
העותר לא הסתפק בכך וביקש שתינתן הוראה שלכל בית סוהר שאליו יפנה יותקן מזגן בתאו.
כאמור, אין לעותר זכות מוקנית להתקנת מזגן בתאו בכל מקום בו ישהה. ראה בעניין זה החלטות בעת"א 16863-08-20 ועת"א 51970-04-19.
העתירה נדחית.
בנסיבות העניין ומאחר והעתירה נדחתה, אני דוחה את בקשתו של העותר לפטור מתשלום אגרה.
האגרה תשולם תוך 14 יום.
ניתן היום, ד' תשרי תשפ"א, 22 ספטמבר 2020, בהעדר הצדדים.
