עפ"ג (תל אביב) 65202-02-24 – משה שיטרית נ' מדינת ישראל
|
עפ"ג (תל-אביב-יפו) 65202-02-24 - משה שיטרית נ' מדינת ישראלמחוזי תל-אביב-יפו עפ"ג (תל-אביב-יפו) 65202-02-24 משה שיטרית נ ג ד מדינת ישראל בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו -יפו [10.09.2025] כבוד השופט, סגן הנשיא שי יניב כבוד השופטת מיכל עמית - אניסמן כבוד השופט עודד מאור החלטה
דחיית עונש מאסר לתקופה ממושכת, קל וחומר כאשר מדובר בדחייה שנייה, תיעשה רק בהתקיים "נסיבות חריגות" המצדיקות את הדבר (השוו: רע"פ 4204/01 מדר נ' מדינת ישראל (28.8.2002)).
ערים אנו לימים הנוראים הניצבים בשער, וצר לנו על מצב אביו של המערער. אולם, אין בהיבטים אלה כדי להצדיק היעתרות לבקשה. קל וחומר בעניין דנן, בו ציין בית המשפט בהחלטה קודמת כי הארכה ניתנת לא בלי היסוס, לפנים משורת הדין.
עם זאת, בשל העובדה, שבמסמך הרפואי מיום 4.6.25 צוין, כי תקופת ההחלמה הנדרשת היא שלושה חודשים מיום הניתוח - נוהגים אנו שוב לפנים משורת הדין. נעתרים אנו לבקשה בחלקה. הננו מורים כי על המערער להתייצב לריצוי עונש המאסר ביום 19.10.25, שעה 8:00 בכלא ניצן, אלא אם כן תהיה הוראה אחרת.
ניתנה היום, י"ז אלול תשפ"ה, 10 ספטמבר 2025, בהעדר הצדדים.
שי יניב, שופט-אב"ד, סגן הנשיא מיכל עמית - אניסמן, שופטת עודד מאור, שופט
|




