עפ"ת 25998/01/16 – רונית דוד נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים |
||
עפ"ת 25998-01-16 דוד נ' מדינת ישראל עפ"ת 25911-01-16 דוד נ' מדינת ישראל |
|
28 ינואר 2016 |
1
ת.ז 028720480 |
המ"ש 2805-12-15 המ"ש 11892-11-15 |
|
לפני כב' השופט רענן בן-יוסף |
|
|
המערערת |
רונית דוד
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל על-ידי ב"כ עו"ד רביד שיפמן
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בהסכמת הצדדים, שני הערעורים יישמעו יחדיו.
ניתנה והוּדעה היום, י"ח שבט התשע"ו, 28/01/2016, במעמד הנוכחים.
|
רענן בן-יוסף, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
2
בפניי שני ערעורים שאוחדו בהסכמת הצדדים על
שתי החלטות של בית המשפט לתעבורה בתל אביב-יפו [כב' הש' קריספין-אברהם], אשר דחתה
בקשות של המערערת על-פי סעיפים
אחת העבירות, עבירה של אי-ציות לרמזור אדום, עברה לכאורה המערערת ביום 06.11.14, לא שולם הקנס, הוגשה בקשה להמרת הדו"ח מִשם בעלה, שעל שמו והוא ניתן על-ידה, כך שיירשם על שמה, ולאחר שהדבר נעשה על-פי הבקשה, לא שולם הקנס, לא התבקשה בקשה להישפט ורק לעת שהגיעו הנקודות או תשלום הקנס, המערערת פנתה לבית משפט קמא, אשר על-פי הוראות הדין, דהיינו, החוק והפסיקה, דחה את הבקשה ובצדק עשה כן.
הדו"ח האחר נרשם למערערת ביום 17.06.15
בגין חציית קו הפרדה רצוף בניגוד לתקנה
ההלכה היא שכאשר עסקינן בדו"חות של ברירת משפט יש להקפיד על הזמנים הקבועים בחוק להגשת הבקשות. המערערת לא עמדה בזמנים אלה, ומשכך, ובצדק, דחה בית משפט קמא את בקשתה. בהיבט של חשש לעיוות דין - לא שוכנעתי שקיים כזה. הדו"ח האחד טוענת המערערת שלא ידעה עליו למרות שהיא פנתה בעצמה למשטרה בבקשה להסב את הדו"ח על שמה בתצהיר. הדו"ח האחר קיבלה בידה ולא פעלה בזמן.
בשני המקרים נתלתה המערערת בבקשותיה בקשיים משפחתיים שלא הוכחו לפחות, ובנסיבות הללו לא מצאתי כי נפל פגם בשתי ההחלטות של בית משפט קמא והערעור בשני העניינים נדחה.
ניתן והוּדע היום, י"ח שבט התשע"ו, 28/01/2016, במעמד הנוכחים.
|
רענן בן-יוסף, שופט |
הוקלד על ידי נופר דוידי
