עפ"ג 38078/06/15 – ל' ר' נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עפ"ג 38078-06-15 ר' נ' מדינת ישראל
|
|
05 אפריל 2016 |
1
|
לפני: כב' הנשיא אברהם טל - אב"ד כב' השופטת מיכל ברנט |
|
|
המערער |
ל' ר'
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
המערער ובא כוחו עו"ד שרון בן צבי
אין הופעה לב"כ המשיבה
[פרוטוקול הושמט]
פסק דין
המערער הורשע על פי הודאתו בת"פ 15735-07-13 (בית משפט השלום ברחובות) בתקיפה בנסיבות מחמירות הגורמת חבלה של ממש שביצע כלפי אשתו נושא האישומים הראשון והשני, בהיזק לרכוש במזיד, בתקיפת שוטר ובניסיון לתקיפת שוטר ב-3 הזדמנויות, בנהיגה בשכרות ובאיומים על אשתו ועל שוטרים ונידון ל-9 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו, ל-6 חודשי מאסר על תנאי בתנאים המפורטים בגזר הדין, לפסילת רישיון נהיגה למשך 10 חודשים משחרורו ממאסר, לחתימה על התחייבות בסך 2,500 ₪ ול-6 חודשי פסילה על תנאי בתנאים המפורטים בגזר הדין.
2
הערעור מכוון כלפי חומרת עונש המאסר בפועל והמערער עותר לקבל את המלצת שירות המבחן ולאפשר לו לבצע עבודות של"צ בצד העמדתו במבחן, כפי שהמליץ וממליץ שירות המבחן בתסקירים שהיו בפני בית משפט קמא ואשר התקבלו גם לצורך הדיון בערעור, או, למצער, להטיל עליו עבודות שירות לתקופה שאינה המירבית, כפי שממליץ שירות המבחן בתסקיר שהוגש לצורך הדיון בערעור.
עיון בגזר הדין נושא הערעור מעלה כי הוא היה נכון למועד נתינתו, שכן אף אנו, כמו בית משפט קמא, איננו מתעלמים מהתסקירים שהיו מונחים בפניו ואשר תיארו את נסיבותיו האישיות של המערער, אך שירות המבחן התרשם כי המערער אינו נוטל אחריות מלאה על מעשיו כלפי אשתו וכי קיים קושי הולך וגובר להמשך התפתחות חיובית של המערער על רקע שילוב בין מבנה אישיותו לבין נטייתו לסף תסכול נמוך.
מתחמי הענישה שנקבעו על ידי בית משפט קמא לגבי כל אחד מהאירועים נושא גזר הדין הם מתחמים נכונים ומבטאים את מדיניות הענישה הנוהגת כאשר מדובר בעבירות אלימות, פיזית ומילולית, שעבר המערער כלפי אשתו ואת מדיניות הענישה הנוהגת כאשר מדובר באיומים כלפי שוטרים שבאו לאכוף את החוק.
בית משפט קמא קבע, ובצדק, כי פגיעתו של המערער בערכים המוגנים היא פגיעה שאינה מבוטלת כלל ועיקר ואלמלא תסקירי המבחן שהוגשו לצורך הדיון בערעור, לא היינו מקלים בעונש המאסר לריצוי בפועל שהוטל על המערער על ידי בית משפט קמא.
מתסקיר שירות המבחן שמונח בפנינו היום עולה כי המערער הגיע לכל המפגשים בקבוצה טיפולית בתחום האלימות במשפחה שבה שולב ביום 7.2.16 והסתיימה ביום 15.5.16 ושיתף פעולה בטיפול, כשהוא מביע את חשיבות הקשר עם אשתו וילדם המשותף.
המערער סיפר לשירות המבחן כי השתתפותו בקבוצה הטיפולית תרמה לו רבות והוא חש שלמד ממשתתפים אחרים ומהמנחה כיצד להתמודד במצבי לחץ וכעס, כפי שהיו לטענתו עובר לביצוע העבירות נושא הרשעתו.
מתסקירי שירות המבחן שהוגשו לצורך הדיון בערעור עולה גם מצבה הקשה של אשתו שמצריך אותו לטפל בה ולהיות בחברתה בהיותה נכה וכן היותו של המערער מפרנס יחיד שלה ושל בנו.
3
יש בשינוי שחל במערער לאחר מתן גזר הדין נושא הערעור, בכל הקשור להשתתפותו בקבוצה הטיפולית והיתרמותו ממנה, כאשר שירות המבחן ממליץ על העמדתו למבחן למשך שנה, כדי שימשיך להשתתף בהליך טיפולי במידה ועדיין הוא זקוק לו, כדי לגרום לנו להקל בעונש המאסר שהוטל על המערער ולאפשר ריצויו בעבודות שירות.
כך גם הזדקקותו של המערער לרישיון נהיגה על מנת לטפל באשתו גורמת לנו להפחית מתקופת הפסילה שהוטלה על המערער על ידי בית משפט קמא.
לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את הערעור ומחליטים כי המערער ירצה 6 חודשי מאסר בעבודות שירות חלף תשעת חודשי המאסר שהוטלו עליו על ידי בית משפט קמא.
אנו מעמידים את תקופת הפסילה של המערער מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים מהיום.
באם רישיונו של המערער מופקד בבית המשפט לתעבורה, כטענתו, יגיש תצהיר לבית משפט זה באשר להפקדת הרישיון.
המערער יתייצב בפני הממונה על עבודות שירות ביום 8.5.16 בשעה 08:00 לקליטה והצבה ללא צורך בהחלטה שיפוטית נוספת.
אנו מעמידים את המערער בפיקוח שירות המבחן למשך שנה החל מיום 17.4.16.
באותו מועד יתייצב המערער בשעה 09:00 בפני קצין המבחן למבוגרים, פרדריק גוגנהיים משירות המבחן למבוגרים באשדוד, על מנת לחתום על צו המבחן ויציג בפניו פסק דין זה.
המזכירות תעביר את פסק הדין לממונה על עבודות שירות.
יתר חלקי גזר הדין בת"פ 15735-07-13 (בית משפט השלום ברחובות) יעמדו בתוקפם.
התנאים שנקבעו לעיכוב ביצוע עונש המאסר יעמדו בתוקפם עד לסיום עבודות השירות אך ניתן להחזיר למערער סכום של 5,000 ₪ מתוך הסכום של 10,000 ₪ שהפקיד לצורך עיכוב ביצוע עונש המאסר.
#6#>
ניתנה והודעה היום, כ"ו אדר ב' תשע"ו (5 אפריל 2016) במעמד ב"כ המערער והמערער.
4
|
|
|
||||||
אברהם טל, נשיא אב"ד |
|
מיכל ברנט, שופטת |
|
דפנה בלטמן קדראי , שופטת |
|
|||
