עפ"ג 1433/06/21 – קרם אבו עצא נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
|
|
עפ"ג 1433-06-21 אבו עצא נ' מדינת ישראל
|
1
בפני |
|
|
המבקש |
קרם אבו עצא
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. המערער הועמד לדין בבית משפט השלום באר-שבע, יחד עם שניים נוספים, בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, פריצה לרכב בכוונה לגנוב, גניבה מרכב, חבלה במזיד לרכב, החזקת אגרופן או סכין, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
במסגרת הסדר טיעון, המערער הודה בעובדות כתב אישום מתוקן שהוגש נגדו והורשע בביצוע העבירות הנ"ל, ובסופו של דבר בית המשפט הטיל עליו 11 חודשי מאסר בפועל ורכיבי ענישה נוספים. מועד תחילת ריצוי המאסר נקבע ליום 1.6.21.
גזר הדין ניתן ביום 9.5.21 ובמהלך המשפט המערער יוצג ע"י עוה"ד א' ווהבי.
2
2. אתמול, 31.5.21, הגיש ב"כ הנוכחי של המערער בקשה לעיכוב ביצוע עונש המאסר וביטול פסק הדין, וזו הובאה בפני כב' השופטת ע' חולתא רק היום (1.6.21).
בית המשפט קמא דחה את הבקשה, הן בשל הליקויים שבהגשתה, הן בשל אי הדיוקים שבה והן בשל היעדר עיגון משפטי מתאים.
3. נוכח החלטה זו הוגשה הבקשה לעיכוב ביצוע והודעת ערעור בצידה.
4. תמצית טענות המערער היא, כי לא היה לו את יומו בבימ"ש קמא, והוא לא הבין את משמעות ההליך המשפטי על כל רבדיו ונגזרותיו, ובפרט את גזר הדין, וזאת חרף העובדה כי היה מיוצג וגזר הדין הוקרא לו.
5. לאחר ששקלתי בדבר, לא מצאתי הצדקה לדון בבקשה ללא תגובת המשיבה.
המבקש נקט בחוסר מעש מוחלט מיום גזר הדין (9.5.21) והמתין עם הגשת הבקשה עד יום לפני המועד שעליו להתייצב לנשיאת מאסרו.
ב"כ המבקש אף לא טרח לצרף את תגובת המשיבה בהליך קמא ובבקשתו הנוכחית, לא נימק את פער הזמנים והשיהוי שבבקשות, ולא צירף את עמדת בא כוחו הקודם של המבקש.
התנהלות זו מציבה את בית המשפט ואת המשיבה בפני סד זמנים דוחק, ללא כל הצדקה, ואין סיבה לאלץ את כל המעורבים לפעול תחת הלחץ שהמבקש יצר.
המשיבה תגיש תגובתה לבקשה עד ליום 6.6.21 שעה 11:00 .
ב"כ המבקש יעביר למשיבה עותק מהודעת הערעור, הבקשה לעיכוב ביצוע והחלטת בית המשפט קמא עוד היום ויוודא קבלתם.
מובהר למבקש כי אין בהחלטה זו כדי לשנות מהמצב הקיים ומחובותיו על פיו.
המזכירות תעביר את ההחלטה לצדדים לאלתר.
3
ניתנה היום, כ"א סיוון תשפ"א, 01 יוני 2021, בהעדר הצדדים.
