עמ"י 8998/08/16 – מוחמד אבו רמילה נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עמ"י 8998-08-16 אבו רמילה(עציר) נ' מדינת ישראל
|
|
04 אוגוסט 2016 |
1
|
לפני כבוד השופט יעקב שינמן |
|
|
העורר |
מוחמד אבו רמילה (עציר) |
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
נוכחים:
ב"כ העורר עו"ד ראיס אבו-סף
ב"כ המשיבה עו"ד סבח דוד
העורר הובא על ידי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפניי ערר על החלטה בקשר למעצר ימים בתיק מ"י 4634-08-16 שניתנה על ידי כב' השופט אבו שחאדה, ביום 2.8.16 שהורה על מעצרו של החשוד על יום 7.8.16.
העורר נעצר בקשר לחשד לביצוע עבירות הקשורות בביצוע פשע גניבת רכב והתפרצות למקום מגורים.
החשוד נתפס כשהוא נוהג ברכב הגנוב והוא זה שהצביע על אחרים שנהגו ברכב שמאחוריו כי הם אלו שביקשו אותו לנהוג ברכב הגנוב. מדובר בגניבה שנעשתה לכאורה בצוותא חדא ובמסגרת כנופייתית, ודי בכך כדי להקים חשד סביר. השניים האחרים גם הם עצורים עד ליום 7.8.16.
גרסת העורר הינה גרסה תמוהה, אם כי לא ניתן לומר שאיננה נכונה, ואין לומר שגם אם היא נכונה היא מנקה אותו מחשד לקשירת קשר לביצוע אותה העבירה, ובכל מקרה יש לאפשר למשטרה לבצע את פעולות החקירה הנדרשות בחשדות אלו.
2
לאור האמור לעיל, אין כל סיבה להתערב בהחלטת בית המשפט קמא שניתנה בנסיבות העניין במידתיות הנכונה ומהטעמים המוצדקים.
אני מורה לשירות בתי הסוהר וגם למשטרת ישראל שתנסה לוודא ביצוע החלטת כב' השופט אבו שחאדה, לפיה יש להעביר את החשוד לבדיקה פסיכיאטרית של הפסיכיאטר המחוזי שיכין חוות דעת ראשונית לגבי מצבו הנפשי של החשוד.
ביצוע הבדיקה ייעשה מוקדם ככל האפשר, ושירות בית הסוהר ייקח בחשבון כי כבר עתה לא קוים צו בית המשפט קמא לפיה הייתה חובה להביא את החשוד לבדיקה כבר אתמול.
סוף דבר, הערר נדחה.
ניתנה והודעה היום כ"ט תמוז תשע"ו, 04/08/2016 במעמד הנוכחים.
|
יעקב שינמן , שופט |
