ע"פ 7477/15 – פלוני נגד מדינת ישראל
|
1
בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים |
לפני: |
|
|
כבוד השופט ד' מינץ |
|
כבוד השופט י' אלרון |
|
נגד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשת שירות המבחן להפקעת צו המבחן |
תאריך הישיבה: |
כ"ד בשבט התש"ף |
(19.02.2020) |
בשם המערער: |
עו"ד נטע פת |
בשם המשיבה: |
עו"ד רוני זלושינסקי |
|
|
בשם שירות המבחן: |
הגב' ברכה וייס |
1. בפנינו בקשה של שירות המבחן להפקעת צו המבחן שהושת על המערער, שאיננו מתמיד בהשתתפותו בתכנית לשיקום מונע לעברייני מין (להלן –התכנית), אף שהוא מבצע בצורה מניחה את הדעת, פחות או יותר, את עבודות השירות שהוטלו עליו.
2
2. במהלך הדיון ועל פי בקשת המערער ובאת-כוחו – שירות המבחן וכן נציג הפרקליטות נאותו לאפשר ליתן הזדמנות אחרונה למערער לחזור למסלול השיקום, אך זאת בתנאי שצו המבחן יוארך ב-12 חודשים מיום סיום עבודות השירות,והמערער ישולב מחדשבתכנית רק בעת שיסיים את עבודות השירות.
3. נוכח האמור לעיל – אנו נותנים, בדעת רוב של המשנה לנשיאה ח' מלצר והשופט י' אלרון, כנגד דעת המיעוט של השופט ד' מינץ,תוקף של החלטה להסדר הנ"ל, שסוכם בין הצדדים ומאריכים את צו המבחן שהושת על המערער ב-12 חודשים נוספים, שיחלו להימנות ביום שבו יסיים המערער את עבודות השירות. המערער ישולב מחדש בתכנית רק לאחר שיסיים את עבודות השירות והוא הוזהר ומוזהר בזאת שוב לגבי תוצאות אפשריות של אי-קיום צו המבחן, או אי-עמידה בתנאי עבודות השירות.
המערער הבהיר כי הוא מבין את משמעות הדברים, היה ותהיה הפרה מצידו.
4. הבקשה להפקעת צו המבחן שבפנינו תישאר תלויה ועומדת, ותיסגר רק עם השלמת תקופת המבחן. שירות המבחן יעדכן, במידת הצורך, את בית המשפט בדבר עמידתו של המערער במה שהושת עליו כאן וכן עם סיום צו המבחן.
ניתנההיום, כ"דבשבטהתש"ף (19.2.2020).
המשנה לנשיאה |
ש ו פ ט |
ש ו פ ט |
_________________________
15074770_K32.docx מה
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט, l
