ע"פ 7125/15 – מדינת ישראל נגד פלוני
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיב: |
פלוני |
בקשה לעיכוב ביצוע גזר הדין של בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כב' השופט א' ביתן) בת"פ 40492-12-14 מיום 8.9.2015 |
תאריך הישיבה: |
ט"ז בחשון התשע"ו (29.10.2015) |
בשם המבקשת: |
עו"ד מורן פולמן |
בשם המשיב: |
עו"ד איל הדר; עו"ד שלום פיניאה |
המבקשת מערערת על גזר הדין של בית המשפט המחוזי בבאר שבע – בעקבות הסדר טיעון בין הצדדים – שבמסגרתו בוטלה הרשעתו של המשיב והושתו עליו 300 שעות שירות לתועלת הציבור; חתימה על התחייבות כספית להימנע במשך שנה מעבירת תמיכה בארגון טרוריסטי; ותשלום הוצאות משפט. המדינה טוענת כי יש להרשיע את המשיב בדין ולהטיל עליו את העונש שלו עתרה.
בבקשה לעיכוב ביצוע ריצוי השירות לתועלת הציבור טוענת המדינה כי בהיעדר עיכוב ביצוע יתייתר הדיון בערעור. בא כוחו המלומד של המשיב טוען מצדו כי הערעור נטול אחיזה וכי גזר הדין מצוי בטווח שעליו הוסכם בין הצדדים.
2
אינני רואה לקבוע בשלב זה מסמרות בשאלת סיכויי הערעור. להשקפתי יש לעכב את תחילת ביצוע השירות לתועלת הציבור כדי לא לחסום בפני המערערת את האפשרות להביא את דברה לפני בית משפט זה (ראו רע"פ 6219/12 סרוסי נ' מדינת ישראל, פסקה 11(5.6.2014)), ומאידך לא שוכנעתי כי עיכוב לתקופת מה של השירות לתועלת הציבור יביא לפגיעה בלתי מידתית במשיב.
אני מעכב אפוא את ריצוי השירות לתועלת הציבור עד להכרעה בערעור.
ניתנה היום, ט"ז בחשון התשע"ו (29.10.2015).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 15071250_M01.doc נב
