מ"ת 57414/05/15 – מדינת ישראל נגד מוחמד סואעד,פארס מריסאת
בית משפט השלום בעכו |
||
מ"ת 57414-05-15 מדינת ישראל נ' סואעד(עציר) ואח'
|
|
23 יולי 2015 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת אביגיל זכריה |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיבים |
1. מוחמד סואעד (עציר)
2. פארס מריסאת (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת - עו"ד אינאס סמוכה
המשיבים - הובאו
ב"כ המשיבים - עו"ד עאדל דבאח
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בהתאם להחלטת ביהמ"ש המחוזי בעמ"ת 25264-07-15 ובשילוב עם החלטת כב' השופט חאמד שדן בתיק זה מראשיתו כפי שניתנה ביום 20/7/15 אני מורה על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים בפיקוח אלקטרוני בהתאם לתיקון לחוק המעצרים.
בתיק הוגשו חוו"ד של מנהל הפיקוח האלקטרוני בדבר היתכנות הפיקוח בשני מקומות הפיקוח המבוקשים מהם עולה כי ביחס למשיב מס' 1 נמצאה היתכנות לפיקוח וצורפו כל יתר המסמכים הנדרשים. ביחס למשיב מס' 2 נקבע כי אין מניעה מהיתכנות הפיקוח אך זאת בכפוף לקיומן של נקודות חשמל וקו בזק בחדרו של המשיב מס' 2 במקום הפיקוח המוצע.
2
בדיון היום הצהיר בפניי המפקח הראשי בעניינו של המשיב 2 כי נקודות החשמל וקו בזק הותקנו כבר אתמול ובכך לכאורה הושלמו התנאים הנדרשים למעצר בפיקוח אלקטרוני גם ביחס למשיב מס' 2.
יובהר עם זאת כי ככל שיימצא שהמשיב מס' 2 אינו מקיים אחר תנאי המעצר בפיקוח אלקטרוני כפי שנקבעו על ידי הממונה בדיווח ממצאי הבדיקה, תינתן לכך מלוא המשמעות והמשקל הקבועים בדין למעט אם יסתבר כי אכן נפלה תקלה טכנית בלבד באישור מיקום המעצר בנסיבות שצוינו.
לאחר שעיינתי בהחלטת ביהמ"ש המחוזי ובהחלטת כב' השופט חאמד, אני מורה על מעצרם של המשיבים בתנאי פיקוח אלקטרוני ובתנאים הנוספים הבאים:
1. בנוסף לאזיק האלקטרוני יהיו מלווים כל אחד מהעצורים באחד המפקחים שהוצגו בפניי באופן כזה שבכל עת יהיה על העצורים פיקוח אנושי בנוסף לפיקוח האלקטרוני.
2. נאסר על העצורים ליצור כל קשר עם הקטין המעורב בפרשה.
3. להבטחת קיום תנאי המעצר בפיקוח אלקטרוני תיחתמנה ערבויות של כל אחד מהמפקחים בסך 7,500 ₪ כל אחת וכן תופקד הפקדה כספית בסך 3,000 ₪ לכל אחד מהעצורים.
4. ניתן בזאת צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום. נוכח הצהרת העצורים כי אין בידם דרכונים אין צורך בביצוע הפקדת דרכונים.
5. לאחר מילוי תנאי ההפקדה הכספית וחתימת הערבויות יפעלו הגורמים הרלבנטיים ליישום ההחלטה.
ניתנה והודעה היום ז' אב תשע"ה, 23/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
אביגיל זכריה , שופטת |
