מ"ת 27629/08/15 – מדינת ישראל נגד עבד אל עזיז הזייל (עציר) – בעצמו,מוחמד אלבחירי (עציר) – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 27629-08-15 מדינת ישראל נ' הזייל(עציר) ואח'
|
|
13 אוגוסט 2015 תיק קשור בקשר מעצרים |
1
בפני כב' השופט ד"ר יובל ליבדרו |
|
המבקשת: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד רומן זילברמן, עו"ד דוד ז'נבה ועו"ד לי גורמן
|
נגד
|
|
המשיבים: |
1. עבד אל עזיז הזייל (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד ליאור כהנא 2. מוחמד אלבחירי (עציר) - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד אלכס גאוסקין
|
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. לפניי בקשה להורות על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים כנגדם.
2. הבקשה נסמכת על כתב אישום אשר ייחס למשיבים ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, גניבת רכב, פריצה לרכב בכוונה לגנוב והסתייעות ברכב לעבור עבירה.
למשיב 2 מיוחסת גם עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה.
מעובדות כתב האישום עול שביום 11.8.2015, בין השעות 02:30 בלילה לבין 04:30 בלילה התפרצו המשיבים לרכב בכך שהשתמשו במפתח שהיה מונח על גלגל הקדמי של הרכב, פתחו באמצעותו את הרכב והניעו אותו. המשיבים עזבו את המקום וקשרו קשר להעביר את רכב לשטחי הרשות הפלסטינאית.
בשעה 05:00 לפנות בוקר, המשיב 2 נהג ברכב שנגנב כשלאחריו המשיב 1 נוהג ברכב אחר והם בדרכם לכיוון מחסום מיתר כדי להעביר את הרכב הגנוב לשטחי הרשות.
2
3. ב"כ המשיבים הסכימו לקיומן של ראיות לכאורה, ואולם טענו כי נוכח גילם הצעיר של המשיבים, ונוכח העובדה שלמשיב 1 אין הרשעות קודמות ולמשיב 2 אין הרשעות קודמות, כי אם תיק תלוי ועומד, אזי שלא קמה עילת מעצר בעניינם.
ב"כ המשיבים עתרו להורות על שחרור המשיבים בתנאים שיבטיחו את התייצבותם למשפט ויעתרו לכך שישוחררו בחתימה על התחייבות עצמית ובערבות צד ג'.
4. ב"כ המבקשת טען כי קמה עילת מעצר, נוכח נסיבות ביצוע העבירות המלמדות על תחכום. ב"כ המבקשת הדגיש את שיתוף הפעולה והתכנון להבריח את רכב לשטחי הרשות.
ב"כ המבקשת הדגיש כי למשיב 2 תיק דומה התלוי ועומד.
5. לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים, הגעתי למסקנה כי עילת המעצר בענייננו היא גבולית, אם בכלל. יש לזכור כי עבירות הרכוש כשלעצמן לא מגבשות עילת מסוכנות. יחד עם זאת, נקבע בפסיקה כי במקרים מסוימים אף עבירת רכוש ראשונה יכולה לגבש את עילת המסוכנות. בענייננו, בחינת ה"עושים", שהם צעירים, נעדרי הרשעות קודמות (ולמשיב 2 כאמור, מב"ד שבו הוגש כתב אישום באירוע דומה) ובחינת ה"מעשים", שמחד גיסא לא ניתן להקל בהם ראש, נוכח ההתארגנות מוקדמת ברכב נוסף, הידיעה על מיקומו של המפתח והתכנון להעביר הרכב לשטחים ומאידך גיסא, לא נמצאים ברף העליון של עבירות הרכוש, דוגמת פריצה לבית בשעות ליל, או עבירות מרמה חמורות או ביצוע מספר רב של עבירות כלפי מספר רב של רכבים, הם שמצדיקים את שחרורם של המשיבים ואולם שחרור זה צריך שיהיה בתנאים מיטביים מבחינת הבטחת ההתייצבות למשפט.
6. לאור כל האמור לעיל, אני מורה על שחרורם של המשיבים בתנאים הבאים:
א. כל אחד מהמשיבים יחתום על התחייבות עצמית על סך של 5,000 ₪.
ב. חתימת ערבות צד ג' על ידי שני ערבים, על סך של 5,000 ₪, כל אחת.
יש צורך להציג תלוש שכר מתאים בפני המזכירות.
ג. הפקדה כספית על סך של 2,000 ₪ על ידי כל אחד מהמשיבים.
3
ד. התייצבות לדיונים בתיק העיקרי.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום כ"ח אב תשע"ה, 13/08/2015 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
היה ומי מהמשיבים לא יעמוד בתנאי השחרור שנקבעו, יובא בפני שופט תורן ביום 16.8.2015 עד שעה 12:00.
אני מתיר לכל אחד מהמשיבים לבצע 3 שיחות טלפון בהתאם לנהלי שב"ס.
ניתנה והודעה היום כ"ח אב תשע"ה, 13/08/2015 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני רואה בישיבה היום את תחילת משפטם של המשיבים.
4
הדיון הקבוע להקראה בתיק העיקרי הקבוע ליום 26.8.2015- מבוטל.
תשומת לב המשיבים כי קיים דיון גישור הקבוע ליום 26.10.2015 וכי הם מוזהרים כי עליהם להתייצב לדיון שאם לא כן יוצא כנגדם צו הבאה.
ניתנה והודעה היום כ"ח אב תשע"ה, 13/08/2015 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
