מ"ת 7564/11/15 – מדינת ישראל נגד נ ש
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 7564-11-15 מדינת ישראל נ' ש(עציר)
|
|
12 נובמבר 2015 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
תפ 7552-11-15 |
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נ ג ד
|
|
המשיב |
נ ש (עציר)
|
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת : עו"ד אשר פרי
ב"כ המשיב : עו"ד נטע לב
המשיב הובא ע"י השב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הצדדים מסכימים בדבר קיומן של ראיות לכאורה. כתב האישום תוקן. הצדדים מסכימים גם בעניין הפסקת ההליכים. עיינתי בחווה"ד הפסיכיאטרית. בפרק שנמצא תחת הכותרת "מהלך אשפוז" התייחס הפסיכיאטר לקיומה של מסוכנות לזולת. הפסיכיאטר המליץ על אשפוזו של המשיב בשל המצב הפסיכוטי והמסוכנות. העובדות המתוארות בכתב האישום המתוקן, יחד עם האמור בחווה"ד הפסיכיאטרית מלמדים על המסוכנות ועל כך, שיש צורך בצו אשפוז לצד הפסקת ההליכים.
אשר למשך האשפוז המרבי, כתב האישום תוקן באופן שהעבירה המיוחסת נושאת לצדה עונש מאסר מרבי לתקופה של 3 שנים. משתוקן כתב האישום, לא קיימת חוסר הלימה בין העובדות המפורטות, לבין העונש הנקוב לצד העבירה. משכך, אינני רואה צורך להתערב ולקצוב את משך האשפוז לתקופה קצרה מזו הקבועה לצד סעיף העבירה.
2
במסגרת סמכויותיי על פי סעיף
1. ההליכים בתיק העיקרי נגד הנאשם יופסקו;
2. הנאשם יאושפז במקום עליו יורה הפסיכיאטר המחוזי, לאחר שנמצא כי קיימת מסוכנות ומצבו מצריך אשפוז; תשומת לב הפסיכיאטר המחוזי לבקשת ההורים, כי האישפוז יהיה במקום קרוב למקום מגוריהם.
3.
תקופת
האשפוז המירבית היא על פי סעיף
4. הפסיכיאטר המחוזי מתבקש להודיע לסניגוריה הציבורית ולעו"ד מיטל סטי ממפלג תביעות ת"א, על מועד הבאת הנאשם בפני הועדה הפסיכיאטרית.
המזכירות תשלח עותק החלטה זו לפסיכיאטר המחוזי ולסניגוריה הציבורית. תשומת הלב מופנית לכך שהמשיב מבקש להיות מיוצג על ידי עורך דין בהליכים בפני הועדה על פי חוק הטיפול בחולי נפש.
ניתנה והודעה היום ל' חשוון תשע"ו, 12/11/2015 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
