מ"ת 63255/07/17 – מדינת ישראל נגד שגיא שמלאשווילי
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
מ"ת 63255-07-17 מדינת ישראל נ' שמלאשווילי(עציר)
תיק חיצוני: 130832/2017 |
1
בפני |
כבוד השופט אבישי כהן
|
|
מבקשת |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
משיב |
שגיא שמלאשווילי (עציר)
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. המשיב שוחרר בתנאים מגבילים בהתאם להחלטה מיום 1.8.17 (כב' השופט גיל דניאל, סגן נשיאה) הכוללים מעצר בית מלא בפיקוח מי מהוריו, לרבות הפקדה בסך 10,000 ₪ , ערבות עצמית וערבות צד ג' של כל אחד מהוריו ע"ס 25,000 ₪ כל אחד.
במסגרת הדיון עובר להחלטה על שחרורו לחלופת המעצר הצהירו אביו ואמו של המשיב כי במידה ויפר את התנאים, ידווחו עליו (עמוד 16 שורה 16 ביחס לאביו של המשיב, עמוד 17 שורה 3 לגבי אמו של המשיב).
2
2. ביום 26.3.18 הוגשה בקשה לחילוט ערבויות וזאת לאור כתב אישום נוסף שהוגש נגד המשיב בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, המייחס לו עבירות אלימות והפרת הוראה חוקית. לציין, כי בקשה זו הוגשה בתגובה לבקשה שהוגשה על ידי ב"כ המשיב אותה עת להשבת ההפקדה לאור מתן גזר דין בתיק הנוכחי בו שוחרר בתנאים.
3. ביום 12.6.18 התקיים דיון במעמד ב"כ המשיב, המשיב עצמו נכח בדיון אולם נקט בהתנהגות כמפורט בפרוטוקול הדיון וזה התקיים על פי החלטה בהעדרו ובנוכחות ב"כ המשיב. הוריו של המשיב שזומנו כדין, לא טרחו להתייצב לדיון.
4. לאור הטענה בנוגע לשאלת זיהוי המשיב ביחס לעבירת הפרת הוראה חוקית, הוריתי על דחיית החלטה בבקשה לחילוט ערבויות ולקביעת תזכורת לקבלת הודעה מטעם הצדדים לאור התקדמות ההליך הפלילי בתיק המתנהל נגד המשיב בבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
5. ביום 7.11.18 נגזר דינו של המשיב בהליך הפלילי שהתנהל בבית המשפט המחוזי בבאר שבע ת"פ 37375-11-17 בו הורשע בכתב אישום מתוקן בעבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות ובעבירה של הפרת הוראה חוקית.
לצדדים ניתנה הזדמנות נוספת להוסיף ולטעון בכתב ביחס לבקשה, אולם לא התקבלו טיעונים מהותיים נוספים.
לאור נתונים אלו, הגיעה העת למתן החלטה בבקשה לחילוט ערבויות.
6. לאור הרשעתו של המשיב בעבירה של הפרת הוראה חוקית, קמה התשתית לחילוט הערבויות כמפורט בבקשה. מדובר בהפרה בוטה של תנאי השחרור באופן שנלווה לכך ביצוע עבירה פלילית חמורה ולא הפרה טכנית בלבד.
7. לבית המשפט הסמכות להורות על חילוט ההפקדה וזאת בהתחשב בנסיבות ההפרה ובנתונים שונים בהתאם לשיקול דעתו של בית המשפט. לא אוכל להתעלם מגזר הדין שהוטל על המשיב בתיק ת"פ 37375-11-17 הכולל רכיבים של מאסר בפועל לתקופה לא מבוטלת (33 חודשים), קנס כספי ופיצוי למתלונן ע"ס 10,000 ₪, שהופקד בתיק עובר לטיעונים לעונש.
3
8. בנסיבות אלו, ולאור האיזון הנדרש מצאתי כי יש לחלט את הפיקדון ע"ס 10,000 ₪ שהופקד במסגרת תנאי השחרור מיום 1.8.17 אולם אין מקום לחלט את הערובה העצמית לאור גזר הדין, אשר שקלל בתוכו את הרשעתו של המשיב בעבירה של הפרת הוראה חוקית. אין מקום להקלה ביחס לחילוט הפיקדון הואיל ועל בית המשפט להעביר מסר ברור לעניין המשקל הרב שיש ליחס לתנאי השחרור ולאמון שניתן במשיב ושעה שאמון זה הופר ברף הגבוה, הדין יינתן באמצעות חילוט הפיקדון.
9. לעניין ערבות צד ג' עליה חתמו שני הוריו של המשיב על סך 25,000 ₪ כל אחד, עולה כי ההפרה בה הורשע המשיב בוצעה בפרק זמן קצר, כאשר יצא את מעצר הבית, נסע למקום בו שהה המתלונן, פגע בו וחזר לכתובת מעצר הבית, אולם בפרק זמן זה לא נמסר כל דיווח למשטרה על ידי מי מהוריו של המשיב, שהיו הערבים לתנאי השחרור.
עוד עלה מחקירתם בתיק ביחס לעבירת ההפרה כי היו מועדים קודמים בהם יצא המשיב את מעצר הבית אולם לא נמסר על כך כל דיווח מטעם הערבים.
10. הערבים משמשים כזרועו הארוכה של בית המשפט, אי מילוי תפקידם פוגע באמון שנותן בית המשפט במוסד הערבים וביכולת לשקול שחרור עצורים לחלופת מעצר.
עם זאת, לאור חילוט ההפקדה על סך של 10,000 ₪ ובהתחשב ביתר הרכיבים הכספיים שהוטלו על המשיב, לא מצאתי לנכון לחלט הערבות צד ג' אלא רק באופן סמלי ולפיכך אני מורה על חילוט סך של 2,500 ₪ בגין כל אחד משתי ערובות צד ג' שנחתמו על ידי הוריו של המשיב, כך שסך חלוט ערבות צד ג' יעמוד על 5,000 ₪.
11. סוף דבר, לאור כל האמור לעיל, אני מורה על חילוט ההפקדה של המשיב על סך 10,000 ₪. בהתחשב בעובדה כי עליו לרצות מאסר בפועל לתקופה ממושכת, מורה על חילוט הסך האמור החל מיום 15.1.19 באופן שיחולט ב-10 תשלומים שווים ורצופים על סך 1,000 ₪ מידי 15 לחודש עד למועד 15.10.19 (כולל).
כמו כן, מורה על חילוט חלקי של ערבות צד ג' של כל אחד מהורי המשיב ע"ס 2,500 ₪ ב-5 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 15.1.19 באופן שישולמו כל 15 לחודש.
ככל ולא ישולם תשלום במועד, תעמוד מלוא היתרה לפירעון מיידי.
מזכירות תיידע הצדדים, לרבות העברת ההחלטה לידי עו"ד בן יהודה, ב"כ המשיב ולידי המשיב המרצה מאסר בפועל באמצעות שב"ס.
4
ניתנה היום, ט"ז כסלו תשע"ט, 24 נובמבר 2018, בהעדר הצדדים.
