מ"ת 61974/06/18 – מדינת ישראל – פמ"ד – פלילי נגד פאדי אלנבארי (עציר)
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
בפני כבוד השופט נסר אבו טהה |
מ"ת 61974-06-18 |
|
1
המבקשת |
מדינת ישראל - פמ"ד - פלילי
|
נגד
|
|
המשיב |
פאדי אלנבארי (עציר)
|
החלטה
|
1. זוהי
בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו על רקע כתב האישום המייחס לו
לכאורה ביצוע עבירות של ייצור, הכנה והפקה, החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית -
בניגוד ל
2. נטען, כי במועד שאינו ידוע במדויק למבקשת, אולם עובר ליום 18.6.18, החזיק המשיב באחד המתחמים הסמוכים לביתו, מספר רב של דליים, בהם גידל שתילים רבים של סם מסוכן מסוג קנאבוס (להלן: "הסם"), וכן גידל שתילים נוספים רבים של הסם במתחם סמוך נוסף, וביחד סך הכל 442 שתילים במשל כולל של 176.90 ק"ג קנאבוס.
3. בהעדר מחלוקת בדבר קיומן של ראיות לכאורה וכן קיומה של עילת מעצר, עתר ב"כ המשיב להפנות את המשיב לקבלת תסקיר מעצר מאת שירות המבחן אשר יבחן חלופת מעצר בעניינו בהינתן גילו הצעיר ועברו הנקי. מנגד עתר ב"כ המבקשת להורות על מעצרו עד תום ההליכים בהעדר נסיבות חריגות ויוצאות דופן כנדרש על פי המדיניות השיפוטית שהתווה בית המשפט העליון בעבירות מושא כתב האישום.
4. קובע להמשך דיון וקבלת תסקיר מעצר מאת שירות המבחן ליום 6.8.18 שעה 09:30 בפני שופט תורן או על פי שעה אחרת שתקבע על פי יומנו.
2
5. מובהר כי אין בהפניית המשיב לקבלת תסקיר כדי להעיד על התוצאה שתתקבל בסופו של יום בשים לב למדיניות השיפוטית שהתווה בית המשפט העליון בעבירות נשוא כתב האישום. (ראה לעניין זה לאחרונה דברי בית המשפט העליון בבש"פ 4457/18 פאדחי אלסייד נ' מדינת ישראל).
6. המזכירות תזמן את המשיב באמצעות שב"ס למועד הנדחה.
7. מורה על ביטול הדיון שנקבע ליום 19.7.18 וכן על הבאת המשיב משב"ס.
8. עותק מההחלטה תשלח לב"כ הצדדים ולשירות המבחן.
ניתנה היום, ד' אב תשע"ח, 16 יולי 2018, בהעדר הצדדים.
