מ"ת 6153/08/16 – מדינת ישראל נגד ת ב
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 6153-08-16 מדינת ישראל נ' ב
|
|
14 אוגוסט 2016 |
1
בפני כב' השופטת אורלי מור-אל |
|
תפ 6095-08-16 |
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד |
|
המשיבים |
ת ב
|
נוכחים:
ב"כ המבקשת - עו"ד עדי חביב
ב"כ המשיב - עו"ד הדד ממשרדו של עו"ד ציון אמיר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של תקיפת המתלוננת, שהינה אשתו, עימה הוא נמצא בהליכי גירושין. בהמשך לנטען בכתב האישום, המשיב קילל את המתלוננת, משך בשערה, גרר אותה אל מחוץ לחדר, בשלב מסוים סטר לפניה, היכה אותה עם בקבוק השתייה של התינוק והצמיד סכין שנטל מהמטבח אל צווארה, בעודה מחזיקה את התינוק.
המתלוננת התקשרה למוקד 100, תיארה בפני השוטרים את אשר ארע, ומעבר לכך סירבה למסור תלונה ומשכך כתב האישום מתבסס על השיחה למוקד 100 והזכ"ד של השוטרים שהגיעו למקום.
בדיונים קודמים קבעו השופטים שדנו בעניינו של המשיב שראוי לקבל בעניינו תסקיר שירות מבחן, ואף עלתה אפשרות של טיפול בבית נועם.
לדיון היום הוגש תסקיר שירות מבחן מפורט, המתייחס להתייחסותו של המשיב לעבירה, להתאמת המפקחים, ואולם באשר לטיפול בבית נועם, הוחלט לזמנו לראיון נוסף, שכן המשיב טשטש בבית נועם את חלקו בעבירה, וטען כי אשתו בודה את הדברים בשל בעיות פסיכיאטרית מהן היא סובלת.
2
בתסקיר שירות המבחן צויין כי באופן חריג הוחלט לזמנו למפגש נוסף.
אכן בתסקיר שירות המבחן יש נתונים המאפשרים לשקול במידה מסוימת אפשרות של שחרור בערובה, יחד עם זאת, קיימים במקביל נתונים אחרים המצדיקים משנה זהירות ועניינו של המשיב ובין היתר בשל עמדתו לגבי העבירה, נטייתו להשליך את הבעייתיות סביב הקונפליקט עם אשתו וכן עמדת המפקחות המוצעות, אף ששירות המבחן סבר לבסוף כי הן מבינות את אחריותן בפיקוח.
בנסיבות שנוצרו ועל אף שמעצרו של המשיב יוצר קושי בעסקיו, סבורני כפי שקבעו גם המותבים הקודמים, כי יש לקבל עמדה סופית של שירות המבחן ושל אפשרויות הטיפול שפתוחות בפני המשיב בטרם החלטה על שחרורו לחלופת מעצר.
אשר על כן, אני מורה על המשך מעצרו של המשיב, וקבלת תסקיר נוסף כפי שביקש שירות המבחן.
הדיון הבא נקבע ביום 22/8/16, בשעה 09.30.
אני מורה לשב"ס להוציא את המשיב לריאיון בבית נועם, שכונת שביב, הרצליה, משק עזרא 49, כאשר הריאיון אמור להתקיים, ביום 18/8/16 בשעה 14.00.
למותר לציין שאם המועד ישונה או יוקדם - ילווה השב"ס את המשיב במועד חדש.
מאפשרת למשיב 3 שיחות טלפון על חשבון המדינה.
המשיב ישאר במעצר עד להחלטה אחרת.
ניתנה והודעה היום י' אב תשע"ו, 14/08/2016 במעמד הנוכחים.
|
אורלי מור-אל , שופטת |
