מ"ת 47036/03/14 – מדינת ישראל נגד בר יוחאי בייבוס
בית משפט השלום באשקלון |
||
מ"ת 47036-03-14 מדינת ישראל נ' בייבוס(עציר)
|
|
22 מאי 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט אמיר דהאן |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד |
|||
המשיב |
בר יוחאי בייבוס (עציר)
|
||
נוכחים:
המבקשת באמצעות ב"כ עו"ד יפעת הדרי ועו"ד ישי נגר
המשיב, הובא באמצעות שב"ס וב"כ עו"ד ז'אנה זייצב
החלטה
בפני בקשת המאשימה לעצור את המשיב עד לתום ההליכים נגדו .
המשיב, בר יוחאי בייבוס ת.ז 204247159-10 מאשקלון נעצר ביום 19/3/2014 וכתב אישום הוגש נגדו לבית משפט זה ביום 24/03/2014 .
כתב האישום:
כתב האישום מייחס למשיב כי נהג ברכב לאחר שנפסל מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה ומעולם לא הוציא רישיון נהיגה.
ברכבו החזיק המשיב שני סכינים ובביתו החזיק המשיב אקדח תקני "גלוק" ותחמושת הכוללת למעלה ממאה כדורים מסוגים שונים וכן רימון למטול ואמל"ח נוסף.
ראיות לכאורה:
בין הצדדים לא הייתה מחלוקת בעניין הראיות לכאורה ואכן פריטי הנשק והתחמושת נמצאו בביתו של המשיב . כמו כן הובאו בפני בית המשפט העובדות הקשורות להתנקשות בחיי המשיב ובחיי אחי המשיב, התנקשות שבעקבותיה נהרג האח לפני כשנתיים .
עילת מעצר - מסוכנות:
עילת המעצר אינה חזקה על פי חוק, אלא שבעבירות של החזקת נשק חם ישנה עילת מעצר ברורה הנובעת מן הסיכון הכרוך בהחזקת כלי ירייה ובמקרה זה גם חומרי נפץ והדף ומה שנראה כציוד להכנתם לפעולה.
2
למשיב עבר פלילי מכביד והוא הורשע זה מקרוב בעבירות רכוש סמים נשק קר ותעבורה .
שירות המבחן בחן ביסודיות את פרשת חייו הקשה של המשיב ואת החלופות שהוצעו בכל ישיבות בית המשפט .
התרשמות שירות המבחן היא ממסוכנות גבוהה, הכחשה של בעיות התמכרות, היסטוריה של הימנעות ואי היענות לטיפול והפנמה משמעותית של ערכים עברייניים.
גם לתפיסתו של המשיב, בוצעו העבירות משיקולי "הגנה עצמית" ו"כל אדם במצבו היה נוהג כך" אף שכמות הנשק התחמושת והאמל"ח שנתפס וסוגיהם אינם תומכים הנחה זו באופן מלא.
מקור הנשק, שהוא נשק גנוב, לא נחשף על ידי המשיב, ואמרתו שלו מראה קו מתמשך של זהות עבריינית ולא קו כוונה לחזור מן המעשים.
על המסוכנות הנובעת מעבירות הנשק יש להוסיף את המסוכנות הנובעת מנהיגה בפסילת רישיון.
החלופות שנשקלו, נשקלו ביסודיות רבה, כולל חלופות ההרחקה וכך גם הוערכו המפקחים המוצעים. חלק משמעותי מן הפיקוח מתבסס על חברתו של המשיב, בבית הדוד בצפון. מפקחת מוצעת זו, כעולה מתסקיר שירות המבחן ומרישומה הפלילי שלה עצמה (הכולל ריצוי מאסר בפועל בגין תקיפות איומים, והטרדת עד) אינה ערה באופן מלא למצבו של המשיב, ולסיכון הנובע ממנו, ולא תהיה מסוגלת לנטרל סיכון זה .
מכל האמור עולה כי לא ניתן להפיג את מסוכנותו של המשיב בחלופה שפגיעתה בחירותו פחותה ואשר על כן אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים נגדו .
ניתנה והודעה היום כ"ב אייר תשע"ד, 22/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
אמיר דהאן, שופט |
הוקלד על ידי אורלי בן- שלוש
