מ"ת 46915/02/20 – מנשה לוי נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
מ"ת 46915-02-20 מדינת ישראל נ' לוי
תיק חיצוני: 69618/2020 |
1
בפני |
כבוד השופטת ענת חולתא
|
|
מבקש |
מנשה לוי
|
|
נגד
|
||
משיבה |
מדינת ישראל
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. לפניי בקשה לעיון חוזר לשינוי התנאים המגבילים - שינוי כתובת מעצר הבית והוספת ערבה.
2. לאחר קבלת תגובת המדינה, המתנגדת לבקשה, ובהתאם לבקשת ב"כ המבקש, החלטה תינתן על יסוד הכתובים.
3. לאחר שעיינתי בבקשה ובנימוקיה וכן במסמכים שנאספו אל התיק עד כה, דין הבקשה להידחות בשלב זה.
להלן נימוקיי:
2
4. ראשית יצוין, כי אין בנימוקי הבקשה כשלעצמם כדי להקים עילה לעיון חוזר. החלטת השחרור ניתנה אך ביום 17.3.20, לאחר פרוץ מגיפת הקורונה והכרזה על מצב חירום וכל הנתונים הקשורים בכך, לרבות הימצאות המבקש ואשתו בקבוצת סיכון, כבר היו ידועים.
5. קיומה של המגיפה ומצב החירום אף נטענו על ידי ב"כ המבקש במסגרת טיעוניה וכן היו חלק משיקולי בית המשפט בהחלטתו.
6. במובן זה, הנטען בבקשה איננו מהווה נסיבה חדשה.
7. יתרה מזו, בעת חקירתם בבית המשפט המפקחים הצהירו על נכונותם לשמש בתפקיד לאורך זמן, ובפרט הצהיר המפקח העיקרי שבכוונתו לעבור לגור במקום מעצר הבית וידוע לו כי מדובר גם במספר חודשים.
8. בנוסף, בכל הנוגע לבקשה להוספת אשתו של המבקש כמפקחת, לא מצאתי כי מדובר בעניין טכני בלבד. לאור עברו הפלילי של המבקש ולאור מעורבותו בעבירה של בנם של המבקש ואשתו, נאשם 2 בכתב האישום, המשוחרר גם הוא בתנאים מגבילים, והאמור בהחלטת השחרור בעניינו של נאשם 2, בכל הנוגע לביצוע עבירות בהשפעת המבקש, הרי שיש לבחון היטב, לעומק ובקפידה הוספת אשתו של המבקש, ואמו של נאשם 2 למערך הפיקוח. זאת, בפרט בשים לב למתווה המוצע בבקשה כי מרכז הכובד של החלופה כולה יועבר לשהות עמה ובפיקוחה.
9. משנדחתה הבקשה להוספת אשתו של המבקש כמפקחת, יש מקום לדחות גם את הבקשה לשינוי כתובת מעצר הבית וזאת מטעמי הבקשה עצמם: במצב הדברים שבו אמורים לשהות במקום מעצר הבית באופן שוטף ולסירוגין מי מהמפקחים המאושרים, הרי ששהות המפקחים המאושרים אל הבית באופן זה, היא אשר עלולה לסכן סיכון יתר את האישה, שנטען כי היא "בקבוצת סיכון" (לא פורט מעבר לכך).
10. על כל האמור לעיל יש להוסיף, כי בהחלטה מיום 18.3.20 הורה בית המשפט על קבלת תסקיר שירות המבחן בעניינו של המבקש. המבקש רשאי להעביר בקשותיו לשירות המבחן, שבימים אלה חוזר לעבודה סדירה, ואלה ייבחנו במסגרת התסקיר שיבוא בהמלצות.
11. נוכח כל המפורט לעיל, הבקשה לעיון חוזר נדחית.
12. המזכירות תודיע לב"כ הצדדים.
13. המזכירות תשלח גם לשירות המבחן.
ניתנה היום, י' אייר תש"פ, 04 מאי 2020, בהעדר הצדדים.
