מ"ת 3252/02/13 – דימה גרינברג,,לריסה יוריס, נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה |
|
|
|
מ"ת 3252-02-13 מדינת ישראל נ' גרינברג ואח'
תיק חיצוני: 404/13 |
1
|
בפני כב' השופט יחיאל ליפשיץ |
|
|
המבקשים |
1. דימה גרינברג, 2. לריסה יוריס,
|
||
נגד
|
|||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
||
החלטה |
לפניי בקשה להורות על החזרת הסכומים שהופקדו לצורך שחרור המבקשים בתנאי ערובה (כל אחד מהמבקשים הפקיד סכום של 6,000 ₪).
הבקשה הוגשה לאחר שניתן פסק דין בערעור שהוגש לבית המשפט העליון ולאחר שהמבקשים התייצבו לתחילת ריצוי עונשם.
בהקשר למבקשת, הביעה המשיבה הסכמתה לבקשה בהפנותה לכך כי המבקש התייצבה לריצוי עונשה. באשר למבקש, מדובר בבקשה שהוגשה רק לאחרונה ולכן טרם הוגשה תגובת המשיבה.
בטרם החלטה, סבורני כי על הצדדים להתייחס לבקשת המבקשים מתאריך 18.9.15 להעביר את הסכומים לטובת הפיצוי בו חויבו במסגרת גזר הדין. ב"כ המבקשת טענה כי הבקשה נדחתה, אך לא הפנתה להחלטה המפורשת במסגרתה נדחתה הבקשה. ב"כ המבקש לא התייחס כלל לסוגיה זו.
2
לכן, אבקש את התייחסות הצדדים לסוגיה לעיל. במסגרת התגובות שתוגשנה, יתייחסו הצדדים להסכמתם לעיל; לשאלה באם הם רשאים לחזור בהם מהסכמה זו; לסכום ששילם כל אחד מהמבקשים, אם בכלל, לטובת הפיצויים (על פי גזר הדין, הפיצויים היו אמורים להיות משולמים בתשלומים החל מתאריך 1.1.15). המאשימה תביא במסגרת תגובתה גם את עמדת המרכז לגביית קנסות.
התגובות תוגשנה עד לתאריך 15.9.15.
לשלוח לצדדים.
ניתנה היום, כ"ד אב תשע"ה, 09 אוגוסט 2015, בהעדר הצדדים.
