מ"ת 21387/06/16 – מדינת ישראל נגד נתנאל אלמו
בית משפט השלום בטבריה |
||
מ"ת 21387-06-16 מדינת ישראל נ' אלמו(אסיר)
|
|
13 יוני 2016 |
1
בפני כב' סגן נשיא, השופט ניר מישורי לב טוב |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
המשיב |
נתנאל אלמו (אסיר)
|
נוכחים:
מטעם המבקשת - עו"ד אגוזי שני
מטעם המשיב - הובא וע"י עו"ד דניאל וייס - מהסנגוריה
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
החלטה תינתן לאחר הפסקה.
ניתנה והודעה היום ז' סיוון תשע"ו, 13/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
ניר מישורי לב טוב , סגן נשיא |
החלטה
2
1. כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירות תקיפת שוטר, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, חבלה במזיד ברכב. מעובדות כתב האישום עולה כי המשיב השליך אבנים וכד לעבר ניידת משטרה, גרם לנזק לניידת המשטרה והשליך אבנים לעבר שוטרים באופן שכתוצאה מהתקיפה וניסיונות השתלטות על המשיב, נפגע אחד השוטרים במרפקו ובאפו.
2. בד בבד הוגשה כנגד המשיב בקשה למעצר עד תום ההליכים.
3. בבקשת המבקשת בכתב ובעל פה נטען כי קיימות לכאורה כנגד המשיב, קיימת עילה למעצרו של המשיב, וכן הפנתה המבקשת לעברו הפלילי הכולל עבירות אלימות והחזקת סכין. בדיון היום טענה המבקשת כי אין די בחלופה המוצעת כדי לאיין מסוכנות המשיב וזאת בשעה שאף חלק מהמפקחים המוצעים אישרו כי המשיב נוהג לשתות שתיה חריפה וכן לאור עברו הפלילי האלים של המשיב.
4. מנגד עותר ב"כ המשיב לשחרור המשיב בתנאים מגבילים לרבות מעצר בית מלא בביתו ובפיקוח אביו, שתי אחיותיו ושתי סבותיו לחילופין, תוך שהדגיש כי המפקח העיקרי המוצע הינו אביו של המשיב, שהינו שוטר במקצועו וקיבל אישור מתאים מאת משטרת ישראל לשמש מפקח על בנו. עוד הוצע כי תופק ערובה כספית ויחתמו ערבות מתאימות לצורך הבטחת תנאי השחרור בערובה וכן הוסכם כי תאסר החזקת משקה אלכוהולי בכתובת מעצר הבית לצד מתן כל החלטה אשר תבטיח מניעת השפעה לרעה מצד המשיב על מי מעדי התביעה בשים לב כי חלק מעדי התביעה הינם בני משפחה מדרגה ראשונה לרבות אשתו.
דיון והכרעה:
5. לאור הסכמת ב"כ המשיב לקיומן של ראיות לכאורה ולאחר שעיינתי אף אני בחומר החקירה לרבות הודעות השוטרים ועדות המשיב לפיה אינו זוכר דבר מהאירוע, אני קובע כי קיימות ראיות לכאורה כנגד המשיב בתיק זה.
6. כמו כן, ובאין מחלוקת, אני קובע קיומה של עילת מעצר המבוססת על חשש לשלום הציבור וזאת לאור התנהגות אלימה המיוחסת למשיב בכתב האישום ומספר הרשעות קודמות בעבירות אלימות והחזקת סכין.
3
7. עם זאת, ולאחר שעיינתי בתיק החקירה, עברו הפלילי של המשיב ושמעתי המפקחים המוצעים, מצאתי כי יש בחלופה המוצעת כדי להפחית במידה הנדרשת המסוכנות הנדרשת מהמשיב, וזאת תוך מתן הגבלות אשר יש בהן כדי לאפשר תוצאה זו והכל מהטעמים הבאים:
א. התרשמתי משמיעת המפקחים המוצעים כי הם מהווים דמויות סמכותיות בעולמו של המשיב, ובמיוחד אמורים הדברים באביו של המשיב שהינו שוטר בתחנת משטרת טבריה, הוא למעשה ישמש מפקח עיקרי על המשיב, למעט במשמרות בנות 8 השעות אשר יבצע במסגרת תפקידו כשוטר במשטרת ישראל. כמו כן, התרשמתי כי אחיותיו של המשיב אורלי והודיה מתאימות לשמש כמפקחות בעניינו של המשיב, מבינות היטב תפקידן כמפקחות, הינן בעלות יכולת להטיל מרות על המשיב.
עם זאת, לא התרשמתי כי סבותיו של המשיב דברי ושושנה, מהוות דמויות סמכותיות בעניינו של המשיב, וכי הן מבינות את מהות מלאכת הפיקוח לאשורה ומכאן כי לא מצאתי לאשרן לצורך מלאכת הפיקוח על המשיב.
ב. הגם שהתנהגותו של המשיב מקוממת הרי שלא מצאתי כי העבירות המיוחסות לו ממוקמות ברף הגבוה של חומרת המעשים שבוצעו לכאורה וזאת בהינתן חבלות שנגרמו לאנשי המשטרה והגם שאין להקל ראש בהתנהגותו של המשיב, הרי שלמשמע דבריו בפני בימ"ש והתרשמות בית המשפט מהמפקחים המוצעים - אביו ואחיותיו, סבורני כי יש מקום להורות כבר עתה על שחרורו ולא להתנות שחרורו בקבלת תסקיר מעצר אשר יארך שבועות אחדים.
ג. הגם שעברו של המשיב כולל ביצוען של עבירות החזקת סכין ועבירות אלימות, הרי שהנאשם עבר עבירות האלימות המאוחרות לפני 9 שנים, בהיותו בן 17 בלבד ומכאן כי לא עבר עבירת אלימות מזה תקופה ארוכה.
ד. במסגרת תנאי השחרור בערובה מצאתי כי יש מקום לאסור החזקתו של משקה אלכוהולי בכתובת מעצר הבית וכי תנאי זה הינו תנאי מרכזי בחלופת המעצר שהפרתו עשויה לגרום למעצרו של המשיב בשנית וכן איסור על יצירת קשר עם עדי התביעה אשר חלקם הינם בני משפחה.
4
8. לאור כל האמור לעיל אני מורה על שחרור המשיב בתנאים המגבילים עד תום ההליכים:
א. אני מורה בזאת על שחרור המשיב בהגבלת תנועה (להלן: "מעצר הבית"). נאסר על החשוד לצאת מפתח מקום מעצר הבית בביתו במושב רוויה.
ב. המשיב יהיה בפיקוח המשמורנים הבאים לסירוגין:
1. אלמו עוזי ת.ז. ...
2. הודיה קליין ת.ז. ...
3. אלמו אורלי ת.ז. ....
משטרת ישראל רשאית להיכנס לכל מקום בו ישהה החשוד, בכל עת להבטחת קיום תנאי המעצר והשחרור בתנאים כאמור בהחלטה זו.
נאסר על המשיב להחזיק בכתובת מעצר הבית משקה אלכוהולי וכן לשתות משקה אלכוהולי. מובהר למשיב כי באם יימצא משקה אלכוהולי בביתו, יחשב הדבר הפרת הוראה חוקית והוא ייעצר בשל כך.
ערבויות להבטחת השחרור:
א. המשיב יחתום על התחייבות עצמית על סך 5,000 ₪ להבטחת תנאי השחרור וכן להבטחת התייצבות המשיב בבית המשפט בכל עת.
ב. להבטחת תנאי השחרור יפקיד המשיב פיקדון על סך 5,000 ₪ להבטחת תנאי השחרור בערובה והתייצבות לדיונים בבתי המשפט.
ג. המפקחים המוצעים יחתמו על ערבות צד ג' בסך 5,000 ₪ כל אחד להבטחת תנאי השחרור בערובה והתייצבות המשיב לדיונים בבתי המשפט.
ד. נאסר על המשיב ליצור קשר עם מי מעדי התביעה, למעט עדת תביעה מס' 9, כאמור בהצהרת ב"כ המבקשת.
אזהרות:
5
* המשיב מוזהר בזאת, כי כל הפרה של תנאי השחרור עלולה לגרום אחריה את מעצרו המיידי וכן נקיטת צעדים משפטיים נוספים.
אני מורה על קבלת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב אשר יוגש לעיון בימ"ש עד למועד הדיון הבא.
נקבע להמשך דיון בבקשה ליום 1.8.16 שעה 13.00. בבית משפט השלום בנצרת.
ההחלטה הוקראה לצדדים והשיבו שמבינים אותה.
המזכירות תמציא העתק החלטה זו לשירות המבחן.
זכות ערר לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום ז' סיוון תשע"ו, 13/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
ניר מישורי לב טוב , סגן נשיא |
