מ"ת 20759/07/14 – מדינת ישראל נגד סארי שואהנה
בית משפט השלום באשקלון |
||
מ"ת 20759-07-14 מדינת ישראל נ' שואהנה(עציר)
|
|
13 יולי 2014 |
1
|
20701-07-14 |
|
בפני כב' השופט אמיר דהאן |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
סארי שואהנה (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד הדס חלפון
המשיב ע"י הליווי ב"כ עו"ד יוסי זילברברג
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשת המאשימה לעצור את המשיב עד תום ההליכים נגדו.
המשיב סארי שואהנה ת.ז. 948498811 יליד 1986 מחאבלה נעצר ביום 6.7.14 והועמד לדין בפני בית-משפט זה ביום 10.7.14.
כתב האישום
מייחס למשיב כי ביום 21.3.14 מצא רשיון נהיגה ות.ז. ישראלים ואז עשה בהם שימוש, נהג ברכב כשהוא שיכור ואז הציג לשוטרים את ת.ז שאינה שלו בכוונה להונות אותם.
ביום 6.7.14 נהג המשיב ברכב בישראל, נעצר פעם נוספת ע"י שוטר וגם אז הציג בפניו רשיון נהיגה שמצא. כל זאת עשה המשיב בעת שלא היה לו רשיון נהיגה ובעת ששהה בישראל ללא היתר.
עילת מעצר
עילת המעצר היא התחמקות מהליכי שפיטה בהיותו של המשיב תושב איו"ש.
עברו של המשיב נקי ועילת מעצר זו ניתן לאזן בחלופה שפגיעתה בחירות המשיב פחותה ובהתחשב בכך שלא התייצבו ערבים לערוב למשיב ניתן לאזן את החשש מהתחמקות מהליכי שפיטה והחשש על החזרה על העבירות בהפקדה במזומן שפגיעתה בחירות המשיב פחותה.
אשר על כן אני מורה על שחרורו של המשיב בתנאים הבאים:
1. המשיב יחתום על ערבות עצמית בסך 15,000 ₪.
2
2. המשיב יפקיד ערובה במזומן בסך 15,000 ₪.
3. המשיב יהיה זמין בטלפון 052-5860304 וב- 054-8850752. טלפונים אלו ישמשו להמצאת הזמנה לדין ואי מענה להם יהווה הפרת התנאים.
4. לא יעמוד המשיב בתנאים או יפר אותם יעצר עד תום ההליכים נגדו ללא צורך בהבאתו פעם נוספת בפני בית המשפט.
מטרת הערבויות והפיקדון להבטיח עמידת המשיב בתנאי השחרור וכן במפורט להלן:
· התייצבותו לדיונים בביהמ"ש.
· התייצבותו לריצוי עונש מאסר, ולסיום ריצוי עונש מאסר המרוצה בעבודות שירות- אם יוטל בתיק העיקרי.
· תשלום קנס ו/או פיצוי אם יוטלו בתיק העיקרי.
· הבטחה מפני ביצוע עבירות נוספות
מוסבר למשיב/ים ולערב/ים כי כל הפרה של תנאי מתנאי השחרור תקים עילת מעצר ללא צורך בקיום דיון, וכן עילה לחילוט הערבויות.
שב"ס יאפשר למשיב 7 שיחות טלפון על מנת להסדיר את הערובה.
זכות ערר תוך 30 יום.
ניתנה והודעה היום ט"ו תמוז תשע"ד, 13/07/2014 במעמד הנוכחים.
|
אמיר דהאן , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
על מנת לאפשר למבקשת להגיש ערר על החלטת השחרור, ועל מנת שלא להעמיד את ערכאת הערעור בפני עובדה מוגמרת, הנני מורה על עיכוב ביצוע החלטת השחרור, עד ליום 15.7.14 בשעה 12:00.
אם לאחר עיון נוסף, תחליט המבקשת שלא לערור על החלטת השחרור, תודיע על כך מיידית לב"כ המשיב, ליחידת נחשון ולרשויות בית המעצר בו מוחזק המשיב.
ניתן להתחיל בביצוע תנאי השחרור כבר כעת.
3
ניתנה והודעה היום ט"ו תמוז תשע"ד, 13/07/2014 במעמד הנוכחים.
|
אמיר דהאן , שופט |
