מ"ת 10566/11/18 – פאדי בסיס נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
|
|
|
מ"ת 10566-11-18 מדינת ישראל נ' בסיס(עציר)
תיק חיצוני: 508626/2018 |
1
בפני |
כבוד השופטת רונה פרסון
|
|
המבקש |
פאדי בסיס (עציר)
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
בפניי
בקשה לעיון חוזר לפי סעיף
מנימוקי הבקשה עולה כי היסודות עליהם נשענת הבקשה היא התקופה הממושכת בה נתון המבקש (המשיב) בתנאי מעצר בית מגבילים מבלי שהפר את ההגבלות, מה שמעיד על כך, לדברי הסניגור, כי ניתן ליתן אמון במבקש. עוד טוען המבקש באמצעות בא כוחו, כי הכרעת הדין שניתנה בעניינו ביום 18.11.19, מהווה שינוי נסיבות כהגדרתה בחוק ויש בה כדי להביא לשחרור בתנאים המגבילים.
2
יצוין כי הבקשה הוגשה עוד ביום 2.12.19 ובהתאם להחלטתי מאותו יום, הועברה הבקשה לקבלת עמדת ב"כ המשיבה. משלא התקבלה עמדתה, נקבע דיון בבקשה ליום 31.12.19. בדיון הוסיף וטען ב"כ המבקש כי הוצג הסדר טיעון בעניינו של המבקש במסגרת ההליך בתיק העיקרי וכי המבקש הופנה לממונה על עבודות שירות, כאשר גזר הדין צפוי להינתן ביום 13.1.20. בדיון אף ציין המבקש, באמצעות בא כוחו, כי לאחר הגשת הבקשה כאן, התקבלה חוות דעת הממונה על פיה נמצא המבקש מתאים לשאת המאסר בעבודת שירות ולכן אין הצדקה כי ימשיך לשהות בתנאים מגבילים.
עוד הוסיף המבקש וטען כי מאחר שאביו ואשת האב הם המפקחים שלו, השארתו במעצר בית לילי בפיקוחם, פוגע גם בהם, ומגביל אותם וכי הם לא יכולים לצאת מהבית בשעות הערב.
המבקשת התנגדה לבקשה, חרף ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים במסגרת התיק העיקרי (על פי הסכמות אלה ישא הנאשם עונש של מאסר בפועל בעבודת שירות, בנוסף לעונשים אחרים) וטענה כי מסוכנותו של המבקש גבוהה שכן עברו התעבורתי כולל עבירות דומות וכי ההסדר אינו מהווה שינוי נסיבות וכי לא ניתן להסיר את התנאים המגבילים בעניינו.
לאחר שנתתי דעתי לנימוקי הבקשה, טעמי התנגדותה של המשיבה ובשים לב לכך כי המועד הקבוע למתן גזר הדין קרוב, ולאחריו, כך עולה מדברי הצדדים, בהתאם להסכמות ביניהם לא יהיה המבקש נתון עוד תחת תנאים מגבילים ולאחר שנתקבלה חוות דעת הממונה על פיה הנאשם מתאים לנשיאת המאסר בעבודות שירות, אני סבורה כי בקבלת הבקשה כאן בשלב זה ובנסיבות המיוחדות הקיימות, אין כדי להגביר את הסיכון הנשקף מאת המבקש. יש להניח כי לאור משך תקופת היותו בתנאים מגבילים הפנים את המסוכנות הגלומה בהתנהלותו ואני סבורה כי ניתן ליתן בו את האמון הנדרש בשלב זה כי לא ינהג עד לתום ההליכים במשפטו ולא יבצע עבירות נוספות עד לסיום ההליכים בעניינו בתיק העיקרי (ויש לקוות שגם לא יבצע עבירות לאחר מכן) .
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת הבקשה ומורה על שחרור המבקש מתנאי מעצר הבית החלקי בו הוא מצוי כעת. יתר התנאים המגבילים בעינם עומדים.
המזכירות תודיע.
ניתנה היום, י"ב טבת תש"פ, 09 ינואר 2020, בהעדר הצדדים.
