מ"י 36874/06/17 – משטרת מרחב חוף/מטה מרחב חוף – חיפה נגד מוחמד צואלחה
בית משפט השלום בחיפה |
||
מ"י 36874-06-17 משטרת מרחב חוף/מטה מרחב חוף - חיפה נ' צואלחה
|
|
16 יוני 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 261362/2017 |
|
|
|
לפני כבוד השופט אהוד קפלן |
|
|
המבקשת |
משטרת מרחב חוף/מטה מרחב חוף - חיפה
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
מוחמד צואלחה
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת: רנ"ג אשר מזרחי
המשיב: מובא באמצעות שב"ס
ב"כ המשיב: עו"ד טארק נעאמנה
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
החשוד נעצר ביום 15/6/17והוא חשוד בהחזקת נשק מסוג קרל גוסטב וכן בהחזקת נכס חשוד כגנוב, מדים של כוחות הבטחון. הוא חשוד גם בכניסה לישראל שלא כחוק.
2
עיון בתיק החקירה מגלה כי קיים חשד סביר לכך שהחשוד עבר את העבירות המיוחסות לו גם אם אחיו נטל אחריות על אותו נשק ושאר הפריטים עדיין ישנן בתיק אינדיקציות שהחשוד שבפניו היה בסוד העניינים וגם הוא החזיק בנשק ובשאר הפריטים.
באשר לעבירת הכניסה לישראל, מדובר באדם שיש לו כניסות קודמות והוא טען בפני חוקריו כי יש לו החלטה האוסרת לגרשו. הדבר הועלה בחקירתו בשעת אחר הצהריים מאורחת ולא ניתן היה לבדוק אותה בין השאר בגלל שהוא לא הציג את האישורים המתאימים שהיה ניתן לצפות שישא אותם לאור העובדה שנתפס כבר בעבר כשוהה בלתי חוקי בישראל.
קיימת עילת מסוכנת בשל אופי העבירה של החזקת נשק, המסוכנות מתחזקת משום שמדובר בנשק אוטומטי שנתפס ביחד עם מדי כוחות הבטחון וכובע גרב.
לא ניתן לומר שחלופת המעצר תענה על המסוכנות.
ככל הנראה העובדה שאחיו ה עבריין העיקרי איננה שוללת את היותו של החשוד בסוד העניינים מבצע נוסף ויש לכך אינדיקציה בתיק החקירה גם בעדותו של אחיו.
בכל אופן, בטרם התבהרות התמונה ומיצוי החקירה חלופת מעצר לא תענה על המסוכנות וגם לא תענה על החשש לתיאום גרסאות עם אחרים.
את פעולות החקירה המחייבות את מעצרו של החשוד לא ניתן לסיים לפני יום שלישי הקרוב.
המעצר מוארך עד ליום 20/6/17 שעה 12:00.
פרוטוקול זה מהווה צו מעצר.
ניתנה והודעה היום כ"ב סיוון תשע"ז, 16/06/2017 במעמד הנוכחים.
3
|
אהוד קפלן , שופט |
הוקלדעלידיורדהעזריה
