מ"י 36550/01/16 – מדינת ישראל נגד מיכאל לוגבינוב (עציר) – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"י 36550-01-16 מדינת ישראל נ' לוגבינוב (עציר) |
|
27 בינואר 2015 |
בקשה מס' 1 |
1
לפני כבוד השופט ג'ורג אמוראי |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
המשיב |
מיכאל לוגבינוב (עציר) - בעצמו ע"י עו"ד יעקב שקלאר
|
נוכח:
עו"ד יפתח רפאלי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני מורה על שחרור עו"ד יפתח רפאלי והסניגוריה הציבורית בתיק זה.
ניתנה והודעה היום, י"ז בשבט התשע"ו, 27.1.2016, במעמד הנוכחים.
|
ג'ורג' אמוראי, שופט |
2
3
4
5
6
7
החלטה
נדחה לעיון ולמתן החלטה.
ניתנה והודעה היום, י"ז בשבט התשע"ו, 27.1.2016, במעמד הנוכחים.
|
ג'ורג' אמוראי, שופט |
- לאחר הפסקה -
החלטה
בקשה להארכת מעצרו של המשיב למשך 15 ימים. מדובר בבקשה שנייה להארכת המעצר. המשיב נעצר ביום 18.1.16, ומעצרו הוארך ביום 19.1.16 עד היום בשעה 13:00.
הסניגור ביקש מחיקה על הסף, בטענה של מעצר לא חוקי, שכן הוא הובא לבית המשפט בשעה 13:27, נציג החקירה בדק והשיב כי אכן היתה תקלה, אלא שהוא הובא לבית המשפט בשעה 13:02 ולא 13:27. מכל מקום, מדובר בטענה שבית המשפט משקלל אותה בין יתר השיקולים אל נוכח פני האינטרס הציבורי והמסוכנות לציבור, כמו גם אל מול פני זכויות היסוד, בוודאי כאשר מדובר במעצרו של אדם. שקלול זה מצביע כי בית המשפט ייתן לכך משקל, אלא שהבקשה למחיקה על הסף דינה להידחות.
למשיב מיוחסת מעורבות בעבירות חמורות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במרמה ותחבולה תוך קשירת קשר לביצוע פשע.
8
עיינתי בחומר החקירה החסוי, וכן בחומר חקירה גולמי שהינו רב, וכן בסיכומי חקירות מהם עולה כי מעורבותו של המשיב הינה מהותית, וניתן אף לומר, עמוקה, יש ראיות ממספר סוגים שקושרות אותו למספר עבירות משמעותי, ומדובר בעשרות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שכן נערכו מעקבים אחריו, נאספו ראיות בעדויות ובפעולות מבוקרות, וכיוצא בזה, כמו גם מעקב אחרי תנועות כספים ותפיסה של כספים. בכל אלה יש כדי להקים את החשד הסביר, ואף מעבר לכך, שכן אנו נמצאים בהארכה שנייה של המעצר שבה מצופה כי התשתית הראייתית תהא מסבכת ומצביעה על מעורבות עמוקה יותר בביצוע מעשי העבירות המיוחסות.
עילות המעצר בענייננו הינן מסוכנות לבטחונו של הציבור, וניתן אף לומר שמדובר בציבור של אנשים מבוגרים בשנות ה-70 וה-80 לחייהם, ואף מעבר לכך, שבנסיבות ביצוע העבירות ניתן אף לומר שהם בגדר חסרי ישע, ואף מבוהלים.
עילת המעצר הנוספת והמשמעותית אף היא הינה חשש לשיבוש של החקירה, השפעה על עדים העלמת ראיות וכיוצא בזה.
לא הוצג לבית המשפט רישום פלילי של המשיב, ובית המשפט גם מצפה כי בכל דיון בעניינו של חשוד יהא מונח לפני בית המשפט כל חומר החקירה, לרבות כל החומר הגולמי.
בית המשפט גם התרשם כי חלקו של המשיב בפרשה הינו עיקרי, ומתפרש על-פני עשרות רבות של מעשי מרמה בנסיבות מחמירות.
בין השאר, לצורך פיקוח על החקירה, בית המשפט מאריך את מעצרו עד ליום 3.2.16 שעה 14:00.
יש לספק למשיב ציוד ראשוני באופן דחוף, שכן מסתבר כי הציוד הראשוני נמצא במקום אחר ממקום הימצאותו של המשיב. כמו כן - לדאוג כי יקבל ארוחות חמות על-פי החוק, שכן לטענתו, בימים האחרונים הוא מקבל כריכים קרים, ואף לא קיבל מברשת שיניים לצורך היגיינה אישית. יש לפעול באופן דחוף ביותר ולספק לו ציוד ראשוני ותנאים של היגיינה ואוכל חם, שכן מדובר על זכויות יסוד של אדם. כמו כן, על המשיב לפגוש רופא בהקדם האפשרי.
ניתנה והודעה היום, י"ז בשבט התשע"ו, 27.1.2016, במעמד הנוכחים.
|
ג'ורג' אמוראי, שופט |
קלדניות: איריס אוחיון ועמוס מדר
