מ"י 36255/03/16 – מדינת ישראל נגד שאדי עאיש
בית משפט השלום בירושלים |
||
מ"י 36255-03-16 מדינת ישראל נ' עאיש
|
|
17 מרץ 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת ג'ויה סקפה שפירא |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
שאדי עאיש
|
||
ב"כ המבקשת - רס"ב אסף שמואלי
החשוד ובא כוחו עו"ד אשרף חסן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. המשיב חשוד בהתפרצות, קשירת קשר לפשע, גניבה, החזקת כלי פריצה ורכוש גנוב, וכניסה לישראל שלא כדין ומתבקש מעצרו למשך חמשה ימים לצורך חקירה.
2. מסמכים שסומנו מב/4 עד מב/6 מקימים חשד סביר לביצוע ניסיון התפרצות, החזקת כלי פריצה וכניסה לישראל שלא כדין. ניסיון ההתפרצות בוצע לכאורה יחד עם אחר. אין מדובר בנוכחות במקום שבו בוצעה העבירה בלבד אלא בראיות נוספות שקשורות לדירה שאליה נעשה ניסיון ההתפרצות, בו נמצאו טביעות צבע שנמצא על נעליו בסמוך לדלת הדירה. המשיב והחשוד הנוסף מסרו גרסאות סותרות בנוגע לנסיבות הימצאותם במקום והמשיב סירב לענות על כל שאלה שקשורה לחשוד הנוסף.
3. מדבור בעבירת רכוש אך העובדה כי מדבור בניסיון התפרצות לדירה יש בה כדי להקים מסוכנות בשל החשש למפגש אלים עם בני הבית.
2
4. ישנו חשש הימלטות הנובע מהיות המשיב תושב שטחים.
5. למשיב 19 הרשעות קודמות בעבירות כניסה לישראל שלא כדין וכן בעבירות רכוש ואיומים. לחובתו עונש מאסר מותנה בגין כניסה לישראל שלא כדין.
6. הגם שפעולות החקירה המתבקשות מצדיקות הארכת מעצר למשך מספר ימים מצאתי בשלב זה להאריך את מעצרו של המשיב רק עד ליום 18.3.2016 בשעה 10:00 וזאת על מנת לפקח על החקירה ולבקש למבקשת לבחון את הטענה כי המשיב החזיק אישורי שהייה בישראל וכן לבצע את פעולת חקירה 1 שהיא פעולה הכרחית לצורך התקדמות בתיק, הגם שאינה בת שיבוש. פעולה זו יש בה כדי להבהיר את התמונה הראייתית.
7. זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום ז' אדר ב' תשע"ו, 17/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
ג'ויה סקפה שפירא , שופטת |
הוקלד על ידי ליאת מזון
