מ"י 32117/04/17 – משטרת ישראל – תחנת נהריה נגד עטאף סעד
בית משפט השלום בחיפה |
||
מ"י 32117-04-17 משטרת ישראל - תחנת נהריה נ' סעד |
|
21 אפריל 2017 |
1
|
מספר פל"א 171262/2017 |
|
לפני כבוד השופט דאוד מאזן |
|
|
המבקשת |
משטרת ישראל - תחנת נהריה
|
||
נגד
|
|||
החשודה |
עטאף סעד
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת - עו"ד איאד מוראד
החשודה - הובאה
ב"כ החשודה - עו"ד שלומי נעמן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה להארכת מעצרה של החשודה ב-5 ימים.
על פי הנטען בבקשה, החשודה איימה על המתלוננת (העצורה בתיק אחר) והשתתפה בתגרה במקום. בשל כך, ייחסה לה המבקשת עבירת איומים ותגרה במקום ציבורי. העצורה נעצרה לראשונה היום בשעה 13:10.
עיינתי במזכרים הסודיים, וכן בתיק הנוסף, ועולה מעיון בתיקים כי מדובר בסכסוך משפחתי מתמשך על שטחי מרעה, כפי שהוזכר בהחלטת בימ"ש המחוזי בתיק עמ"א 31305-04-17.
אמנם מדובר בסכסוך מתמשך, וככל הנראה תוך תקופה קצרה היו שני אירועים של תקיפות, אך השאלה האם יש מקום כאן להאריך את המעצר של החשודה כאן זו השאלה שעליי להשיב עליה.
2
לאחר שבחנתי את חומר החקירה, אכן קיימות ראיות לכאורה למעורבותה בקטטה ולביסוס החשד הסביר נגדה. ביחס לעילת המעצר ובשים לב לעובדה כי מדובר באישה מבוגרת, ללא עבר פלילי, ובשים לב לעובדה כי יש לה טענות לגבי תקיפתה על ידי האחרות, אני סבור כי ניתן, נוכח גילה, העדר עבר, ניתן לשחררה בתנאים מגבילים והחקירה תמשיך להתנהל.
על כן, נוכח פעולות החקירה שאין בהן פוטנציאל של שיבוש משמעותי, עקב העובדה כי פעולות החקירה א, ב, ג, ד הן פעולות חקירה של איתור כלליות לא ספציפיות של עדים, שלא מוזכר לא שמם, ופעולות החקירה הנוספות, ה, ו, אין בהן פוטנציאל משמעותי של שיבוש.
בשל כל אלה, אני מורה על שחרורה בתנאים הבאים:
תשהה במעצר בית מלא בביתה, בפיקוח בנה מר פיראס סעד, ת.ז. 037014891, עד יום 25/04/17 שעה 16:00.
תתייצב להמשך חקירה על פי דרישה.
אוסר עליה יצירת כל קשר עם המעורבים, וזאת למשך 15 יום מהיום.
תחתום על התחייבות עצמית בסך 3,000 ₪ וערבות צד ג' על סך 3,000 ₪, כל זאת להבטחת תנאי השחרור.
אני מתיר את יציאתה לטיפול רפואי, ובלבד שתלווה בהמלצה של הרופא שהיא נזקקת לטיפול רפואי, ובליווי המפקח, ותוך הודעה מראש למשטרה על הצורך בקבלת הטיפול הרפואי.
פרוטוקול זה מהווה אסמכתא לשחרור.
ניתנה והודעה היום כ"ה ניסן תשע"ז, 21/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
דאוד מאזן , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני מעכב את הביצוע ובלבד שהערר יוגש תוך שעתיים.
ניתנה והודעה היום כ"ה ניסן תשע"ז, 21/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
דאוד מאזן , שופט |
שחף
הוקלדעלידימימוןמיטל
