מ"י 22210/04/17 – מדינת ישראל נגד פ ז
בית משפט השלום בטבריה |
||
מ"י 22210-04-17 מדינת ישראל נ' ז(עציר)
|
|
18 אפריל 2017 |
1
|
מספר פל"א 163897/2017
|
|
בפני כב' סגן נשיא, השופט ניר מישורי לב טוב |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
פ ז (עציר)
|
||
נוכחים:
מטעם המבקשת: מר צהל שמו
מטעם החשוד: הובא ובאמצעות ב"כ עו"ד פוקרה
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפניי בקשה ראשונה להארכת מעצרו של החשוד למשך 6 ימים בגין חשד לביצוע עבירות של תקיפת בת זוג, איומים.
לאחר עיון בבקשה ובחומר החקירה אשר הונח בפניי, וכן בדו"ח הסודי שסומן על ידי במ/1 וברשימת השלמות החקירה שמבקשת המשטרה לבצע, נחה דעתי כי קיימת בתיק החקירה תשתית ראייתית הקושרת את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו וזאת במידה המקימה חשד סביר שהחשוד ביצע את העבירות המיוחסות לו. עם זאת, אציין כי חשד סביר זה מצוי ברף נמוך למדי, אף בהינתן כי מדובר בבקשה ראשונה להארכת מעצר החשוד.
2
שוכנעתי מחומר החקירה שנאסף עד כה כי קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור החשוד, בשלב זה, יביא לשיבוש הליכי החקירה לאור פעולות החקירה המבוקשות לביצוע ברשימת הפעולות המבוקשות במסמך במ/1 - מס"ד 2,3,4,5 ברשימת הפעולות במסמך במ/1.
עוד שוכנעתי לאור העבירות המיוחסות לחשוד כי קיים חשש מסוים לשלום בת זוגו של החשוד באם ישוחרר החשוד בשלב זה לאור מהות העבירות המיוחסת לחשוד , וזאת בלא שיובטח שלומה של המתלוננת בתנאים מגבילים אשר יוטלו על החשוד.
שוכנעתי בקיומן של עילות המעצר המפורטות בסעיף 7 לבקשה.
נוכח החשד הסביר המצוי ברף נמוך, אף כאשר נותנים הדעת לשלב הראשוני בו מצויה החקירה וזאת לאור גרסת המתלוננת ומאידך גיסא זמינותו של החשוד לנשק חם, מצאתי כי יש בתנאים המגבילים אשר הוצעו על ידי ב"כ החשוד ולאחר שהתרשמתי מהמפקח המוצע כדי להבטיח שלום המתלוננת בנסיבות תיק זה.
לאור האמור לעיל אני מורה על שחרור החשוד בתנאים המגבילים הבאים :
א. מעצר בית מלא בבית מר הייב ממדוח ת.ז 054479415 בכפר טובא זנגריה וזאת עד יום 23/4/17 שעה 08:00.
ב. נאסר על החשוד ליצור קשר עם אשתו באופן ישיר או עקיף עד יום 30/4/17 כולל.
ג. נאסר על החשוד לשאת נשק וזאת למשך 60 ימים החל מהיום. עותק מהחלטה זו יועבר לעיון רשויות שב"ס נוכח עיסוקו של החשוד כסוהר.
ד. במידה ויתגבשו כנגד החשוד ראיות להרשעה אליבא המאשימה תהיה רשאית המאשימה להגיש כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים תוך תקופת מעצר הבית וזאת מבלי לקיים שימוע , נוכח הסכמת החשוד מפי ב"כ לעיל.
ה. החשוד והמפקח כאמור בסעיף א' לעיל יחתמו כל אחד על ערבות עצמית וצד ג' בהתאמה, על סך 5,000 ₪, להבטחת תנאי שחרור בערובה והתייצבות החשוד לחקירה במשטרה בכל עת שיידרש, לרבות דיונים בבית משפט.
המבקשת תעביר העתק החלטה זו לעיון שב"ס.
ניתנה והודעה היום כ"ב ניסן תשע"ז, 18/04/2017 במעמד הנוכחים.
3
|
ניר מישורי לב טוב , סגן נשיא |
הוקלדעלידימיטלליטבק
