מ"י 21878/11/15 – מדינת ישראל נגד ע.מ.
בית משפט השלום בטבריה |
||
בפני כב' השופט יריב נבון |
מ"י 21878-11-15 מדינת ישראל נ' פואז |
|
|
11 נובמבר 2015 |
|
1
|
|
|
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
|
ע.מ.
|
|
נוכחים:
מטעם המבקשת: רס"מ יאסר מסרי
מטעם החשוד: הובא באמצעות שב"ס וב"כ עו"ד איאד אבו אסחאק
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
זוהי בקשה שניה להארכת מעצר החשוד בחשד לתקיפת בת זוג והיזק לרכוש במזיד.
אתמול התקיים בפני דיון בבקשה הראשונה להארכת המעצר ובהחלטתי ציינתי כי בשלב מקדמי זה קיים חשד סביר עלה שבחומר גירסאות מנוגדות, זו של החשוד אל מול זו של המתלוננת.
על אף זאת הוריתי על הארכת מעצרו של החשוד עד היום נוכח פעולות החקירה המפורטות בדוח הסודי שהוצג לעיוני בישיבה הקודמת.
2
היום עיינתי בראיות אשר נוספו לתיק, והתרשמתי כי לא רק שהחשד לא התבסס והתחזק, אלא נהפוך הוא. החקירות שבוצעו עד כה תומכות דווקא בגרסת החשוד. מבלי להביע עמדה בשלב זה באשר להמשך חקירת תיק זה, הרי שבשלב זה לא ניתן לומר כי גרסת המתלוננת מקבלת חיזוק כלשהו, נהפוך הוא. עוד אציין, כי חלק נכבד מפעולות החקירה אשר פורטו בדוח הסודי הקודם לא בוצעו, על אף שהיה ניתן לבצען ואין להם כל קשר לחשוד או לצורך בהשארתו במעצר. אף מהדוח הסודי העדכני עולה כי ישנן מספר פעולות אותן ניתן לבצע כאשר החשוד אינו במעצר, חלק מן הפעולות הללו הופיעו בדוח הסודי הקודם ולא בוצעו, וחלק אחר (פעולות 1 ו-7 ) תלויות בתנאי אשר בשלב זה לא ניתן לומר בוודאות כי יתמלא, ולכן אין מקום בשל כך להותיר את החשוד במעצר.
התלבטתי האם שחרורו של החשוד עלול לשבש את החקירה, אך סבורני כי כפי שעולה מן הדוח החסוי, שחרור החשוד לא יהיה ככל הנראה הגורם לשיבוש החקירה.
מכל מקום, מאחר והחשד הסביר דל ביותר, על אף גרסת המתלוננת, אני מורה על שחרור החשוד בתנאים הבאים:
א. החשוד ישוחרר למעצר בית מלא בבית אחותו, גב' ה.מ. ת.ז. מבשמת טבעון וזאת עד ליום 17.11.15 שעה 12:00.
ב. החשוד יחתום על התחייבות עצמית וערבות צד ג' של אחיו מר פ.ג. ת.ז. על סך 3,000 ₪.
ג. להבטחת תנאי השחרור יפקיד החשוד פיקדון על סך 1,000 ₪. ניתנת ארכה להפקדה עד מחר, 12.11.15 שעה 12:00.
תנאי זה לא יהווה את עיכוב שחרורו של החשוד.
ד. משטרת ישראל רשאית להיכנס לבית הנ"ל בכל עת להבטחת קיום תנאי המעצר.
ה. החשוד מוזהר בזאת כי כל הפרה של תנאי השחרור עלולה לגרום אחריה את מעצרו המיידי וכן נקיטת צעדים משפטיים נוספים.
ו. נאסר על החשוד ליצור קשר ישיר או עקיף עם המתלוננת, וזאת עד ליום 17.11.15 שעה 12:00.
החשוד ישוחרר לאחר שימלא את תנאי השחרור, פרט להפקדה הכספית כאמור.
זכות ערר לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום כ"ט חשוון תשע"ו, 11/11/2015 במעמד הנוכחים.
3
|
יריב נבון , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
השעה כעת 14:00.
אני מורה על עיכוב החלטת השחרור למשך 24 שעות.
ב"כ המבקשת יעדכן את הסנגור אם בכוונתם להגיש ערר ואם לאו, וזאת עד השעה 17:00.
ניתנה והודעה היום כ"ט חשוון תשע"ו, 11/11/2015 במעמד הנוכחים.
|
יריב נבון , שופט |
