ה"ת 64655/02/20 – מוסא אבו דיאב נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בירושלים |
|
|
|
ה"ת 64655-02-20 אבו-דיאב נ' מדינת ישראל
|
1
בפני |
כבוד השופט אורן סילברמן
|
|
מבקשים |
מוסא אבו דיאב
|
|
נגד
|
||
משיבים |
מדינת ישראל
|
|
החלטה
|
לאור מצב החירום אשר כולל מגבלות על תנועת בני אדם, מגבלות על קיום דיונים שיפוטיים והעובדה כי עמדות הצדדים ברורות, מצאתי מקום ליתן החלטה בבקשה ללא קיום דיון, שבוטל עקב המצב ותקנות שעת חירום.
בנסיבות דנן הדברים מוצדקים גם לאור החלטות קודמות בתיק בקשה זה, החלטות בהליכים קודמים, הקשורים גם הם בפרשיה ובתפיסת רכבים אחרים של המשיב, ובפרט כאשר מדובר במחלוקת הנוגעת לתנאים לשחרור הרכבים כאשר עצם שחרור הרכבים מוסכם ואף על פי כן הנ"ל תפוסים כבר פרק זמן לא קצר.
בטרם אורה על התנאים לשחרור הרכבים ראוי יהיה להפנות להחלטות מפורטות קודמות בפרשה זו מיום 09.02.20 ומיום 24.02.20 בצ"א 69390-01-20, החלטה מיום 11.02.20 בע"ח 22580-02-20 והחלטה מיום 03.03.20 בע"ח 68988-02-20. ככלל, הדברים האמורים שם נכונים גם בהתייחס לבקשה דנן.
2
ויודגש, האיזונים שנקבעו שם, אף אם ישנם חיזוקים לחשד הסביר כטענת המדינה, מצדיקים שחרור הרכבים בתנאים דומים. מדובר בתנאים אשר מאזנים כראוי את אפשרות החילוט למדינה, גם בהיקף עבירה משמעותי יותר כנטען על ידה, כאשר הרכבים (אלו הנדונים בבקשה זו ואשר מתווספים ל- 8 רכבים נוספים) משועבדים כולם. מנגד מאזנים התנאים לשחרור הרכבים את זכות הקניין של המשיב, הן ברכבים והן ברישוי המוניות ("כובעים"), ודאי בשעת חירום כפי שקיימת עתה ובמצב של אי ודאות כלכלית.
לאור האמור, לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים בכתב, וכאמור גם על רקע החלטות קודמות שניתנו, אני מורה על שחרור הרכבים בתנאים כלהלן:
1. איסור דיספוזיציה.
2. רישום שיעבוד במשרד הרישוי.
3. העמדת הרכבים לרשות המדינה על פי דרישה.
4. הצגת תעודת ביטוח בתוקף לכל רכב שישוחרר.
5. חתימה על התחייבות עצמית נוספת של המשיב ל סך של 50,000 ₪.
6. חתימה על ערבות צד ג' נוספת בסך של 12,500 ₪.
7. הפקדה נוספת בסך של 7,500 ₪.
זכות ערר כחוק.
המזכירות תמציא לצדדים.
ניתנה היום, כ"ח אדר תש"פ, 24 מרץ 2020, בהעדר הצדדים.
