ה"ת 32261/01/20 – מדינת ישראל – רשות המסים, אגף מכס ומע"מ נגד רומן רשקובן,סאנטק ציפויים בע"מ
בית משפט השלום בראשון לציון |
ה"ת 32261-01-20 מדינת ישראל נ' רשקובן ואח'
|
1
לפני: כבוד השופט גיא אבנון
המבקשת: מדינת ישראל - רשות המסים, אגף מכס ומע"מ
נ ג ד
המשיבים: 1. רומן רשקובן 2. סאנטק ציפויים בע"מ
בשם המבקשת: עו"ד אפרת מויאל קיטייניק, חוקר רן רמז בשם המשיבים: עו"ד עופר רחמני
|
החלטה
|
לפניי בקשה להארכת תוקף תפיסת מוצגים ורכוש - כספים שנתפסו מאת המשיב, למשך 180 ימים נוספים. המחלוקת ממוקדת בעניין הכספים, ולצורך כך, בשאלת קיומו של חשד סביר הקושר את המשיב לעבירות המיוחסות לו, וקיומה (או היעדרה) של עילת תפיסה.
המשיב חשוד בעבירות מכס ומע"מ, בעשיית פעולות ברכוש אסור (הלבנת הון) ובשיבוש הליכי חקירה. במסגרת חקירה סמויה נתפסו שתי מכולות שיובאו לארץ ע"ש המשיבה 2, שהמשיב 1 הוא בעליה, מכולות שהכילו סיגריות וטבק במסווה של טובין אחרים, ואשר היו מיועדות לתושב הרשות הפלסטינית. עם הפיכת החקירה לגלויה נעצר המשיב, נערך חיפוש במשרדיו ובביתו, ובמקביל נתפסו המכולות ונערך אף בהן חיפוש.
2
לטענת המבקשת, חומר החקירה מבסס חשד כי הכספים שנתפסו בביתו ובמכוניתו של המשיב בחיפושים מיום 21.7.19 (בבית: 43,900 ₪, ברכב: 30,000 ₪, 2,200 אירו, 1,700 דולר) קשורים לכאורה בביצוע העבירות המיוחסות לו, ללא יכולת להצביע על הברחה ספציפית הקשורה בכספים אלה. עוד לטענת המבקשת, מדובר במי שהיה שותף עד היום לאירועי הברחה רבים בשיטה דומה. המשיב כופר בעבירות המיוחסות לו. לטענתו, לקוח בשם סאחר (להלן: סאחר) הוא שקיבל באופן קבוע את המכולות, בשיטת "back to back", המקובלת לדבריו בענף של ייבוא טובין. אשר לכספים, לטענתו הוא יוצא את הארץ באופן תכוף במסגרת עיסוקו בשיפוץ מכוניות יוקרה, ועושה שימוש תדיר בכסף מזומן (מטבע ישראלי ומט"ח) לצורכי עבודתו. המשיב טען כי כל הכספים שהתקבלו במזומן דווחו כראוי לרשויות המס. עוד הוסיף כי מצבו הכלכלי שפיר, עסקיו מצליחים, ולכן אין חשש כי לא ניתן יהיה להיפרע ממנו בתום ההליך, ככל שיוגש כתב אישום. בתום הדיון הוגש לעיוני דו"ח סודי מפורט נתמך בחומר חקירה גולמי.
לאחר שעיינתי בדו"ח הסודי על נספחיו (דו"חות פעולה, מזכרים וחקירות - של חשודים ועדים. הדו"ח סומן גא/1. את הנספחים לא ראיתי לסמן), מצאתי לקבל את הבקשה. אנמק בקצרה.
מחומר החקירה עולה כי המשיב פעל בשגרה לייבא מכולות עבור סאחר, שהוא כאמור תושב הרש"פ, מבלי לדווח על כך לרשויות המכס, באופן שיאפשר בדיקה הולמת של הסחורה (בדיקה יסודית וקפדנית מזו שנעשית כשהטובין מיועדים לצריכה בישראל). עוד עולה כי גירעון המס בגין שתי המכולות שנתפסו (ובהן טבק וסיגריות מוברחים), מגיע לסך של כ- 25 מיליון ₪.
אשר לשימוש בכסף מזומן: מחומר החקירה עולה חשד ממשי לכך שכנגד הברחת המכולות קיבל המשיב תמורה כספית במזומן - כספים שהועברו לידיו במעטפות (ואשר לפי החשד לא דווחו לרשויות המס). עוד עולה כי אין מדובר באירועים בודדים, כי אם בשיטת עבודה של ממש. נוסף על כך, במהלך החיפושים שנערכו בבית העסק של המשיב, ובהמשך בביתו, עלה חשש ממשי לשיבוש הליכי חקירה, כזה הקשור במישרין, לכאורה, גם לכספים שנתפסו.
פועל יוצא של האמור לעיל: ראשית, שוכנעתי בקיומו של חשד סביר הקושר את המשיב לעבירות המיוחסות לו. שנית, שוכנעתי בקיומו של חשד סביר כי הכספים התפוסים כרוכים בעבירות המיוחסות למשיב, גם אם לא בהכרח לשתי המכולות שנתפסו ביום מעצרו של המשיב.
לטענת ב"כ המבקשת, תיק החקירה אשר הועבר לטיפולה לפני כחודש, דורש השלמות חקירה. מדובר בתיק עב כרס המחזיק 6 קרגלים של מסמכים, ובנוסף חומרי האזנת סתר שטרם הועברו לבדיקתה. שוכנעתי כי הבקשה מידתית, ואני נעתר לה ומורה על הארכת תקופת התפיסה (מוצגים וכספים) למשך 180 ימים נוספים מיום 14.7.20.
ניתנה היום, י"ט אב תש"פ, 09 אוגוסט 2020, בהיעדר הצדדים, ותישלח אליהם.
חומרי החקירה יוחזרו לנציגי המבקשת במזכירות בית המשפט.
