ה"ת 16660/05/22 – מדינת ישראל – להב 433 נגד מוחמד זערורה
בית משפט השלום בנצרת |
|
|
|
ה"ת 16660-05-22 מדינת ישראל נ' זערור
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כבוד השופטת מיסא זועבי
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל - להב 433
|
|
נגד
|
||
המשיב |
מוחמד זערורה
|
|
|
||
החלטה
|
1. לפניי בקשת המדינה להאריך תוקף הצווים, למשך
180 ימים נוספים, בהתאם להוראות סעיף
2. ההחלטה ניתנת בשלב זה, לאחר שהתבררו טענות הטוענת לזכות, חברת ג. דורון מוטורס בע"מ באשר לרכב מסוג ב.מ.ו. 580 מ.ר. 24304302 (להלן: "רכב הב.מ.ו") אשר נתפס על פי צו שניתן כנגד המשיב מוחמד זערור המכונה "פרטיק" (להלן: "המשיב") (ראו ההחלטה בענין, במסגרת ה"ת 39304-05-22 ג.דורון מוטורס בע"מ נ' להב 433 ואח').
רקע
3. התפוסים מושא הבקשה, נתפסו בעקבות חקירה פלילית המתנהלת כנגד המשיב ואחרים, במסגרת תיק פל"א 451433/2021 בחיפושים אשר נערכו בבית המשיב ובחצריו בתאריך 16.11.21, ו/או הוצאו לגביהם צווי תפיסה שניתנו כדין לטובת המבקשת.
2
4. ביום 16.11.21 החלה חקירה גלויה כנגד המשיב ושותפיו
הפליליים העיקריים, בחשד לביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע עבירות של קבלת דבר
במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות על
5. עסקינן ברשימת התפוסים המפורטת בנספח א' לבקשה ומכילה 22 פריטי תפוס הכוללים: שלושה DVR, ארנק, דיסק און קי, 4 טלפונים ניידים, 4 כרטיסי אשראי, ניירת ומסמכי תביעה, 46 המחאות (הופקדו בחשבון האפ"כ), אופנוע ים, רכב הב.מ.ו, פנקס חשבון, ושני קלסרי מסמכים.
תמצית טיעוני הצדדים
6. המבקשת טענה כי על פי החשד, אשר התחזק מאד מאז המעבר לחקירה גלויה, החשודים פעלו בקשר פלילי לפתיחת חברות קש, הפצת חשבוניות פיקטיביות ומתן הלוואות בריבית כאשר חלק מהעבירות ובפרט עבירות הלבנת ההון בוצעו באמצעות ניכיון שיקים אצל נותני שירותים פיננסים (נש"פים) שונים.
7. המבקשת הבהירה כי מדובר בפרשיה מסועפת, רחבת היקף הן מבחינת העבירות ומרובת מעורבים וחשודים, הנחקרת כמקשה אחת, וזאת לאור אופי העבירות, ומשך תקופת ביצוען.
8. החקירה מתנהלת בצוות חקירה מיוחד (צח"מ) משותף עם רשות המסים ומלווה על ידי פרקליטות מחוז חיפה-פלילי, נחקרת כמקשה אחת ועודנה מתנהלת ומבצועות פעולות חקירה מהותיות וטכניות כאחד, על כן נתבקשה הארכת החזקת התפוסים ב- 180 ימים על מנת להבטיח מימוש חילוטו של הרכוש התפוס לפי הוראות חוק הלבנת הון והפסד"פ.
9. ב"כ המשיב, התנגד לבקשה להארכת תוקף הצווים, נטען כי המבקשת עותרת בבקשה להארכת צווי תפיסת רכוש אשר כלל לא שייך למשיב ואף לא נתפס בחזקתו. כך לגבי אופנוע הים שבבעלות אחיו של המשיב אחמד זערורה. יוער כבר עתה כי לגבי אופנוע הים, הגיעו הצדדים להסכמות להארכת החזקת התפוס במתווה מוסכם עד ליום 11.11.22, וההסכמות קיבלו תוקף של החלטה.
3
10. נטען עוד, כי המבקשת נמנעה מלמסור מידע אודות התקדמות החקירה ותוצריה, מה הטעם העומד בבסיס הבקשה להמשך החזקת התפוסים לתקופה נוספת של 180 ימים, זאת לנוכח חלוף הזמן ממועד פתיחת החקירה הגלויה וכי אין בבקשה כל נימוק המצדיק המשך החזקת התפוסים ובטח שלא לתקופה המבוקשת. החקירה טרם הגיעה לסיומה ונדרשת בחינה יסודית למידתיות החילוט אם בכלל. על היחידה להציג תשתית ראייתית מספקת ולא באמצעות דוח סודי, אם כי במסגרת הבקשה. עוד על המבקשת להציג את פעולות החקירה שנעשו בעניינו של הספציפי של המשיב, כאשר חקירתו האחרונה היתה בחודש נובמבר 2021. כמו כן, אין בצווים פירוט להיקף העבירה, גם במסגרת הבקשה לא נטען להיקף, על כן יש במחדל זה כדי לפגוע ביכולת המשיב, כמו גם בית המשפט לבחון את מידתיות התפיסה. עוד נטען כי אין בצווים כדי לשמש את היחידה החוקרת לתפיסת רכוש בשווי היקף עבירת הלבנת ההון.
11. בדיון שהתקיים במעמד הצדדים והטוענת לזכות, עתרה המבקשת להאריך תוקף תפיסת התפוסים המצוינים בנספח א' לבקשה, ואילו המשיב הסכים להאריך את תוקף החזקת התפוסים למשך 180 ימים מבלי להודות בטענות המבקשת, לגבי כלל הפריטים המופיעים ברשימה למעט הטלפונים (פריטים 494-496), רכב הב.מ.ו ואופנוע ים.
12. באשר לרכב הב.מ.ו, נטען כי הרכב היה שייך לפרג' זערורה עד ליום 30.3.22 אז ניתן פסק דין בת"א 47092-03-22 אשר קבע כי הרכב בבעלות חב' דורון מוטורס בע"מ. בהתאם ביקש המשיב לזמן את הטוענת לזכות לדיון. בהמשך, הוגשה לבית המשפט בקרית שמונה בקשה לשחרור התפוס. הדיון בבקשה הועבר לטיפול מותב זה (ראו החלטה לענין הרכב במסגרת ה"ת 39304-05-22). ואילו באשר לאופנוע, כאמור גובשה הסכמה בין הצדדים שקיבלה תוקף של החלטה. מכאן ההחלטה כאן עוסקת אך לענין הטלפונים התפוסים.
דיון והכרעה
13. לאחר שעיינתי בתיק החקירה, ובדו"ח הסודי ולאחר שנחה דעתי כי מתקיים חשד סביר לביצוע העבירות המיוחסות למשיב, ולאחר שנוכחתי כי מכשירי הטלפון הניידים נתפסו כדין, שכן התקיים חשד סביר שהמכשירים שימשו לביצוע עבירה, או שהם עשויים לשמש כראיה, לפי סעיף 32(א) לפסד"פ; כיום, יש צורך בהחזקת התפוסים לשם המשך ניתוחם כראיה נדרשת.
14. בהינתן המפורט בחומר החקירה שהונח בפניי, צרכי החקירה, פרק הזמן שחלף מאז תפיסתם, קצב התקדמות החקירה וטיב החשדות, לא מצאתי כל נימוק, בשלב זה, אשר בכוחו להצדיק השבתם של הטלפונים, והכל, בכפוף להוראת סעיף 35 לפסד"פ.
15. לא נטען וגם לא התרשמתי כי ייגרם נזק כלכלי למשיב, בוודאי בהשוואה לשווי התפוסים המוחזק על ידי המבקשת והמוערך ב- 969,000 ₪, להבדיל מנזק של חוסר נוחות לאור אי הגישה לטלפונים הניידים שלו.
16. שוכנעתי כי השבת התפוסים בשלב זה יכול לחבל במאמצי היחידה החוקרת להגיע לחקר האמת, על כן אני מקבלת את הבקשה ומורה על הארכת תוקף תפיסת הטלפונים ב- 180 ימים.
4
17. אעיר כי יתר הטלפונים של החשודים האחרים בפרשה, שטרם נפרקו מוחזקים על ידי המבקשת ולא מצאתי להעדיף את עניינו של חשוד זה, שהינו המרכזי בפרשה, ואשר מיוחס לו ביצוע עבירות בהיקף של מעל 80 מיליון שקלים.
18. מובהר כי עם מיצוי תוצרי החקירה, יש להשיב את הטלפונים למשיב. על היחידה החוקרת לקדם ביעילות פעולות החדירה לטלפונים הניידים שטרם בוצעו, ומיצוי תוצרי החקירה לטלפונים שהועתקו ולהשיב אותם לאחר תום ביצוע הפעולות למשיב, בכפוף לכך שיחתום על כך שהעותקים המצויים בחזקת המבקשת זהים למקור, וכי לא יעלו טענות בענין כלל הראיה הטובה ביותר.
19. לסיכום, לאחר שערכתי את האיזונים הצריכים לענין, מצאתי כי בשלב זה, לאור עוצמת החשד המבוסס על חומרי החקירה ובהתחשב בקצב התקדמות החקירה ובדגש על פעולות החקירה הרבות אשר בוצעו מתום מעצרו של המשיב ועד היום ולפעולות החקירה המבוקשות, וכן בהתחשב באפשרות להגשת כתב אישום ובסיכויי הרשעה וחילוט בתום ההליך, ובאיזון שבין צרכי החקירה לצרכי המשיב לעשות שימוש בטלפונים שלו, מצאתי להעדיף את האינטרס הציבורי של חקר האמת ולאפשר למבקשת להמשיך ולהחזיק את התפוסים.
20. עיון ברשימת פעולות החקירה שנותרו לביצוע, מצדיק את הארכת תקופת התפיסה למשך 180 ימים נוספים, על כן אני נעתרת למלוא התקופה המבוקשת.
21. לאור האמור לעיל, אני מורה על הארכת תוקף החזקת התפוסים למשך 180 ימים נוספים שמניינם מיום 16.05.22.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
חומרי חקירה יוחזרו למבקשת באמצעות המזכירות.
ניתנה היום, י"א אב תשפ"ב, 08 אוגוסט 2022, בהעדר הצדדים.
