ה"ת 15854/10/15 – דוד אמר נגד משטרת ישראל תביעות- מחוז צפון
בית משפט השלום בחיפה |
||
ה"ת 15854-10-15 אמר נ' משטרת ישראל תביעות- מחוז צפון
|
|
24 דצמבר 2015 |
1
בפני |
כב' השופטת יעל אבירם, שופטת בכירה |
|
המבקש |
דוד אמר
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
משטרת ישראל תביעות- מחוז צפון
|
|
החלטה |
1. במסגרת הבקשה המונחת בפני עותר המבקש להחזיר לרשותו רכב מסוג פולקסווגן גולף מ.ר. 4199210, הרשום בבעלותו.
הבקשה הינה במסגרת סעיף 34 לפסד"פ (מעצר וחיפוש) נ.ח. תשכ"ט-69 (להלן: "הפקודה").
יצוין כי הרכב תפוס בתחנת משטרה מזה כ-7 חודשים (להלן: "התפוס").
המבקש, שהינו נכה, טוען כי התפוס הינו בבעלותו החוקית ומשמש אותו ואת בני משפחתו, בין היתר לצורך הסעתו לטיפולים רפואיים ולבדיקות, לנוכח מצבו (המבקש הגיע לדיון עם בלון חמצן).
המשיבה התנגדה לבקשה ונקבע דיון במעמד להיום.
עמדת המשיבה, בקליפת אגוז, הינה כי בכוונתה לבקש חילוט התפוס עם תום ההליך הפלילי המתנהל, בין היתר, נגד המבקש בת.פ. 23507-06-15. (להלן: "התיק הפלילי"). בנסיבות אלה, נדרשת, לדעתה, הפקדה כספית של ממש שתבטיח את אפשרות החילוט.
2. ניתן להבין כי אין מחלוקת שהמבקש הינו בעליו של התפוס. בנוסף, אין כנראה מחלוקת בעניין זה שעצם התפיסה היתה כדין, במסגרת סמכויות המשטרה עפ"י סעיף 32 לפקודה.
2
בנסיבות העניין, אני סבורה כי אכן קיימת בענייננו האפשרות לבקש חילוטו של התפוס עם תום ההליך עפ"י סעיף 39 לפקודה. אשר על כן, אני מוצאת כי עמדתה של המשיבה כי יש לקבוע תנאים מגבילים הגיונית וראויה.
3. בנסיבות אלה, מן הראוי למצוא איזון בין האינטרסים הרלבנטיים השונים - הפרטי והציבורי. זאת על ידי החזרת התפוס לרשותו של בעל זכות הקניין, אך בכפוף לתנאים מידתיים הולמים, שמטרתם הינה שימור התפוס ברשות המבקש עד לסיום ההליכים בתיק הפלילי, כך לצורך הבטחת האפשרות לבקש חילוטו.
4. אשר על כן, אני מורה על החזרת התפוס בתנאים מגבילים כדלקמן:
א. חתימת התחייבות מטעם המבקש על סך 10,000 ₪ וכן המצאת התחייבות של צד ג' על סך 6,000.
ב. איסור דיספוזציה בתפוס, בשלב זה למשך 12 חודשים. המבקש ידאג לרישום ההגבלה במשרד הרישוי, תוך 10 ימים מהיום.
כאמור, תוקפן של הערבויות הכספיות עד לסיום ההליכים בתיק והן תחתמנה בביהמ"ש.
המזכירות תשלח העתק החלטה לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, י"ב טבת תשע"ו, 24 דצמבר 2015, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי טלי ב.
