בש"פ 6044/24 – פלוני נ' מדינת ישראל
בש"פ 6044/24 - פלוני נ' מדינת ישראלעליון בש"פ 6044/24 פלוני נ ג ד מדינת ישראל בבית המשפט העליון [28.07.2024] כבוד השופט י' אלרון ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע ב-מ"ת 14512-05-24 מיום 22.7.2024 שניתנה על יד השופטת נ' חקלאי בשם העורר: עו"ד הילה מזל מוהדב בשם המשיבה: עו"ד עודד ציון כ"ב בתמוז התשפ"ד(28.7.2024)
לפניי ערר על החלטה לעצור את העורר עד לתום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו.
עיקר טיעונה של באת-כוח העורר היה בדבר החלטת בית המשפט קמא להורות על מעצרו של העורר כאמור, בטרם גובשה המלצת שירות המבחן בעניינו.
אין חולק, כי נגד העורר הוגש כתב אישום המונה חמישה אישומים, במגוון עבירות אלימות אותן ביצע כלפי בת זוגו, והחמורה שבהן היאעבירת אינוס.
לא מצאתי כי יש בערר ממש.
בית המשפט המחוזי עמד על כך שאין המדובר באירוע אלימות חד-פעמי, אלא באלימות חוזרת ונשנית אשר נפרסה על פני מספר חודשים וכללה אף איומים על חייה של המתלוננת.
|
|
עיון בחומר שהונח בפניי מעלה כי הערכת שירות המבחן מתייחסת לקיומה של רמת סיכון גבוהה להישנות התנהגות אלימה כלפי המתלוננת, ובכלל זה הישנות התנהגות מינית פוגענית כלפיה.
בנסיבות האמורות לעיל, לא נפל כל דופי בהחלטת בית המשפט המחוזי להורות על מעצרו של העורר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
אשר על כן, הערר נדחה.
ניתנה היום, כ"ב בתמוז התשפ"ד (28.7.2024).
|
