בש"פ 5479/15 – מדינת ישראל נגד פלוני
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נ ג ד |
המשיב: |
פלוני |
בקשה בהסכמה
להארכת מעצר לפי סעיף |
תאריך הישיבה: |
(25.8.2015) |
בשם המבקשת: |
עו"ד נעימה חנאווי-כראם |
בשם המשיב: |
עו"ד רויטל קוצר |
1. לאחר ששמעתי את טיעוני באות כוח הצדדים בדיון שנערך לפני, השתכנעתי כי יש מקום לקבל את הבקשה ולהורות על הארכת מעצרו של המשיב ב-90 ימים, מיום 20.8.2015 או עד למתן פסק דין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בעניינו בת"פ 42804-11-14, לפי המוקדם מבין המועדים, וכך אני מורה.
2. את הכף לקבלת הבקשה מטים השיקולים הבאים: חומרת העבירות המיוחסות למשיב; עברו הפלילי המכביד של המשיב (ממנו עולה כי הוא ריצה בעבר שתי תקופות מאסר בפועל בגין מעשי אלימות, סמים ורכוש, כשמאסרו האחרון הסתיים בתחילת שנת 2014); התנהלותו של המשיב מול שירות המבחן (כפי שעולה מתסקיר המעצר מיום 24.12.2014); והעובדה ששירות המבחן נמנע מהמלצה לשחרורו של המשיב לחלופת מעצר (ובפרט בשל כך שהמשיב מסר לשירות המבחן כי הוא אינו מעוניין שתיבחן חלופת מעצר בעניינו).
2
3. על אף האמור לעיל, לא בלי התלבטות, מצאתי לנכון להורות לשירות המבחן להכין תסקיר עדכני בעניינו של המשיב, ובפרט משעלה מדברי באת כוחו כי ברצונו להציג חלופת מעצר לפני שירות המבחן, ובהתחשב בכך שהמשיב – צעיר בן 20 כיום, שהיה בן 19 וחודשיים בעת ביצוע העבירות המיוחסות לו – נתון במעצר מזה כתשעה חודשים, ובכך שעד תום תקופת המעצר המאורכת יתקיימו רק שלוש ישיבות הוכחות בתיק העיקרי.
4. שירות המבחן יניח תסקיר עדכני לפני בית המשפט המחוזי הנכבד עד ליום ה', 8.10.2015, וזה יפעל לפי מיטב שיקול דעתו ויחליט אם יש הצדקה להורות על שחרור המשיב לחלופת מעצר.
5. אשר על כן, הבקשה מתקבלת, בכפוף לאמור בסעיפים 4-3 לעיל.
ניתנה היום, י' באלול התשע"ה (25.8.2015).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 15054790_W03.doc שצ
