בש"פ 5447/21 – מדינת ישראל נגד אוראל זוית
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נגד |
המשיב: |
אוראל זוית |
בקשה (שמינית)
להארכת מעצר לפי סעיף |
תאריך הישיבה: ז' באלול התשפ"א (15.8.2021)
בשם המבקשת: עו"ד נגה בן סידי
בשם המשיב: עו"ד משה אלון
1. לבקשת באת כוח המדינה, ובהסכמת באת כוח המשיב, מוארך בזאת מעצרו של המשיב בתשעים ימים, החל מיום 16.8.2021, או עד למתן פסק-דין בעניינו בתפ"ח 15217-03-19 בבית המשפט המחוזי בתל-אביב יפו, לפי המוקדם.
2. אדגיש כי מדובר במקרה חריג ביותר שבו, על אף שכתב האישום נגד המשיב הוגש עוד ביום 7.3.2019, טרם נשמע ולו מועד הוכחות אחד. יתרה מכך, המועד הראשון לשמיעת הוכחות נקבע ליום 14.11.2021, שאף הוא צפוי לחול קרוב לסיומה של הארכת המעצר הנוכחית בתשעים יום, וכל זאת אך בשל הליכי גישור שהתקיימו בין הצדדים, ואשר בסופו של דבר לא נשאו פרי.
2
3. כידוע, הליכי גישור בהליכים משפטיים נועדו להביא לחיסכון בזמן שיפוטי, להקל את העומס על הערכאות השונות, וכן לקדם את האינטרסים של הצדדים באמצעות הליכים אלטרנטיביים של פתרון סכסוכים (ראו למשל: ע"פ 8417/13 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 5 (23.4.2014)).
4. ואולם, "אין הצר שווה בנזק המלך" כאשר בפועל הליכי הגישור אך מאריכים ומסרבלים את ההליכים המשפטיים הנדונים, והדבר נכון מקל וחומר בהליכים פליליים שבהם הנאשם מצוי במעצר עד תום ההליכים נגדו (ראו והשוו:בש"פ 3352/20 מדינת ישראל נ' פלוני, פסקה 23 (21.6.2020)). אין להסכים עם מצב שבו בעטיו של הגישור נדחה משפטו של הנאשם מעבר לתקופה קצרה, לא כל שכן לתקופה ארוכה כפי שאירע במקרה הנדון. בענייננו, כאמור, עקב הליכי הגישור טרם החל משפטו של המשיב וזאת במשך למעלה משנתיים וחצי. תוצאה זו קשה ופוגעת באופן ממשי במשיב ובתקינות ההליך הפלילי.
5. אשר על כן, בית המשפט המחוזי יקדים את מועד
הדיון הראשון וכן יוסיף מועדים נוספים בהתאם לצפי הדרוש לסיום התיק, ובשים לב
לאמור בסעיף
6. סוף דבר: הבקשה מתקבלת בהסכמת המשיב, וזאת בשים לב להערות המפורטות לעיל.
ניתנה היום, ז' באלול התשפ"א (15.8.2021).
|
|
ש ו פ ט ת |
_________________________
21054470_R03.docx מה
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט,
