בש"פ 1840/19 – מדינת ישראל נגד ברוך פרדר,אלה פרדר,פלונית
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נגד |
המשיבים: |
1. ברוך פרדר |
|
2. אלה פרדר |
|
3. פלונית |
בקשה עשירית להארכת מעצר לפי סעיף |
בשם המבקשת: |
עו"ד קובי מושקוביץ; עו"ד לינור בן אוליאל |
בשם המשיבה 3: |
עו"ד נועם בונדר |
1.
לפניי
בקשה עשירית להארכת מעצר בעניינה של המשיבה 3 לפי סעיף
2. מכלול העובדות המתוארות בכתב האישום, אשר ייחס למשיבה 3 ריבוי עבירות מין במשפחה, ובכלל זה ריבוי עבירות של ביצוע מעשים מגונים ואינוס, פורטו בהרחבה בהחלטתו של השופט א' שהםבבש"פ 9975/16 מיום 22.2.207.
2
3. בבקשה ובטיעוניו בעל פה ציין בא-כוח המבקשת כי שלב הסיכומים בתיק זה הסתיים ביום 27.12.2018, וכי הצדדים ממתינים למתן הכרעת הדין.
4. בא-כוח המשיבה 3, אשר התנגד לבקשה, לא התעלם מהעובדה שאכן הסתיים שלב שמיעת הראיות והוגשו סיכומים על ידי הצדדים לקראת הכרעת הדין, אולם, טען נגד התארכות ההליך הפלילי בעוד המשיבה 3 נתונה במעצר לפרק זמן ממושך.עוד הוסיף בא-כוחה וציין כי לקוחתו נעדרת עבר פלילי ומשכך לטענתו ניתן היה לשחררה לחלופת מעצר מתאימה חלף מעצר מאחורי סורג ובריח.
5.
בנסיבות
העניין, לא אשוב על קביעותיהם של עמיתיי בבקשות השונות להארכת המעצר על פי הוראת
6. מיותר לציין כי יש להצר על התמשכות ההליכים בתיק זה, אשר כתב האישום בו הוגש כבר ביום 4.4.2016. יש לקוות כי הכרעת הדין תינתן בהקדם האפשרי וכי ההליכים בכללותם יסתיימו במהרה.
7. אשר על כן, אני מורה על הארכת מעצרה של המשיבה 3 ב-90 ימים, החל מיום 23.3.2019 או עד למתן פסק דין בתפ"ח 5492-04-16 בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, לפי המוקדם.
8. יש להעביר העתק מהחלטה זו לשופטת רויטל כץ-יפה, נשיאת בית המשפט המחוזי בבאר שבע.
ניתנה היום, י"א באדר ב התשע"ט (18.3.2019).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
19018400_J02.docx
