בדמ (ירושלים) 8/25 – ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין במחוז ירושלים נ' עו"ד עדן זינו
בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי-הדין בירושלים
בדמ 8/25
ישיבה מיום 22/7/25
הרכב ביה"ד: עו"ד דורון תמיר אב"ד
עו"ד חגית פדהאל לוין חב"ד
עו"ד עליזה קן חב"ד
וועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין במחוז ירושלים
ב"כהקובל: עו"ד חנן רובינשטיין
הנקבלת: עו"ד עדן זינו
נתנאל רוזן, המתלונן
רבקה רוזן, אמו של המתלונן
הכרעת דין
לאור הודאת הנקבלת בעובדות כתב הקובלנה, אנו מרשיעים אותה התאם להודאתה בעבירה של התנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין, על פי סעיף 61(3) לחוק לשכת עורכי הדין התשכ"א - 1961.
ניתנה היום 22/7/25 בנוכחות הצדדים.
גזר דין
לאור הרשעת הנקבלת כאמור בהכרעת הדין, ועל פי הסדר הטיעון שאותו מצאנו סביר וראוי לאור הנסיבות שפורטו לעיל, אנו גוזרים עונש של אזהרה, וקנס בסך 3000 שח,שישולם תוך 30 יום מהיום.
יובהר שבית הדין התרשם במהלך הדיון כי הנקבלת הבינה את השגגה שנפלה בניסוח הסכם שכר הטרחה, ויישמה את הנדרש על מנת לתקן שגגה זו, והיא פועלת כעת בהתאם לנדרש.
יובהר כי אישרנו גזר דין זה מתוך עמדה של בית הדין, לפיה העונש משקף ענישה ראויה לשגגה שנפלה אצל הנקבלת בהסכמי שכר הטרחה שנחתמו קודם למקרה הנוכחי, באופן רוחבי. לפיכך ענישה זו ממצה את האכיפה האתית בכל הקשור לנוסח הסכם שכר הטרחה, נשוא הקובלנה.
ניתן היום 22/7/25בנוכחות הצדדים.
