צעירים נידונו לעבודות שירות בגין תקיפה חמורה
-
-
צוות אתר פסקי דין פליליים
31.01.2026
שני צעירים הסובלים מבעיות נפשיות נידונו לעבודות שירות בגין תקיפה חמורה של נהג אוטובוס. בית המשפט התחשב במצבם הנפשי של הנאשמים בעת קביעת גזר הדין.
בית המשפט דן במקרה של תקיפה חמורה שבוצעה על ידי שני צעירים הסובלים מבעיות נפשיות. האירוע התרחש בעיר אלעד ב-13 בנובמבר 2023, כחודש לאחר הטבח ב-7 באוקטובר. הנפגע, נהג אוטובוס בחברת 'מטרופולין', הותקף לאחר שהוריד את הנוסע האחרון וניסה להשתלב בתנועה.
האירוע החל כוויכוח תנועה שגרתי בין נהג האוטובוס לבין שני הצעירים, אך הסלים במהירות לתקיפה פיזית. הצעירים חסמו את דרכו של הנהג ותקפו אותו בצורה חמורה. בעקבות התקיפה, הנהג נזקק לטיפול רפואי.
במהלך המשפט, השופטת מיכל ברנט ציינה את חומרת המעשה אך התחשבה במצבם הנפשי של הנאשמים. היא קבעה כי למרות חומרת העבירה, יש לקחת בחשבון את הבעיות הנפשיות מהן סובלים הצעירים, ולכן גזרה עליהם עבודות שירות במקום מאסר בפועל.
החלטה זו מדגישה את החשיבות של התחשבות במצבם הנפשי של נאשמים בעת קביעת גזר הדין, במיוחד כאשר מדובר בצעירים. כמו כן, היא משקפת את האיזון שבית המשפט מנסה לשמור בין הגנה על הציבור לבין מתן הזדמנות לשיקום.
החלטת בית המשפט עשויה לשמש תקדים במקרים דומים בעתיד, בהם יש לשקול את המצב הנפשי של הנאשמים כחלק מהשיקולים בגזירת הדין.


