בית המשפט קיבל ערעור נאשם בעריפת ראש עַיִר בבית קברות מוסלמי והמיר מאסרו למעצר שכבר ריצה
-
-
צוות אתר פסקי דין פליליים
20.02.2026
בית המשפט המחוזי קיבל את ערעורו של נאשם שערף ראש עַיִר בבית קברות מוסלמי והמיר את מאסרו למעצר שכבר ריצה. ההחלטה נבעה מהערכת נסיבות המקרה והסיכון הציבורי הנמוך.
בית המשפט דן בערעורו של נאשם שהורשע בעבירות חמורות, כולל כניסה ללא רשות למקום פולחן או קבורה, היזק לבעל חיים והתעללות. המקרה התרחש ב-27 בדצמבר 2023, כאשר הנאשם ערף את ראשו של עַיִר באזור דרך העופל בעיר העתיקה בירושלים. לאחר מכן, תלה את הראש על גדר הצמודה לקברים בבית קברות מוסלמי, מה שהוביל לתגובות זעזוע רבות.
הנאשם הורשע בבית משפט השלום ונגזר עליו עונש מאסר בפועל. עם זאת, בערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי, הוחלט להמיר את תקופת המאסר למעצר שכבר ריצה הנאשם. ההחלטה התקבלה לאחר בחינת נסיבות המקרה והערכת הסיכון הציבורי הנמוך שהנאשם מהווה.
החלטת בית המשפט המחוזי להמיר את המאסר למעצר שכבר ריצה הנאשם נובעת מהערכת נסיבות המקרה, כולל העובדה שהנאשם כבר שהה במעצר תקופה משמעותית. ההחלטה מדגישה את החשיבות שבבחינת כל מקרה לגופו ואת הצורך באיזון בין ענישה לבין שיקום.
בית המשפט קיבל ערעור נאשם בעריפת ראש עַיִר בבית קברות מוסלמי והמיר מאסרו למעצר שכבר ריצה

