בית המשפט זיכה נאשם מאי ציות לצו הריסה בשל היעדר ראיות פוזיטיביות להוכחת העבירה
-
-
צוות אתר פסקי דין פליליים
20.02.2026
בית המשפט זיכה נאשם מאי ציות לצו הריסה בשל היעדר ראיות פוזיטיביות. ההחלטה מדגישה את הצורך בראיות חותכות להוכחת עבירות פליליות.
בית המשפט דן במקרה שבו נאשם הואשם באי ציות לצו הריסה שניתן נגדו. הנאשם, אשר בנה קירות בקומת החניה בביתו בשנת 2017, הורשע בעבר בביצוע עבודה הטעונה היתר ללא היתר. בעקבות ההרשעה, נגזר עליו צו הריסה.
במהלך הדיון בערעור, הנאשם טען כי לא היו ראיות פוזיטיביות המוכיחות כי הוא לא ציית לצו ההריסה. בית המשפט בחן את הראיות שהוצגו וקבע כי אכן לא הובאו ראיות מספיקות להוכחת אי הציות לצו ההריסה.
השופטת יהודית דורי דסטון קיבלה את טענות הנאשם וזיכתה אותו מהעבירה של אי ציות לצו הריסה. ההחלטה התבססה על העדר ראיות פוזיטיביות שהיו יכולות להוכיח את העבירה מעבר לכל ספק סביר.
החלטה זו מדגישה את החשיבות של הצגת ראיות חותכות ומספקות בכל מקרה של עבירה פלילית, במיוחד כאשר מדובר בעבירות הקשורות לצווי הריסה ובנייה בלתי חוקית.
בית המשפט זיכה נאשם מאי ציות לצו הריסה בשל היעדר ראיות פוזיטיביות להוכחת העבירה

