בית המשפט הטיל עונש מקל על חייל קרבי שהורשע בנהיגה בזמן פסילה בשל שירותו הצבאי האינטנסיבי
-
-
צוות אתר פסקי דין פליליים
18.02.2026
בית המשפט הטיל עונש מקל על חייל קרבי שהורשע בנהיגה בזמן פסילה, תוך התחשבות בשירותו הצבאי האינטנסיבי.
בית המשפט דן במקרה של חייל קרבי שהורשע בעבירה של נהיגה בזמן פסילה. הנאשם הודה בביצוע העבירה, שהתרחשה ביום 11 ביוני 2024, כאשר רישיון הנהיגה שלו היה פסול מנהלית על ידי קצין משטרה ל-60 יום החל מ-6 במאי 2024.
התביעה הדגישה את האינטרס הציבורי ואת עברו התעבורתי של הנאשם, שכלל שלוש הרשעות קודמות מאז שנת 2022. כמו כן, צוין כי הנאשם הפר את הפסילה המנהלית שניתנה לו כחודש לאחר מכן. עם זאת, בית המשפט התחשב בשירותו הצבאי האינטנסיבי של הנאשם, שהקשה עליו לעמוד בקשר עם הרשויות לצורך ביטול הפסילה.
בית המשפט קבע כי למרות חומרת העבירה, יש להתחשב בנסיבות המיוחדות של הנאשם ובשירותו הצבאי, ולכן הוטל עליו עונש מקל יחסית. ההחלטה מדגישה את החשיבות של הבנת הנסיבות האישיות של הנאשם בעת גזירת הדין.
החלטה זו עשויה לשמש כתקדים במקרים דומים בהם חיילים קרביים נתקלים בקשיים בשל שירותם הצבאי.
בית המשפט הטיל עונש מקל על חייל קרבי שהורשע בנהיגה בזמן פסילה בשל שירותו הצבאי האינטנסיבי

