ת"פ 9850/08/22 – מדינת ישראל נגד עטייה עמאש
בית משפט השלום בחדרה |
|
ת"פ 9850-08-22 מדינת ישראל נ' עמאש
|
|
בפני |
כבוד השופט אלכס אחטר
|
|
בעניין: |
המאשימה
|
מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד יעל פנחסי |
נגד
|
||
|
הנאשם |
עטייה עמאש ע"י ב"כ עוה"ד עאדל בויארת |
|
|
|
גזר דין |
מבוא:
הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בכתב האישום ב-3 עבירות של יצוא, יבוא, מסחר, הספקה סמים מסוכנים - לפי סעיף 13+19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] התשל"ג-1973.
על פי עובדות כתב האישום, בתאריך 11.04.22, מכר הנאשם לאחר סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 2.06 ג' בתמורה לסכום כסף לא ידוע. בתאריך 01.05.22 מכר הנאשם לאחר סם מסוכן מסוג קוקאין במשקל 0.167 בתמורה ל-100 ₪. בתאריך 11.05.22 מכר הנאשם לאחר סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 2.01 ג' בתמורה ל-50 ₪. כל זאת, ללא היתר וללא אישור מהמנהל.
הנאשם נעצר בתאריך 24.07.22 והיה נתון במעצר מאחורי סורג ובריח עד לתאריך 11.08.22 מועד בו שוחרר בתנאי מעצר בית מלא.
בתאריך 04.12.22 הודה הנאשם במיוחס לו בכתב האישום ולבקשת בא כוחו, הופנה הנאשם אל הממונה על עבודות השירות לקבלת חוות דעת שתבדוק שאלת התאמתו לביצוע עבודות שירות ככל שכך ייגזר.
בתאריך 17.01.23 התקבלה חוות דעת הממונה על עבודות השירות לפיה הנאשם נמצא כשיר במגבלות לבצע עבודות שירות בעמותה למען הקשיש בחדרה.
טיעונים וראיות הצדדים לעונש:
המאשימה הפנתה לעובדות כתב האישום וכן לפגיעה בערכים המוגנים של בריאות הציבור כאשר בתי המשפט עמדו על כך שיש לנהוג בחומרה עם מבצעי העבירות על מנת למגר אותן גם כאשר מדובר ב"סמים קלים".
לאחר שהפנתה למספר העסקאות והמשקלים בהן, המאשימה עתרה לקביעת מתחם ענישה בין 10-24 חודשי מאסר בפועל תוך שהפנתה לפסיקה בה נקבעו מתחמים דומים.
אשר לנסיבותיו של הנאשם, לחובתו 2 הרשעות קודמות משנים 2018 ו-2019 בגין עבירות נשק ורכוש (ת/1) כאשר בגין הרשעתו האחרונה נדון לעונש מאסר בפועל. המאשימה הפנתה לכך שהנאשם לא הופנה לשירות המבחן ולא עבר הליך טיפולי כלשהו ולכן ביקשה המאשימה לגזור על הנאשם עונש ברף העליון לצד ענישה צופה פני עתיד, פסילת רישיון נהיגה וקנס.
ב"כ הנאשם הפנה בטיעוניו לסוג הסם ולכמות המזערית בכל עסקה כאשר לטענתו, מדובר בהפקת רווח מזערי. בנסיבות אלה ותוך הפניה לפסיקה רלוונטית ביקש לקבוע מתחם מקל בהרבה מהמתחם לו עתרה המאשימה.
לאור גילו של הנאשם, העובדה שהודה בהזדמנות הראשונה, חסך מזמנם היקר של העדים והביע חרטה כנה, ביקש בא כוח הנאשם להסתפק בתקופת מעצרו של הנאשם או לחלופי להשית עליו עד 4 חודשי מאסר בפועל בעבודות שירות.
דיון והכרעה:
תיקון 113 לחוק העונשין, עיגן את הבניית שיקול הדעת השיפוטי והעניק מעמד בכורה לעיקרון ההלימה, היינו קיומו של יחס הולם בין חומרת מעשי העבירה, בנסיבותיו ומידת אשמו של הנאשם ובין סוג ומידת העונש המוטל עליו. בהתאם לתיקון לחוק, על בית המשפט לקבוע את מתחם העונש ההולם למעשה העבירות שביצע הנאשם. לשם כך יתחשב בית המשפט בערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנהוגה ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה המפורטות בסעיף 40ט' לחוק העונשין.
לכשייקבע מתחם הענישה, יקבע בית המשפט את העונש המתאים, בתוך המתחם, אשר יוטל על הנאשם וזאת בהתחשב בנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה המפורטות בסעיף 40יא' לחוק.
בית המשפט רשאי לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל שיקולי שיקום או הגנה על שלום הציבור לפי סעיפים 40ד' ו40 ה' לחוק.
קביעת מתחם העונש ההולם:
עבירות הסמים פוגעות בשלומו ובריאותו של הציבור. גידול סם, החזקה שלא לצריכה עצמית, יבוא סם וסחר בסם תורמות להפצת הסם. בנוסף לשימוש בסם עצמו, ההתמכרות לסמים והצורך במימונם יוצרת מעגלים רחבים של פשיעה בתחום הרכוש ובתחומים נוספים. בתי המשפט עמדו על הצורך בענישה משמעותית בעבירות אלו, המביאה בחשבון בין היתר את כמות הסם ואת חלקו של הנאשם בביצוע העבירות (רע"פ 7906/19 אדרי נ' מדינת ישראל (03.12.19)).
עוד הודגש בפסיקה כי אף שרשויות האכיפה מציגות מדיניות אכיפה מקלה יותר לגבי שימוש בקנבוס - השימוש בקנבוס אסור ויש להמשיך להילחם בתופעות של גידול והפצה של סם זה:
"לטעמי זה אינו סם קל אלא סם פחות חמור. ממילא, אין זו המסגרת לבחון את מדיניות רשויות האכיפה. מתוך הנחה שהיא ראויה, הרי שהיא נועדה בעיקר למשתמשים בסם זה לשימוש עצמי, ולא בתדירות גבוהה... מדיניות החדשה זו לא נועדה לעודד הספקה או ייצור של סם, ואין בה לגרוע מהתכלית החברתית של מלחמה נגד התופעות אלו. עולה כי מדיניות הענישה למשתמש העצמי בסם מסוג קנבוס פעם ראשונה לחוד, ומדיניות הענישה למפיץ, לסוחר ולמגדל, ולמסייע להם - לחוד" (ע"פ 5807/17 דרחי נ' מדינת ישראל (18.6.2018))
כוחם של דברים אלו יפה גם ביחס לסם מסוג קנבוס, כבענייננו, שלגביו כבר נקבע בע"פ 2596/18 זנזורי נ' מדינת ישראל (12.8.2018) כי "סחר בסמים הוא סחר בסמים. ידע כל מי שמהרהר בדרכים לעשיית כסף קל, כי מדיניות הענישה לא השתנתה ובית המשפט רואה בחומרה עבירות של סחר והפצה של סמים מסוכנים, גם סמים 'קלים', תוך הטלת ענישה משמעותית ומרתיעה. צרכנים ומשתמשים - ראו הוזהרתם" (וכן ע"פ 6299/20 חן נ' מדינת ישראל (4.2.2021)).
בענייננו הורשע הנאשם בעבירות סחר בסם. עם זאת, מעובדות כתב האישום אכן עולה תמונה של מספר עסקאות בודדות. כך גם, כמות הסם שנסחרה נמוכה והתמורה הכספית שניתנה עבורה איננה גבוהה (כ- 5 גרם וכמאה וחמישים ש"ח).
סקירת מדיניות הענישה הנוהגת בתיקי סחר מלמדת על טווח ענישה רחב התלוי לרוב בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה, זאת בהתחשב בכמות הסם שנסחרה, סוג הסם ומספר העסקאות.
ברע"פ 4894/21 אלטוחי נ' מדינת ישראל (18.07.21) - נדחתה בקשת ערעור של נאשם שבית המשפט השלום דן אותו ל-12 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה נלווית לאחר שהורשע במכירת 12 פלטות חשיש במשקל של 1,050 גרם תמורת 21,600 ₪.
בע"פ 3059/21 ימין נ' מדינת ישראל (05.05.21) - נדחתה בקשת ערעור של נאשם שבית המשפט השלום דן אותו ל-8 חודשי עבודות שירות תוך חריגה ממתחם ענישה שנקבע כנע בין 10 ל-20 חודשי מאסר בפועל לאחר שהורשע בחמש עבירות סחר בסם, החזקת סמים שלא צריכה עצמית והחזקת כלים להכנת סם. הנאשם ביצע עסקאות סם במסגרת "טלגראס", קיבל שכר יומי, החזיק ברכבו 50 ג' קנאביס מחולק למנות וכן שקיות חלוקה, משקל וסכום כסף של מעל 25,000 ₪ במזומן.
בע"פ 7858/19 וקנין נ' מדינת ישראל (28.11.19) - נדחתה בקשת ערעור של נאשם שהורשע בבית משפט השלום בביצוע 2 עסקאות סם מסוג קנאביס וחשיש במשקל של כ-5 ג'. בית המשפט קבע מתחם ענישה שנע בין מספר חודשי מאסר בפועל ועד לשמונה חודשי עבודות שירות ודן את הנאשם לחמישה חודשי מאסר. לאחר הפעלת 3 מאסרים מותנים נדון הנאשם ל-12 חודשי מאסר.
על כן ולאור כל האמור לעיל, בהתחשב בשיקולים האמורים ובנסיבות המקרה דנא שהינן קלות יותר מנסיבות הפסיקה שנסקרה, אני קובע כי מתחם העונש ההולם ביחס לעבירות בהן הורשע הנאשם, הינו מ-3 חודשי מאסר בפועל ועד 9 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה נלווית.
גזירת עונשו של הנאשם בתוך מתחם העונש ההולם:
על שיקולי ענישה, עמד בהרחבה כב' בית המשפט העליון בע"פ 11699/05 סרפו נ' מ"י (23/6/08):
"מלאכת גזירת הדין קשה ומורכבת היא. היא מצריכה עריכת איזון עדין ורגיש בין שיקולי הענישה השונים, ובין נתוניו של הנאשם הקונקרטי והנסיבות שבהן נעברה העבירה, לבין שיקולי מדיניות מגוונים והצורך בהתוויית מדיניות עונשית ברורה שיש בה כדי לקדם ערכים חברתיים. מטבע הדברים, זהו אינו מדע מדויק, שהרי אין מקרה אחד זהה למשנהו, אין נאשם דומה לחברו וגם אם ניתן לעיתים להצביע על דמיון או קרבת-מה בין נסיבותיו של מקרה פלוני למקרה אלמוני, הרי שתמיד יימצא ייחוד ושוני בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה ובאופן שבו ראוי ליישם את השיקולים השונים על עניינו של אותו נאשם העומד בפני בית המשפט. בסופו של יום, וזאת אין לשכוח, גזירת העונש נעשית למידותיו של הנאשם הספציפי. עמד על הדברים בבהירות רבה, כדרכו, השופט (כתוארו אז) א' ברק בפרשה קודמת:
"ביסוד הענישה אינו עומד שיקול אחד ויחיד, אלא מכלול של שיקולים. במלאכת הענישה בכל מקרה ומקרה חייב השופט למצוא את המשקל הראוי שיש להעניק לכל אחד מהשיקולים הנזכרים, תוך שהוא מודע לכך כי לעיתים קרובות שיקול אחד בא על חשבונו של שיקול אחר. מכאן, שהעונש אשר מוטל בסופו של דבר על הנאשם, אינו אלא תוצאה "משוקללת" - אם תרצה פשרה - של השיקולים השונים שיש להביאם בחשבון. מלאכת "שקלול" זו אינה מלאכה מדעית, אך היא אף אינה מלאכה שרירותית. היא ענין שבשיקול דעת, הנעשה על הרקע הכללי והאינדיבידואלי, במסגרת המדיניות העונשית הכללית כפי שהיא מתבצעת על-ידי בתי-המשפט" (ע"פ 212/79 פלוני נ' מדינת ישראל, פ"ד לד(2) 421, 434 (1979))....".
הנאשם, צעיר כבן 23, הודה בהזדמנות הראשונה, לקח אחריות, חסך את עדותם של עדים רבים ולכן חסך בזמן שיפוטי יקר.
לחובת הנאשם 2 הרשעות קודמות שלא בעבירות סמים, בגין האחרונה שבהן נדון לשבעה חודשי מאסר בפועל.
לנוכח האמור, אמקם את הנאשם ברף האמצעי של מתחם העונש ההולם.
משנאמר כל זאת, ולאחר שנשקלו כל השיקולים הרלוונטיים אשר צוינו לעיל, תוך עריכת איזון בין רכיבי הענישה השונים, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים:
1. 6 חודשי מאסר בפועל שיבוצעו בעבודות שירות בעמותה למען הקשיש בחדרה בניכוי ימי מעצרו של הנאשם על פי רישומי שב"ס.
הנאשם יתייצב בתאריך 19.02.23 בשעה 08:00 במשרדי יחידת ברקאי - עבודות שירות - שלוחת צפון - סמוך לבית סוהר מגידו.
2. מאסר על תנאי 6 חודשים שלא יעבור תוך 3 שנים מהיום על עבירה בה הורשע בתיק זה או כל עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים מסוג פשע ויורשע בה.
3. קנס בסך 3,000 ₪. יש לשלם את הקנס לחשבון המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגבייה, החל מחלוף 3 ימים מרגע מתן גזר הדין ועד ליום 10/7/23 וזאת באחת מהדרכים הבאות:
· בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il (ניתן לשלם בפריסה של עד 18 תשלומים בהסדר קרדיט) או חפש בגוגל " תשלום גביית קנסות".
· מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000 (ניתן לפנות לנציגים לקבלת מידע במספרים הללו).
· במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בשוברי תשלום).
ניתן בזאת צו להשמדת הסמים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה תוך 45 ימים מהיום.
ניתן היום, כ"ג שבט תשפ"ג, 14 פברואר 2023, במעמד הצדדים.
