ת"פ 8503/04/15 – מדינת ישראל נגד חוסיין סואעד
|
בית המשפט המחוזי בנצרת |
||
|
ת"פ 8503-04-15 מדינת ישראל נ' סואעד
|
|
30 מרץ 2016 |
1
|
בפני כבוד השופטת יפעת שיטרית |
|
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
|
נגד
|
|||
|
הנאשם |
חוסיין סואעד
|
||
נוכחים: בשם המאשימה: עו"ד יערה ברזילי
בשם הנאשם: בעצמו וע"י ב"כ עו"ד ראיד שנאן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מתירה לנאשם לחזור בו מכפירתו.
מתירה תיקון כתב האישום כמבוקש.
כתב האישום המתוקן מתקבל בזאת ומסומן ב/1.
המזכירות תעשה כדי לסרוק את כתב האישום המתוקן ב/1 ותצרפו לתיק בית משפט.
ניתנה והודעה היום כ' אדר ב' תשע"ו, 30/03/2016 במעמד הנוכחים.
2
|
|
|
יפעת שיטרית , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על יסוד הודאת הנאשם אני מרשיעה אותו בעבירות נשוא כתב האישום המתוקן ב/1.
ניתנה והודעה היום כ' אדר ב' תשע"ו, 30/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
|
|
יפעת שיטרית , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות נשוא כתב האישום המתוקן ב/1 שעניינן, קשירת קשר לביצוע פשע, הצתה וסיוע לניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
2. הודאת הנאשם הייתה על דרך הסדר טיעון, במסגרתו הגיעו הצדדים להסכמות גם באשר לענישה הראויה והם עותרים בפניי עתה לכבדו.
3
3. מחד תצוין לחומרא מהות העבירות אותן עבר הנאשם, בשים לב לטיבן, אופיין ונסיבות ביצוען, שעה שיש בהן כדי לחתור תחת שלומו וביטחונו של הציבור. עוד תצוין העובדה, כי לחובת הנאשם הרשעות קודמות כפי העולה מהגיליון ת/1 בגין עבירות אלימות, שעה שהרשעתו האחרונה הינה מיום 22/1/15, היינו, זמן קצר בטרם ביצע את העבירות נשוא הפרשה דנן. יחד עם זאת יצוין, כי הנאשם לא ריצה בעבר עונש מאסר בפועל והושתו עליו בגין הרשעותיו הקודמות עונשים בדמות מאסרים מותנים וחיובו בחתימה על התחייבות כספית, כמו גם צו מבחן.
4. מאידך תצוין לקולא הודאת הנאשם, לקיחת האחריות, חיסכון זמן שיפוטי יקר, העובדה כי בהודאתו עשה הנאשם לחסוך את הצורך בהעדת עדים רבים על המשמעויות הקמות מכך. כן תצוין סוגיית אחידות הענישה כפי שהיא עברה כחוט השני בטיעוני ב"כ הצדדים והענישה אשר אליה עותרים הצדדים במסגרת הסדר הטיעון כאן באשר יש בה כדי לעלות בקנה אחד עם סוגיה זו ועם מיקום העונש הראוי לנאשם במנעד סוגיית אחידות הענישה.
5. עוד יצויינו נסיבותיו האישיות והמשפחתיות של הנאשם וכן רצונו של הנאשם להעלות את מתווה חייו על דרך המלך, לשוב לשירות בצבא קבע ולעשות לפרנסתו. כך יצויינו התקופות בהן שהה הנאשם בתנאים מגבילים בהיקפים משתנים כפי טיעוני בא כוחו והעובדה, כי לא נרשמה לחובתו כל הפרה.
6. לאחר
תיקון 113 ל
7. שקלתי את רכיבי הענישה המוצעים בזיקה לאמור לעיל ומצאתי אותם ככאלה העולים בקנה אחד עם מתחם העונש ההולם ועם מיקום העונש הראוי לנאשם בתוך המתחם בשים לב לנסיבות אשר אינן קשורות בביצוע העבירות ונסיבותיו האישיות.
8. בנסיבות אלה מצאתי את הסדר הטיעון, כפי שזה הוצג בפניי, באשר הוא ראוי, אינו נוגד תקנת ציבור, אינו חורג ממתחם הסבירות ולפיכך אני רואה לכבדו.
9. אשר על כן אני משיתה על הנאשם את העונשים כדלקמן:
א. 9 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו מיום 29/3/15 ועד 28/5/15.
4
ב. 12חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים כל עבירת אלימות מסוג פשע, או כל עבירת מרמה מסוג פשע ויורשע בגין אחת מאלה.
ג. 6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים כל עבירת אלימות מסוג עוון לרבות איום, או כל עבירת מרמה מסוג עוון, או עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע ויורשע בגין אחת מאלה.
ד. אני מחייבת את הנאשם בתשלום פיצוי למר חיים קדוש ת.ז. 050651322 (עד תביעה מס' 1 לכתב האישום) וזאת בסכום של 3,000 ₪. סכום זה יקוזז מהפיקדון שהופקד במסגרת הליכי המעצר נשוא מ"ת 8510-04-15 והיתרה, תוחזר למפקיד באמצעות בא כוחו, עו"ד שנאן.
הודעה זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט העליון.
מועדי שמיעת הראיות הקבועים ליום 10/4/16, בשעה 9:30, ביום 11/4/16 בשעה 9:30, ביום 13/4/16, בשעה 9:30 וביום 14/4/16, בשעה 9:30, בטלים בזאת.
המאשימה תודיע לעדיה.
יש לבטל זימון שירותי הקלטה למועדים אלו.
ניתנה והודעה היום כ' אדר ב' תשע"ו, 30/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
|
|
יפעת שיטרית , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
5
בנסיבות העניין, נוכח עמדות הצדדים, הרי שהנאשם יתייצב לריצוי עונש המאסר שהושת עליו ביום 10/4/16, עד השעה 10:00 בבית מעצר קישון כשהוא מצויד בתעודת זהות, זולת אם יעבור קודם לכן מיון מוקדם בשב"ס.
כל התנאים המגבילים יוותרו על כנם זולת התנאי המגביל שעניינו מעצר בית אשר יהפוך בזאת חלקי למן השעה 20:00 ועד לשעה 8:00.
כדי להבטיח התייצבות הנאשם לריצוי המאסר כאמור, הרי שהקיזוז מהערבון הכספי במזומן כפי גזר דין זה ייעשה רק לאחר התייצבות הנאשם לריצוי מאסרו באשר הוא בטוחה להתייצבות הנאשם, כאמור, ולשמירה על התנאים המגבילים שהושתו עליו.
ניתנה והודעה היום כ' אדר ב' תשע"ו, 30/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
|
|
יפעת שיטרית , שופטת |
הוקלד על ידי עדן ונדר




