ת"פ 7818/09/14 – מדינת ישראל נגד עומר אל דבאדי
בית משפט השלום ברחובות |
|
ת"פ 7818-09-14 מדינת ישראל נ' אל דבאדי
|
|
1
בפני |
כבוד השופטת - נשיאה עינת רון
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
עומר אל דבאדי
|
|
|
|
הנאשם |
נוכחים:
2
ב"כ המאשימה עו"ד נועה חסיד
ב"כ הנאשם עו"ד איתי שוחט
הנאשם בעצמו
גזר דין |
על פי הודאתו הורשע הנאשם בעבירה של הסעת תושב זר.
בתאריך 19/7/14, ברחובות, הסיע הנאשם תושב איו"ש שלא היו בידו אישורי כניסה או שהיה כדין בישראל. כאמור בכתב האישום, הסיע אותו הנאשם במשך מספר דקות, עד אשר נתפס על ידי המשטרה.
התביעה הדגישה את הערך המוגן בו פגע הנאשם במעשיו והוא פגיעה בריבונות המדינה, אשר אינה יכולה לבחון את הבאים בשעריה. תחילה, כך ציינה התביעה היתה עמדתה לענין העונש, במסגרת הסדר טיעון, להטלת עונש מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות, ברם משהשתנה מצבו של הנאשם והוא נתון בתנאים מגבילים של מעצר בית והרחקה מאזור מגוריו, השתנתה עמדתה ועתירתה היא לחודש מאסר לריצוי בפועל, בצד מאסר מותנה, קנס ופסילת רישיון נהיגה על תנאי. התביעה ציינה כי לטעמה, היא עומדת בהסדר הטיעון כפי שגובש והנאשם הוא ששינה את מצבו לרעה.
ב"כ הנאשם הדגיש כי מדובר בנסיעה יחידה בתוך העיר של נוסע אחד וכי הנאשם הוא צעיר לימים בבחינת "בגיר - צעיר". הגם שהנאשם היה בעת מתן התסקיר עצור בגין תיק אחר, הרי שהוא נעדר הרשעות קודמות. מדובר בנאשם שהודה ונטל אחריות ומדובר בעבירה שבוצעה לפני כשנתיים.
לטעמו של ב"כ הנאשם הרי שהענישה הנוהגת במקרים אלה היא של מאסר מותנה וקנס, ואף הציג פסיקה כתימוכין לטיעוניו. ועוד הוסיף כי העובדה שהנאשם אינו יכול לבצע עבודות שירות אמורה לפעול לזכותו ולא לחובתו.
ב"כ הנאשם עתר להטיל על הנאשם מאסר מותנה וקנס.
מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם בן 24, נשוי ואב לשני פעוטות. בעת מתן התסקיר היה עצור במשך מספר חודשים בגין תיק אחר המתנהל נגדו.
3
באשר לעבירה דנן, ציין הנאשם כי נסע לרחובות על מנת לבקר בן דוד ובדרך עצר לאדם שביקש הסעה. לדבריו, ביקש מאותו אדם שלא היה מוכר לו תעודה מזהה ולאחר שהלה הציג תעודה, הסיע אותו ברכבו. מאוחר יותר כאשר נעצר על ידי המשטרה הבין כי התעודה שהוצגה לו היתה שלא בתוקף. שירות המבחן התרשם כי הנאשם מצמצם ומוסר מידע מעורפל אודת החלקים שהובילו אותו לבצע את העבירה וכן כי הוא מתקשה לקחת אחריות על התנהלותו ונוקט עמדה קורבנית.
שירות המבחן התרשם מנאשם המתקשה להתמיד במסגרות, הגם שהציג עצמו כמתפקד באורח חיובי ותקין. הוא הציג עצמו כאדם דתי הנמנע מצריכת אלכוהול, למרות שממידע שהתקבל מקרוביו עולה כי הוא נוהג לצרוך אלכוהול ועל רקע זה לפעול באורח אימפולסיבי.
שירות המבחן התרשם כי במצבי קונפליקט עלול הנאשם לפעול באורח אלים ואימפולסיבי ובקושי להפעיל שיקול דעת וכי יש לו קושי להעמיק ולבחון חלקים מכשילים בהתנהגותו ולהפיק לקחים מן האופן בו ניהל את חייו.
שירות המבחן סבור כי בשלב זה הנאשם אינו פנוי לבחון חלקיו המכשילים וכן לאור מצבו בתיק האחר אין מקום לבוא בהמלצה טיפולית בעניינו.
יש במעשיו של הנאשם כדי לפגוע בריבונותה של המדינה שכן במעשיו יש למנוע מן המדינה לבחון את הנכנסים בשעריה ומי מהם עבר את המסננת הבטחונית הנדרשת ומי לאו. לא אחת אמר בית המשפט העליון כי יש להחמיר בעניינם של אלה המלינים, מעסיקים או מסיעים שוהים בלתי חוקיים שכן הם בבחינת חוטאים ומחטיאים.
מתחם הענישה הראוי למעשה זה נע בין מאסר מותנה לשמונה חודשי מאסר בפועל.
הנאשם הסיע נוסע אחד בנסיעה אחת. לכשעצמו יש במעשה זה משום מסוכנות מסויימת, כמפורט לעיל ועם זאת, אין המעשה מצוי ברף הגבוה של מעשים מעין אלה.
הנאשם הודה באשמה, אם כי על פי תסקיר שירות המבחן נטילת האחריות שלו אינה מלאה וגישתו מצמצמת, מטשטשת וקורבנית.
אמנם, הנאשם אינו כשיר לבצע כיום עבודות שירות בשל הליכים משפטיים התלוים ועומדים נגדו ועם זאת, אין בעברו של הנאשם הרשעות קודמות כלשהן וזוהי הרשעתו הראשונה בדין והעונש הראשון המוטל עליו.
4
בנסיבות אלה, מצאתי שלא להטיל עליו עונש שמשמעותו שליחתו אל מאחורי סורג ובריח ואי שליחתו לעונש מאסר בפועל אף בעבודות שירות תאוזן ברכיבים האחרים שבענישה.
אני גוזרת על הנאשם חמישה חודשי מאסר על תנאי
למשך שלוש שנים לבל יעבור עבירה כלשהי לפי
אני מטילה על הנאשם קנס בסכום של 5000 ₪ או 45 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם בעשרה תשלומים חודשיים שווים ורצופים שהראשון בהם ביום 1/6/16 והבאים אחריו בכל 1 לחודש שלאחר מכן. לא ישולם תשלום במועדו יעמוד כל הסכום לפרעון מיידי.
אני מורה כי הנאשם ייפסל מלקבל ומלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של שישה חודשים ואלה יהיו על תנאי למשך שלוש שנים לבל יעבור הנאשם עבירה בה הורשע.
הנאשם יחתום על התחייבות בסכום של 3000 ₪ שתוקפה למשך שנתיים לבל יעבור עבירה בה הורשע. ההתחייבות תחתם עוד היום 5/5/16, שאם לא כן ייאסר למשך שלושה ימים.
זכות ערעור כחוק.
ניתן היום, כ"ז ניסן תשע"ו, 05 מאי 2016, במעמד הצדדים.
