ת"פ 67813/01/17 – מדינת ישראל נגד א ג
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 67813-01-17 מדינת ישראל נ' ג(עציר) |
|
08 מאי 2017 |
1
|
לפני כבוד השופטת הדס רוזנברג שיינרט |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד |
|||
הנאשם |
א ג (עציר)
|
||
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד רוני אלסטר
הנאשם - הובא באמצעות שב"ס
ב"כ הנאשם עו"ד עידו רז
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
בת"פ
67813-01-17 אני מרשיעה את הנאשם, על פי הודאתו, בביצוע עבירה של תקיפה הגורמת
חבלה של ממש, עבירה לפי סעיף
בת"פ
20433-08-16 אני מרשיעה את הנאשם על פי הודאתו, בביצוע עבירה של איומים, עבירה לפי
סעיף
המזכירות תסרוק את כתבי האישום המתוקנים.
2
ניתנה והודעה היום י"ב אייר תשע"ז, 08/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
הדס רוזנברג שיינרט , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בביצוע עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, איומים והטרדה באמצעות מתקן בזק.
עסקינן בכך שבמהלך חודש אוקטובר 2015, איים הנאשם על ש' צ' באומרו: "אני אראה לך מה זה, יש לך מזל שיש פה אנשים, הייתי הורג אותך". לאחר האירוע, סיפרה המתלוננת, אודות האיום לחברתה, והנאשם החל לצלצל לאותה חברה ואיים עליה שיפגע במתלוננת.
בהמשך לכך בין החודשים אפריל למאי 2016, התקשר הנאשם לחברתה של המתלוננת, וביקש ממנה לבטל תלונה קודמת שהגישה נגדו, ובהמשך שלח לה 15 הודעות טקסט, וזאת על אף בקשתה שיחדל.
בתאריך 27.1.17, בבית הנאשם במהלך ויכוח שנתגלע בין הנאשם לאביו (להלן: המתלונן), מנע המתלונן מהנאשם לצאת מהבית, תוך שהיכה בגבו, ובתגובה היכה הנאשם את המתלונן במספר מכות אגרוף בפניו. כתוצאה מכך דימם המתלונן מאפו.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו, עתרו במשותף להשית על הנאשם, עונש של 4 וחצי חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו, וזאת לצד עונש מאסר מותנה, והתחייבות להימנע מעבירה.
בבסיס הסדר הטיעון, עומדים הטעמים הבאים:
קשיים ראיתיים שנתגלו בהקשרם של שני התיקים, הודאת הנאשם בעבירות המיוחסות לו תוך חסכון בזמן השיפוטי ובזמן של עדי התביעה, התחשבות במצבו הנפשי של הנאשם כעולה מחוות דעת שניתנו בעניינו, חרף כשירותו הדיונית והמהותית, וכעולה אף מן העובדה שבשנת 2014, נקבע כי אינו מסוגל לעמוד לדין במסגרת הליך משפטי שננקט נגדו.
עוד ניטלה בחשבון העובדה שלחובת הנאשם אין הרשעות קודמות, פרט לאותו הליך אשר הסתיים ללא הרשעה תוך אי מסוגלות לעמוד לדין, וכן העובדה שההסדר הוא על דעת המתלוננים, הורי הנאשם.
3
מפי בא כח הנאשם למדתי כי המשפחה מגויסת על מנת לסייע לנאשם, ואף שירותי הרווחה בעיריית X מלווים את המשפחה ויעשו מאמץ לסייע בשיקומו של הנאשם לאחר שחרורו מן הכלא.
העבירות אותן ביצע הנאשם אינן פשוטות, כלל ועיקר, ויש בהם פגיעה ממשית בערכים המוגנים. יחד עם זאת, לאחר שנתתי דעתי לטעמים העומדים בבסיס הסדר הטיעון בדגש על הקשיים הראיתיים אליהן נחשפה התביעה, העדר הרשעות קודמות, הודאת הנאשם תוך חסכון בזמן השיפוטי ובצורך להעיד את עדי התביעה בדגש על קרובי המשפחה, מצבו הנפשי של הנאשם, והעובדה שההסדר על דעת המתלוננים בתיק, מצאתי כי ההסדר מאזן בצורה ראויה בין האינטרס הציבורי לבין טובת ההנאה המוענקת לנאשם, ניתן ליישבו עם מתחם העונש ההולם ומשכך אכבדו.
נוכח האמור אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 4 וחצי חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו של הנאשם.
(27.1.17 עד היום; 22.5.16 ועד 23.5.16)
ב. 6 חודשי מאסר על תנאי, למשך שלוש שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסרו והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור על עבירה של איומים, על עבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, או על כל עבירת אלימות כלפי גוף אדם.
ג. 3 חודשי מאסר על תנאי, למשך שנתיים מיום שחרורו של הנאשם ממאסרו, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור על עבירה של הטרדה באמצעות מתקן בזק.
ד. הנאשם יחתום על התחייבות בגובה 1,500 ₪ למשך שנתיים מיום שחרורו מהמאסר, וההתחייבות היא שהנאשם לא יעבור על אחת העבירות בהן הורשע.
ההתחייבות תחתם היום במזכירות בית המשפט.
תשומת לב שב"ס לטענות הנאשם בנוגע לשהייתו בכלא ניצן ולבחינת האפשרות להעבירו ממתקן זה נוכח הרשעתו בדין, הכל בהתאם לנהלי שב"ס.
4
העתק גזר הדין יועבר למפקד כלא ניצן וכן למחלקת שיקום האסיר בעיריית נתניה.
המזכירות תבטל את הדיון הקבוע ליום 26.6.17 בת"פ 20433-08-16 בפני כב' השופט פרייז.
5
זכות ערעור לבית-המשפט המחוזי בלוד בתוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"ב אייר תשע"ז, 08/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
הדס רוזנברג שיינרט , שופטת |
הוקלדעלידיאוריתזיתוני
