ת"פ 65436/05/20 – מדינת ישראל נגד ל' ל'
|
|
ת"פ 65436-05-20 מדינת ישראל נ' ל'
תיק חיצוני: |
1
|
|
|||
המאשימה |
מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז חיפה - פלילי |
|
||
נגד |
|
|||
הנאשמת |
ל' ל' ע"י ב"כ עוה"ד ל. פרחובניק מטעם הסניגוריה הציבורית |
|
||
|
|
|
||
|
החלטה |
|||
1. שירות-המבחן ביקש לערוך שינוי בתנאים המגבילים שנקבעו ביום 30.07.2020 במסגרת הליך המעצר (כב' השופט נ. סילמן), בעניינה של הנאשמת ובגדרי מ"ת 65463-05-20, וזאת לצורך המשך התוכנית הטיפולית בה החלה הנאשמת, סמוך לאחר המועד האמור.
2. כנגד הנאשמת הוגש כתב-אישום המייחס לה עבירות של חבלה בכוונה מחמירה. על-פי עובדות כתב- האישום נטלה הנאשמת מספרים ותקפה את בעלה במספר דקירות תוך שנגרמו לו חתך בצוואר, דקירה באוזן ובמצח, וחתכים בשורש כף היד.
3. כאמור, ביום 30.07.2020, ובעקבות המלצות שירות-המבחן הורה בית המשפט (כב' השופט נ' סילמן) על הפנית הנאשמת להליכי גמילה בשלב המעצר, והורה, כי היא תשהה במעצר-בית לפי תנאי המקום בקהילה הטיפולית "בית אריאלה".
אתעכב קמעה על אותה החלטה הואיל וסבורני, כי לרציונל העומד בבסיסה, לצד ההנמקות שבאו בגדרה לטובת שחרור בתנאים מגבילים, השלכות על ההכרעה בענייננו, כאשר הקלה נוספת בתנאי השחרור במצוות המלצת ובקשת שירות-המבחן כיום, נטועים היטב כבר במסגרת ההחלטה האמורה, מלפני כשנה, ואף מתחייבים על-פיה.
בית המשפט ביסס את החלטתו מיום 30.07.2020 על מספר אדנים מרכזיים, ואלה הם:
א. הואיל והעבירה המיוחסת לנאשמת נעשתה על רקע של שימוש באלכוהול, לשירות-המבחן קיימת מומחיות בבחינת המסוכנות ויכולת הקהייתה.
ב. שירות-המבחן התרשם, כי הנאשמת נמצאת במצב נפשי לא פשוט, וכי מדובר במצוקה שניתן להתחשב בה כפרמטר נוסף בהעדפת חלופה.
2
ג. הנאשמת ללא עבר פלילי, בעלת משפחה נורמטיבית, כאשר האירוע מושא כתב-האישום יוצא-דופן בחומרתו, אך גם בחריגותו בנוף חייה.
ד. יש להביא בחשבון את השפעת המעצר עד הלום והיותו מרתיע, וכן להביא בחשבון את נסיבות המשפחה. ואת העובדה, כי מדובר בעצורה.
ה. הנאשמת מכירה בנזקקות הטיפולית, והיא הבהירה, כי היא חפצה בהליכי טיפול, כאשר נזקקות הטיפולית מקהה משמעותית את המסוכנות מחד ומשפיעה על פוטנציאל הגמילה.
ו. אשר לפוטנציאל הצלחת הליך הגמילה, הפנה בית משפט להמלצות התסקירים.
4. החל מיום 04.08.2020 שולבה הנאשמת בקהילת "בית אריאלה" ברחוב מסדה בחיפה, כחלופת מעצר, במעצר-בית מלא בקהילה בתנאי המקום, עד תום ההליכים כנגדה והמתבררים לפני.
5. ביום 04.05.2021 הודתה הנאשמת במסגרת הסדר דיוני בעובדות כתב-האישום המתוקן והופנתה לקבלת תסקיר לעניין העונש.
6. ביום 23.05.2021 הוגשה בקשת שירות-המבחן לשנות את התנאים המגבילים. נמסר, כי הנאשמת עתידה לסיים בקרוב את שהותה בקהילה ולעבור להתגורר בדירת מעבר בעיר חיפה, וכי היא זומנה לפגישה בשירות המבחן לצורך בחינת מצבה והמשך תנאי מעצרה.
שירות-המבחן נפגש עם הנאשמת, אשר תיארה בפניו את התהליך המשמעותי שהיא עוברת בקהילה, כשניכר, כך על-פי התסקיר, כי היא מחויבת לתהליך הטיפולי ובעלת מוטיבציה פנימית לקיים שינוי בחייה. עוד צוין, כי הנאשמת מקפידה על קיום שגרת היום בקהילה, לרבות, הגעה למפגשים הטיפוליים ושיתוף בתכנים מורכבים הקשורים לחוויותיה מן העבר, ובחירותיה הבעייתיות לאורך השנים ולקשר עם המתלונן. עוד צוין, כי הנאשמת שיתפה באופן כנה ואותנטי בתחושותיה הטובות בקהילה ובקשר החיובי שיצרה עם גורמי הטיפול והמטופלות השונות שם.
בתסקיר, תיאורים רבים הן לגבי התהליך הטיפולי המשמעותי שעברה הנאשמת, הצלחתו עד כה, והן לגבי התרשמות שירות-המבחן מן הנאשמת ומהכרתה בשינויים שהתחוללו בחייה בשנה האחרונה, בקשיים עימם צפויה להתמודד בהמשך, וממערכות התמיכה הסובבות אותה, הן במסגרת הקהילה, והן במסגרת משפחתה.
3
בין היתר, ערך שירות-המבחן שיחות עם בתה של הנאשמת, אשר תיארה בגאווה את ההליך הטיפולי שעוברת אמהּ בקהילה והשינוי החיובי שניכר בהתנהגותה, וכן את הקשר הקבוע עם אמהּ, הגעתה לביקורים בקהילה ואף נטילת חלק פעיל בטיפול משפחתי המתקיים במסגרת זו.
על תפקידה ותמיכתה של הבת בתהליך שעוברת האם, והתרשמות שירות-המבחן מהיותה גורם תמיכה משמעותי המסייע בשיקום הנאשמת למדים אף מהסיוע שמסרה לשם קיום שיחות עם המתלונן, ומוכנותה להוסיף ולסייע ככל שתתבקש. עוד ציינה הבת, כי היא תשמח לארח את אמהּ בביתה בקרית-ים, וכן להסיעה מן הקהילה אליה וממנה חזרה לדירת-המעבר.
בתסקיר מציינת קצינת-המבחן את התרשמותה הטובה מן הבת, אשר מבינה את משמעות ומגבלת שמירת המרחק מהמתלונן, והצורך בהמשך ליוויה של הנאשמת בתהליך.
7. אשר לחלופה המוצעת כעת, והיא מתחייבת, אליבא דשירות-המבחן, מן השלב בו נמצא ההליך הטיפולי, נמסר בתסקיר, כי מדובר במעבר לדירת מעבר הממוקמת ברחוב מסדה בחיפה, כאשר בכל דירה מתגוררות בין 3 ל-5 נשים שסיימו את ההליך בקהילה וישנה נוכחות של צוות טיפולי בדירה כשלוש פעמים בשבוע.
כמו-כן, כך צוין בתסקיר, במהלך כל התקופה תמשיך הנאשמת לקבל מענה טיפולי רגשי וקבוצתי מידי שבוע, עת לכל דירה קיימת "מתאמת" - מטופלת ותיקה, והיא אחראית על המתקיים בדירה, בין היתר, מלווה את הנשים באופן הדוק ומתווכת בינם לבין הצוות המקצועי בעת הצורך.
מבחינת שגרת היום, כך צוין, המטופלות משתלבות בתעסוקה בשוק החופשי, ומנהלות קשר ישיר ועצמאי עם המעסיק. המטופלות עובדות במשך שעות היום ומחויבות להגיע לקבוצות המתנהלות בשעות אחר הצהריים-ערב. הן מצופות לדווח טלפונית למתאמת על הגעתן ויציאתן מהעבודה, כאשר בימי שגרה עליהן להגיע לדירה עד השעה 19:00, והן זכאיות לערב חופשי אחד בשבוע, אשר יאושר מראש על-ידי הצוות, ובו תוכלנה לשוב לדירה בשעה מאוחרת יותר.
4
עוד על-פי חלופה זו, אחת לשבועיים ובאופן הדרגתי, יוצאות המטופלות לביקורי בית למשך סוף השבוע אצל קרוביהן, ומחויבות לחזור עד מוצאי-שבת בשעה 22:30.
בדיקות שתן מתבצעות בשובן של המטופלות מביקורי הבית, וכן באופן אקראי על-פי שיקול-דעת הצוות. עוד צוין בתסקיר, כי הנאשמת בעלת כוחות ומוטיבציה גבוהה להמשיך את הטיפול במסגרת הקהילה ודירת-המעבר, כשניכר, כי היא בשלה לעבור לשלב הבא להליך הטיפולי - השהות בדירת מעבר בתנאים שתוארו לעיל.
מיד ובהמשך, ותחת הכותרת "המלצה" מציינת קצינת-המבחן כהאי לישנא: "נוכח האמור, מאפייניה של ל' כמתואר, התקדמות התיק העיקרי והתרשמותנו מהפחתה ברמת הסיכון בעניינה, כשניכרת מוטיבציה להמשך הטיפול. כמו כן, נוכח הערכתנו, כי שלב סיום הקהילה והמעבר לדירת מעבר הינו שלב משמעותי בטיפול, בו מתרגלים בהדרגה מיומנויות של חזרה לחיים עצמאיים בקהילה. נמליץ על הקלה בתנאי מעצרה של ל', כך שתשהה בתנאי המקום בדירת-המעבר בחיפה, באופן שיאפשר לה להמשיך בהליך הטיפולי, כל זאת בכפוף לשמירתה על צו ההרחקה מהמתלונן.
אנו נמשיך ללוות את ל' במסגרת צו הפיקוח, שעתיד להסתיים ביום 30.7.2021".
8. הנאשמת מצדדת בעמדת שירות-המבחן, ומבקשת לאפשר לה לעבור לחלופה שהוצעה. את עמדתה העלתה על הכתב במסגרת בקשה דחופה שהגישה, ובהמשך הרחיבה במסגרת טיעוניה בעל-פה בדיון שהתקיים בפני.
9. לעומתה, מתנגדת המאשימה לבקשת שירות-המבחן ואת עיקר יהבה משליכה על הטיעון לפיו מן הנאשמת נשקפת מסוכנות אותה לא ניתן לאיין במסגרת החלופה המוצעת, הואיל והחלופה מאפשרת לנאשמת להסתובב באופן חופשי ללא כל תנאי מגביל, ללא פיקוח או מי שידווח עליה, וכן ללא ביצוע בדיקות מתחייבות. בנוסף טענה המאשימה, כי קבלת הבקשה יהא בה כדי הימור על גורלו של הציבור וגורלו של המתלונן והעמדתם של אלה בפני סיכון משמעותי, מה עוד, כך נטען, שבטיעונים לעונש אשר יתקיימו במהלך חודש ספטמבר, המאשימה תעתור להשתת עונש של מאסר לריצוי בפועל.
10. בדיון שהתקיים בפני, הוריתי על הזמנת תסקיר משלים בו נתבקשה קצינת-המבחן לפרט את התנאים בהם שהתה הנאשמת בבית אריאלה בתקופה האחרונה, זאת גם בשים-לב לטענות הנאשמת לפיהן באותה מסגרת התאפשר לה לצאת את בית אריאלה ואף התאפשר לה לחפש מקומות עבודה.
5
11. לצד זאת אפשרתי לצדדים להשלים את טיעוניהם בכתב לאחר קבלת התסקיר המשלים תוך מתן התייחסותם לאמור בו.
12. ביום 21.06.2021 התקבל תסקיר מעצר משלים, בו הודגש, כי "בית אריאלה" אינה מקום סגור, והיא מאפשרת למטופלים המגיעים לשלב מסוים בטיפול לצאת מן הקהילה בליווי או לבדם, זאת בהתאם להתקדמותם בהליך הטיפולי, ובתוכנית הטיפול הספציפית שהוגשה עבורם.
עוד בתסקיר המשלים הודגש, כי "עם עלייתה של הנאשמת לשלב ב' של הטיפול, לפני כשלושה חודשים, היא החלה להשתלב בתפקידים טיפוליים הכוללים הרחבת הסמכות כמתאמת בין הצוות לבין קבוצת המטופלות, כי היא החלה ללוות יציאות טיפוליות של מטופלות חדשות ממנה ובליווי היא נדרשה להוביל את היציאה, כלומר להיות אחראית על כספי הנסיעות ולהתמצא במרחב".
עוד צוין שם, כי הנאשמת נדרשה לגלות ערנות לנשים שבאחריותה, להציב להן גבול כנדרש בהתאם לכללי הקהילה, כאשר תדירות היציאות אינה קבועה ועל-פי רוב מדובר במספר פעמים בשבוע, ובהתאם לצרכי המקום.
גם במסגרת התסקיר-המשלים ציינה קצינת-המבחן, כי הנאשמת נהגה באחריות במהלך היציאות והליוויים, גם עת נתקלה בקשיים אישיים ובאתגרים טיפוליים. וניתן לה תיווך וסיוע בפרשנות לאירועים מגורמי הטיפול בקהילה. עוד צוין, כי הנאשמת התחילה לאחרונה לצאת מהקהילה בתאום ומראש למספר שעות מצומצם על-מנת לחפש עבודה ברחבי העיר חיפה.
קצינת-המבחן חזרה על המלצתה להקלה בתנאי מעצרה של הנאשמת באופן שהיא תשהה בתנאי המקום בדירת-המעבר בחיפה, כאשר שירות-המבחן ימשיך ללוות את הנאשמת במסגרת צו-הפיקוח שעתיד להסתיים ביום 30.07.2021, וביקשה להאריכו בשלושה חודשים נוספים.
13. המבקשת התייחסה לתסקיר המשלים במסגרת טיעונים משלימים בכתב. הפנתה לדברים שנאמרו בו, כפי שפירטתי זה עתה.
6
14. לעומתה, חזרה המאשימה על עמדתה מן הדיון האחרון, ולפיה הורשעה הנאשמת בעבירת אלימות חמורה בגין גרימת חבלות חמורות כלפי בן-זוגה, וכי לא ברור מן התסקירים האמורים, מהי ההקלה המבוקשת. קיימת אי-בהירות, כך אליבא דמאשימה, ביחס לעתידה של הנאשמת שעה שבמקום אחד נאמר שהיא תשהה בדירת מעבר ללא שצוין משך הזמן בו תשהה שם כאשר בהמשך אמורה היא לעבור להוסטל, שלא ידועה זהותו ולא ברורים התנאים בהם תשהה הנאשמת שם.
15. ביום 29.06.2021, ובשים-לב לתגובת המאשימה לתסקיר שירות-המבחן, קבעתי, כך:
"לאחר שבית המשפט עיין בתסקיר המשלים ובטיעונים המשלימים של הצדדים בכתב, ולנוכח אי הבהירות העולה מהתסקירים בכל הנוגע להמשך התהליך השיקומי טיפולי והמסגרות בהן תשהה הנאשמת ככל שבית המשפט ייעתר לבקשת שירות המבחן, וכן חוסר בהירות לגבי החלופות האחרות הקיימות ככל שתידחה הבקשה, מצאתי לזמן את הצדדים וכן את קצינת המבחן להמשך דיון בבקשה...."
16. ביום 30.06.2021 עתר שירות-המבחן לשחרר את קצינת-המבחן מהופעה בפני בית המשפט, נוכח עומס רב, ובמקביל הוגש תסקיר משלים, במסגרתו הבהירה קצינת-המבחן, כי "אי הבהירות נובעת בעקבות טעות מילולית-המשגתית הקיימת בגוף התסקיר, כאשר התייחסנו למסגרת ההמשך של הקהילה כ"הוסטל", ובפסקה לאחר מכן התייחסנו לכך כ"דירת מעבר", כשלמעשה מדובר באותה המסגרת" וחזרה על המלצותיה הקודמות.
17. ביום 04.07.2021 קבעתי, כי נוכח העובדה שהתסקיר המשלים מיום 30.06.2021 לא הבהיר "מהן החלופות האחרות העומדות לרשות הנאשמת, אם בית המשפט לא יאשר את ההקלות שנתבקשו - שהיה בדירת מעבר על כל הכרוך בכך, וכן, האם מדובר "בתחנה" אחרונה במסגרת התהליך השיקומי-טיפולי, מה משך הזמן בו אמורה הנאשמת לשהות באותה מסגרת, ומה יהא בתום אותה תקופה", על שירות-המבחן להבהיר את הסוגיות האמורות.
7
18. בהמשך להחלטתי האמורה, הגישה קצינת-המבחן ביום 05.07.2021 תסקיר משלים, ממנו עולה, כי הנאשמת עתידה לשהות בדירת-המעבר, שהיא כאמור, חלק בלתי-נפרד מן הטיפול בתחום ההתמכרויות, כששה חודשים. לאחר סיום שלב זה, כך צוין, עתידה הנאשמת לסיים את התהליך הטיפולי, ולהיוותר בקשר תמיכתי ותיווכי עם גורמי הקהילה הטיפולית לתקופה שאינה מוגבלת בזמן.
עוד ציינה קצינת-המבחן באשר לבחינת האפשרות לחלופה עבור הנאשמת, כי "עד שלב זה לא הוצעה בפנינו חלופה ביתית ומפקחים שיוכלו לתמוך בשחרורה".
19. לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, להחלטות קודמות שניתנו בעניינה של הנאשמת ולתסקירי שירות-המבחן שהתקבלו לרבות התסקיר המשלים מיום 21.06.2021, מסקנתי היא, כי דין בקשת שירות-המבחן והנאשמת להתקבל, במקביל לעריכת שינויים והתאמות נוספות של התנאים המגבילים, ועיבויים של אלה.
20. אזכיר, כי מצויים אנו בשלב שלאחר הרשעת הנאשמת על-פי הודאתה, וטרם גזירת עונשה, כאשר ביני וביני היא החלה בתהליך טיפולי שנמשך מזה כשנה שלמה, וניכר, כי הנאשמת הפיקה ממנו עד כה את התוצאות המיוחלות. לפיכך, בענייננו מדובר בתהליך שהגם שלא הגיע עדיין לסיומו, התאפיין עד כה בהצלחה ובהשגת המטרות שלשמן נועד, ועל-פי הערכת שירות-המבחן עתיד להימשך לפחות עד לחודש אוקטובר לשם השלמתו והפקת המיטב ממנו.
בנסיבות דנן, שעה שלא מצאתי כל הצדקה שלא לקבל את הערכות שירות-המבחן באשר למידת הצלחת התהליך הטיפולי, זה שהיה עד כה, וזה שעתידה הנאשמת להמשיך ולהתמיד בו, שוכנעתי, כי יש לאפשר המשך קיומו של תהליך זה, על-מנת להבטיח, כאמור, השגת תוצאות מיטיבות ומשקמות, תחת גדיעתו בשלב מתקדם זה.
בהקשר זה אעיר, כי על-פי תסקירי שירות המבחן סיימה הנאשמת את אותו פרק בהליך השיקומי הכרוך בשהייתה ב"בית אריאלה", ומקומה כיום, במסגרת התהליך הטיפולי, במסגרת אחרת, דירת מעבר כמפורט לעיל.
21. יתרה מכך, סבור אני, כי מכוחה של החלטת בית משפט מיום 30.07.2021 בה נסללה הדרך לתחילת התהליך השיקומי בבית אריאלה, מתחייבת היום הקביעה, כי יש להיעתר לבקשת שירות-המבחן, ולהקל בתנאי מעצרה של הנאשמת.
8
יש לעשות כן הן על-מנת להשלים כדבעי את התהליך הטיפולי-שיקומי, והן הואיל והנאשמת הסתמכה על מתווה זה. לעניין זה אדגיש, כי המתווה היה ברור כבר מראשיתו של התהליך, הנאשמת עמדה בכל התחייבויותיה במשך תקופה ארוכה, לא נוצרו נסיבות חדשות בעטיין מוצדק לסגת מן המתווה והאמור, והמאשימה הייתה מודעת היטב לקיומו של מתווה זה, ולא נקטה במהלך תקופה זו כל הליך לביטולו או לשינויו.
אפנה לדבריו של כב' הנשיא (בדימוס), השופט א. ברק ב-בג"ץ 218/85 תקוה ארביב נ' פרקליטות מחוז תל-אביב, פ"ד מ(2) 393, הגם ששם נדונה השאלה האם זכאי נאשם לאכוף עסקת-טיעון על התביעה עת נערכה העסקה בין הנאשם לבין התביעה ובטרםהיה סיפק בידי הנאשם למלא את חלקו הוא בעיסקה, חזרה בה התביעה ממנה, יפים הדברים גם לענייננו בשינויים הנדרשים.
"על רקע מערכת נורמאטיבית זו נוכל עתה לבחון את המקרה שלפנינו. נקודת המוצא - שעליה לא חלקו הצדדים - היא, כי בין העותרת לבין התובעת נעשתה עיסקת טיעון. זו מחייבת את הצדדים. העובדה, שהעותרת טרם הספיקה לקיים את חלקה שלה בעיסקה, אין בה כדי להצדיק השתחררות התביעה מהתחיבותה היא. עם זאת, חל שינוי בנסיבות העובדתיות. נתגלו עובדות חדשות, שיש בהן כדי ליצור הפליה בלתי מוצדקת בין העותרת לבין נאשמת אחרת, ושיש בהן כדי לבסס במידה מסוימת את הראיות לכאורה, הקיימות כנגד העותרת. משקלן של עובדות אלא אינו כבד ביותר, ואין בהן כדי להתגבר על פגיעה ניכרת באינטרס ההסתמכות של העותרת. אך אינטרס זה שלה לא נפגע. כל שנפגע הוא אינטרס הציפייה, ואף הפגיעה בו היא מינימאלית. בתוך יומיים חזרה בה התביעה מהעיסקה. בנסיבות אלה, כאשר פגיעה באינטרס הנאשם היא מינימאלית, ואילו הנסיבות החדשות הן בעלות משקל כבד יותר - אם כי לא כבד כשלעצמו - אין לומר, כי החלטת תובע להשתחרר מהעיסקה היא כה בלתי סבירה, ששום תובע סביר לא היה מגיע אליה. אמת הדבר, השתחררות מעיסקת הטיעון יש בה פגיעה באמינות המינהל, אך באותה מידה נפגעה אמינות המינהל, אם הוא מפלה שלא כדין בין שתי נאשמות, שהעובדות ביחס אליהן זהות. בנסיבות אלה, כאשר שיקולי האמינות פני משקל אינטרס הנאשם, אין לומר, כי החזרה מהבטחה אינה סבירה".
9
22. סבורני, כי שלל התסקירים, אשר הוגשו בעניינה של הנאשמת, נותנים מענה ראוי לקשיים אליהם הפנתה המאשימה, והכרוכים לטענתה באותה הקלה נדרשת בתנאי השחרור.
המלצת שירות-המבחן על העדפת החלופה המוצעת כיום, ויש לומר החלופה היחידה שיש בה כדי להבטיח את המשך התהליך השיקומי, כמו גם התרשמות שירות-המבחן מן הנאשמת, כפי שזו באה לידי ביטוי, כאמור לעיל, לאורכם ולרוחבם של התסקירים, בעניינה של הנאשמת, והודגשה בתסקיר מיום 05.07.2021: "בנוסף לכך, נוכח שלביה המתקדמים בטיפול במהלכם שיתפה פעולה בטיפול, שמרה על תנאי שחרורה ללא הפרות לקחה אחריות והתקדמה בניהול ההליך המשפטי העיקרי - התרשמנו, מהפחתה ברמת הסיכון שנשקף ממנה, כשאין אנו מעריכים קיומו של צורך בליווי ופיקוח צמוד של מפקחים", לוקחים בחשבון באופן הראוי ביותר את הקשיים אליה כאמור הפנתה המאשימה, וסבור אני, כי יש לקבלם, במספר סייגים ותוספות שיפורטו להלן.
23. לא מצאתי מקום לקבל את בקשת המאשימה לעכב את ביצוע ההחלטה ב-48 שעות, וזאת אף בשים-לב לאמור בתסקיר המשלים מיום 30.06.2021, ולפיו: "אוסיף כי, אין בידינו תאריך מדויק למעבר, הואיל ומסגרת הקהילה ממתינה לאישור בית המשפט. כאשר האישור בשינוי התנאים יינתן, המעבר צפוי להיות בסמוך לאישור, ועד כשבועיים, זאת בהתאם לסידורים טכניים ולוגיסטיים הקשורים לקהילה ולקליטתה של ל' ב"דירת-המעבר"".
24. נוכח האמור לעיל, מקבל אני את בקשת שירות-המבחן להקלה בתנאי מעצרה של הנאשמת, באופן שתשהה בתנאי המקום בדירת-המעבר בחיפה, ובהתאם ליתר התנאים שצוינו בתסקיר שירות-המבחן מיום 23.05.2021, מלבד זכאותה של הנאשמת לערב חופשי, ולביקורי בית למשך סוף השבוע אצל קרובי משפחתה.
זאת ועוד, אני מורה על ביצוע שלוש בדיקות-שתן שבועיות לנאשמת בנוסף על הבדיקות שיוזם שירות-המבחן.
מורה על ביטול הישיבה שנקבעה ליום 30.9.2021 לשם שמיעת טיעוני הצדדים לעונש ודחיתה ליום 2.11.2021 בשעה 9:30.
10
שירות המבחן יגיש תסקיר בעניין הנשמת לקראת אותה ישיבה ולא יאוחר מיום 30.10.2021.
המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים ולשירות המבחן.
ניתנה היום, ד' אב תשפ"א, 13 יולי 2021, בהעדר הצדדים.
