ת"פ 64751/12/15 – משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה נגד נאפז אעמור
בית משפט השלום ברמלה |
||
ת"פ 64751-12-15 משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה נ' אעמור
|
|
23 מאי 2016 |
1
|
|
מת 64764-12-15 |
בפני כב' השופט ד"ר עמי קובו, סגן הנשיאה
|
המאשימה |
משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה
|
נגד
|
|
הנאשם |
נאפז אעמור
|
|
|
|
|
ב"כ המאשימה עו"ד אורית מנצ'יקובסקי ועו"ד מיכל בן דוד
ב"כ הנאשם עו"ד נבולסי
הנאשם בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום
המתוקן בעבירה של הסעת שישה או יותר שוהים שלא כדין, עבירה לפי סעיף
על פי המתואר בעובדות כתב האישום בתאריך 27.12.15 נהג הנאשם ברכב מסוג מיניבוס והסיע 14 תושבי אזור אשר שוהים בישראל שלא כדין, כל זאת תמורת תשלום של 50 ₪ לאדם.
2
הערך המוגן הינו הגנה על סמכותה של המדינה לקבוע את זהות הבאים בשעריה וכן הגנה מפני הסיכון הבטחוני הפ7וטנציאלי בכניסת שוהים בלתי חוקיים לישראל.
מידת הפגיעה בערך המוגן הינה משמעותית בשים לב לכך שמדובר בהסעה של 14 שוהים בלתי חוקיים ולאור העובדה שלחלק מהשוהים הבלתי חוקיים היה עבר פלילי בטחוני באופן אשר מגדיל את הסיכון מפני המצאותם בישראל.
מדיניות הענישה הנוהגת מעלה כי במקרים דומים הוטלו על נאשמים החל מעונשי מאסר בעבודות שירות ועד לעונשי מאסר לתקופה משמעותית.
מתחם העונש ההולם הינו החל מ- 5 חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות ועד ל- 15 חודשי מאסר בפועל.
במסגרת הנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה נתתי דעתי לכך שמדובר בנאשם יליד 1982 ללא הרשעות קודמות, אם כי לחובתו עבר תעבורתי משמעותי. הנאשם הודה באשמה ונטל אחריות מלאה למעשיו. הנאשם היה עצור במשך מספר ימים, בהמשך שהה בתנאים מגבילים.
באיזון בין השיקולים השונים סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות לתקופה המירבית לצד עונשים נלווים.
עוד נתתי דעתי לכך שהצדדים הסכימו ביניהם לקנס כספי משמעותי בסך של 45,800 ₪.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. 6 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות. עבודות השירות תבוצענה בהתאם להמלצת הממונה. תחילת עבודות השירות ביום 7.9.16.
2.
6 חודשי מאסר על תנאי לבל יעבור הנאשם במשך 3 שנים מהיום כל עבירה לפי
3. קנס בסך של 45,800 ₪ או 120 ימי מאסר תמורתו. ככל שקיימות הפקדות בתיק המ"ת אשר קשור לתיק זה ובתיק ה"ת 37793-01-16 ישולם הקנס מתוך ההפקדה. ככל שתיוותר יתרה בהפקדה, תושב למפקיד בכפוף לכל הוראה חוקית. ככל שלא קיימת הפקדה כאמור ישולם הקנס עד ליום 1.7.16.
4. 6 חודשי פסילה בפועל מלקבל או להחזיק ברשיון נהיגה וזאת בניכוי הפסילה שניתנה בהליך המ"ת. רשמתי בפני את הצהרת הנאשם לפיה רשיון הנהיגה שלו נתפס בידי המשטרה והנאשם פטור מחובת הפקדה.
5. 12 חודשי פסילה על תנאי מלקבל או להחזיק ברשיון נהיגה לבל יעבור הנאשם במשך שנתיים מהיום את העבירה שבה הורשע או עבירה של הסעה שלא כדין.
ככל שקיימים שיעבודים לטובת המדינה על הרכב בגין הליך זה, הרי שיוסרו.
3
זכות ערעור לבימ"ש מחוזי תוך 45 יום מהיום.
המזכירות תעביר העתק לממונה על עבודות שירות.
ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תשע"ו, 23/05/2016 במעמד הנוכחים.
|
עמי קובו , שופט, סגן נשיאה |
הוקלדעלידיחנהבבו
