ת"פ 63997/12/16 – מדינת ישראל נגד ח.ג. שרותים והשקעות בע"מ,ים ד.י.פ יזמות בינלאומי בע"מ,רג'יב אל חוסים אזברגה
|
בית משפט השלום ברמלה |
|
|
ת"פ 63997-12-16 מדינת ישראל נ' ח.ג. שרותים והשקעות בע"מ ואח'
|
|
1
|
בפני |
כבוד השופטת רבקה גלט
|
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
|
המאשימה |
|
|
נגד
|
|
|
|
1.ח.ג. שרותים והשקעות בע"מ 2.ים ד.י.פ יזמות בינלאומי בע"מ 3.רג'יב אל חוסים אזברגה
|
|
|
|
|
הנאשמים |
נוכחים:
ב"כ התביעה: עו"ד בן פורת
ב"כ הנאשמים: עו"ד הראל
|
גזר דין |
הנאשמים הורשעו על פי הודאתם
בעבירות של אי הגשת דו"חות במועד לפי סעיף
2
ניהול התיק התמשך זמן רב נוכח בקשת הנאשמים להסדיר מחדליהם, ואמנם, אין מחלוקת על כך שנכון להיום מחדלי כתב האישום הוסרו במלואם.
בין הצדדים גובש הסדר טיעון לפיו יוטלו על הנאשמות 1,2 קנסות סמליים, ואילו על הנאשם 3יוטלו עונשי מאסר על תנאי, קנס והתחייבות.
הצדדים נותרו חלוקים ביניהם בשאלת גובה הקנס שיוטל בלבד.
ב"כ התביעה טענה כי מתחם הקנס ההולם נע בין 8,500 עד 29,200 ₪ לכל עבירה, אך התביעה תסתפק בהטלת קנס כולל בסכום שבין 24,000 עד 30,000 ₪. בטיעוניה הפנתה לכך שהעבירות בוצעו על פני כמה שנים, בחברות שהיקף מחזור עסקיהן גדול.
מנגד, הנאשם הפנה לכך שהסדיר את המחדלים, מצבו הכלכלי קשה, והוא חסך זמן שיפוטי בכך שבחר להודות. בנוסף, טען כי הסיבה לאי הגשת הדו"חות נעוצה בעובדה שרשויות מס ההכנסה לקחו את ספרי הנהלת החשבונות של נאשמות 1 ו-2 לצורך ביקורת ועקב כך לא התאפשר להגיש את הדו"חות במועד. הנאשם הפנה לכמה גזרי דין מהם הוא מבקש ללמוד כי מתחם הקנס ההולם נע בין 2,000 ₪ ל-10,000 ₪ לכל עבירה. לשיטתו, ראוי במקרה זה להטיל קנס בתחתית המתחם, היינו: קנס של 12,000 ₪.
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים ועיינתי בגזרי הדין שהוגשו בת"פ 54769-08-16 מד"י נ' ג'ינג' למגדלים בע"מ (14.6.18) ובת"פ 58184-08-16 מע"מ רחובות נ' הגבעה בברנר (16.10.18), ובשים לב להיקפי העבירות ונסיבותיהן, אני קובעת כי מתחם הקנס ההולם לכל עבירה בפניי נע בין 2,000 עד 10,000 ₪.
לאחר זאת, אתחשב במצבו הכלכלי של הנאשם, ובהסרת המחדלים.
בהתאם לטיעוני הצדדים, אגזור עונש כולל בגין כל העבירות.
אני מאמצת את הסדר הטיעון וגוזרת את העונשים הבאים:
על הנאשמות 1,2:
3
קנס כספי בסך 1,000 ₪ כל אחת. הקנס ישולם בתוך 60 יום מהיום.
על הנאשם 3:
א. 6 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, והתנאי הוא שלא יעבור עבירת מס מסוג פשע.
ב. 3 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, והתנאי הוא שלא יעבור עבירת מס מסוג עוון.
ג. קנס כספי כולל בסך 15,000 ₪ או 45 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים ורצופים החל מיום 1.7.19 ובכל 1 לחודש עוקב.
ד. חתימה על התחייבות בסך 25,000 ₪, להימנע מן העבירות בהן הורשע למשך שנתיים מהיום. לא יחתום, ייאסר למשך 7 ימים.
זכות ערעור כדין.
ניתן היום, י' אייר תשע"ט, 15 מאי 2019, במעמד הצדדים.




