ת"פ 63411/01/15 – מדינת ישראל נגד ש א,ע א
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 63411-01-15 מדינת ישראל נ' א ואח'
|
|
24 יוני 2015 |
1
|
בפני כב' השופט איתי ברסלר-גונן, סגן נשיאה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד פיני סויסה |
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
1. ש א ע"י ב"כ עו"ד ארז שלו
2. ע א
|
||
גזר דין לנאשם 1
1.
הנאשם
הורשע, על פי הודאתו, בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן, שהן עבירות של תקיפה
סתם בצוותא חדא ואיומים, עבירות לפי סעיפים
2
2. הנאשם הוא אחיה של המתלוננת. ביום 23.1.15 סיימה המתלוננת עבודתה בקופת חולים, הגיעה לבית המשפחה, נכנסה לחדרה ושם תקפו אותה הנאשמים. תחילה הכה אותה הנאשם 2 דווקא, שהוא האח הצעיר. אולם הנאשם 1, נכנס לחדר וסגר את הדלת ולאחר שראה שהנאשם 2 מכה באגרופו את המתלוננת, הכה גם הוא בה. לאחר מכן השאירו שני הנאשמים את המתלוננת ואיימו עליה שלא תצא מהבית, לא לעבודה ולא ללימודים, שאם לא כן יהרגו אותה. כשביקשה מהם לקחת אותה לטיפול רפואי - סרבו. הכל בשל חשדם שהיא מתרועעת עם גברים.
3. הצדדים הגיעו להסדר טיעון לאחר הליך של דיון מקדמי ועתרו במשותף להסתפק בעונש של 5 חודשי מאסר שיכול וירוצה בעבודות שירות, קנס ופיצוי מוסכמים.
4. הנאשם 1 כבן 32. אין לו עבר פלילי.
5. הנאשם פגע בערכים המוגנים של שמירה על כבודה, ביטחונה וחרותה של המתלוננת. כמי שגר עמה בבית, מצופה שבמקום להצר את צעדיה ולפגוע בחרותה, דווקא יגונן עליה אפילו מפני אחיו הצעיר. העונש מקל עם הנאשם נוכח פגיעה בחרותה של המתלוננת ובכבודה ובגופה. אולם הוא עדיין נמצא במתחם העונש ההולם הנהוג במחוזנו ובשים לב לנטילת האחריות ולנכונות לפצות את המתלוננת, אאמץ את ההסדר.
6. התקבלה חוות דעת חיובית של הממונה על עבודות השירות.
7. נוכח האמור, אני דן את הנאשם 1 לעונשים הבאים:
(א) 5 חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות במרכז תרבות אופקים, דרך בית וגן באופקים. במשך חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות ביום או לפי קביעה אחרת של הממונה על עבודות השירות.
הנאשם 1 יתייצב לריצוי עונשו ביום 29.9.2015 בשעה 08:00 במשרדי הממונה על עבודות השירות במפקדת מחוז דרום של שב"ס ליד כלא באר-שבע.
אני מזהיר את הנאשם 1 שעליו לנהוג בהתאם לכללים ולתנאים שתקבע הממונה על עבודות השירות ושאם לא יעשה כן יכול ויופסקו עבודות השירות והוא יידרש לרצות את יתרת עונשו בכלא.
(ב) 6 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של שלוש שנים מהיום שלא יעבור כל עבירת אלימות שהיא, לרבות איומים.
(ג) קנס כספי בסך 500 ש"ח או 10 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם (בשים לב לבקשת הנאשם) באמצעות קיזוז מהפיקדון שהפקיד הנאשם 1 בתיק המעצר 63421-01-15 וזאת בתוך 30 ימים.
(ד) הנאשם יפצה את המתלוננת, ע.ת 1, בסך של 2,000 ₪. הפיצוי ישולם באמצעות קיזוז שיבוצע אף הוא מהפיקדון שהפקיד בנאשם 1 בתיק מ"ת 63421-01-15 וזאת בתוך 30 יום.
3
יתרת הפיקדון שהופקד על ידי הנאשם 1 בתיק מ.ת. 63421-01-15 (לאחר קיזוז הקנס והפיצוי) ימשיך לעמוד בתוקפו לשם הבטחת התייצבותו של הנאשם לריצוי עונשו, ויושב לנאשם (בכפוף לדין) רק לאחר סיום ריצוי כל עונש עבודות השירות [ע"פ 10705/02 מכנושין נ' מדינת ישראל, פ"ד נח(3) 529].
זכות ערעור בתוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום ז' תמוז תשע"ה, 24/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
איתי ברסלר-גונן , סגן נשיאה |
הוקלדעלידיעדידבדה
