ת"פ 62911/08/21 – מדינת ישראל נגד סביח אבו קרינאת
בית משפט השלום בבאר שבע |
|
|
|
ת"פ 62911-08-21 מדינת ישראל נ' אבו קרינאת
|
1
בפני |
כבוד השופטת, סגנית הנשיא ענת חולתא
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשמים |
סביח אבו קרינאת |
|
|
||
החלטה
|
||
1. ביום 8.5.22 ניתנה החלטה במסגרתה נדחו טענות מקדמיות שהועלו על ידי ההגנה.
2. בתאריך 19.6.22 במסגרת דיון לפי סעיף 144 לחסד"פ הועלתה טענה ולפיה על פי הראיות שבתיק הנישואין נערכו מחוץ לישראל ועל כן מדובר בעבירת חוץ ולא התקיימו הוראות סעיף 9(ב) בחוק העונשין.
בנוסף נמסר, כי במועד הגשת כתב האישום הנאשם כבר לא היה נשוי אלא הוא גרוש מאשתו הראשונה מאז 18.2.19. כמו כן, הנאשם לא נישא פעם שניה אלא מדובר בזוגיות בלבד.
כן נמסר, כי ההגנה אינה מתנגדת להגשת כלל המסמכים שבתיק ואינה מבקשת לחקור את עדי התביעה בחקירה נגדית.
3. בתאריך 20.6.22 הוגשה תגובת המאשימה לגבי הטענה בדבר עבירת חוץ. המאשימה מפנה לסעיף 2(ו) לחוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה ושומרון-שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), תשכ"ז-1967 (להלן - החוק להארכת תוקף התקש"ח) המחריג עבירות שבוצעו בתחומי יו"ש מהצורך לקבל אישור היועץ המשפטי לממשלה.
כן הפנתה המאשימה להחרגה נוספת שנקבעה בסעיף 15(ב)(1) לחוק העונשין בנוגע לעבירה של ריבוי נישואין, ולפיה אזרח ישראלי המבצע עבירה של ריבוי נישואין, גם אם בוצעה לכאורה מחוץ לישראל, ייחשב כעובר עבירה בישראל. המאשימה הפנתה בהקשר זה גם לדברי ההסבר לתיקון 39 לחוק העונשין.
2
בנוגע לטענה הנוספת שנמסרה במענה לכתב האישום מפנה המאשימה להוראות סעיף 177 לחוק העונשין ולרציונל בבסיסן. עמדת המאשימה היא, כי המועד הקובע לצורך התגבשות העבירה הוא מועד הנישואין השניים ולא מועד הגשת כתב האישום. וכן מבהירה, כי על פי הוראות החוק מועד הגירושין הקובע הוא המועד בו ניתן פסק הדין בבית הדין השרעי, אם קיים, ולא הליך גירושין נטען שלא הובא בפני בית הדין.
המאשימה מבהירה, ביחס לעורך הנישואין שהוא תושב השטחים, שלא ניתן היה להביאו לחקירה בישראל ולהעמידו לדין. המאשימה מבהירה, כי העמדה לדין בתיק זה נעשתה בהתאם להנחיית היועץ המשפטי לממשלה שבתוקף.
4. בתאריך 27.6.22 ניתנה הזדמנות להגנה להגיב לתגובת המאשימה ולהסביר מדוע לא יידחו טענותיה המקדמיות מנימוקי המאשימה. עד למועד זה לא הוגשה כל התייחסות מטעם ההגנה.
5. לאחר בחינת הטענות והוראות החיקוק אליהן מפנה המאשימה אין אלא לדחות את הטענה בדבר קיומה של עבירת חוץ במקרה זה, מנימוקי התגובה, ותוך הפנייה להוראות הדין. זאת, הן בנוגע להחרגת עבירות שבוצעו בשטחי איו"ש מדרישת סעיף 9(ב) לחוק העונשין והן בנוגע להחרגת העבירה של ריבוי נישואין על פי סעיף 15 לחוק העונשין.
באשר לטענות הנוגעות למועד הגירושין מהאישה הראשונה, מעבר להוראה בסעיף 177 בדבר חזקת נישואין, ההגנה תהיה רשאית להביא ראיות בנוגע למועד עריכת הגירושין לטענתה ולהעלות טענותיה במסגרת הסיכומים ואלה יוכרעו, לאחר שייקבעו ממצאי עובדה, במסגרת הכרעת הדין.
6. סוף דבר:
הטענה המקדמית בדבר היעדר אישור היועץ המשפטי לממשלה לביצועה של עבירת חוץ נדחית.
במועד הדיון הקבוע המאשימה תהיה ערוכה להגיש את תיק החקירה כפי שהוסכם.
ההגנה תהיה ערוכה להודיע עמדתה בנוגע לניהול פרשת ההגנה, ובהתאם לכך יינתנו הוראות בדבר המשך ניהול ההליך.
המזכירות תודיע לצדדים.
5.7.2022
